vrijdag 30 juni 2017

♡ Sunshine Flower CAL2017 & Sunshinning,..


Er zijn alweer 2 weken om, wat gaat het hard hé?!
Hoe gaat het met jou deken, sjaal of kussentje, lukt het een beetje?
Ik ben zo benieuwd naar alle eindresultaten, laat het gerust zien op Social Media met de #sunshineflowercal2017 .
Vandaag het 3e deel van de Sunshine Flower CAL2017, het zonlicht of-te-wel sunshining! 
Dit patroon is gemakkelijk, maar doordat het bij elkaar 4 toeren zijn best een klus om te maken, daarom heb ik hiervoor gekozen om dit in 3 weken te doen.
De 1e week kan je dan de kleur Cold Green haken, de 2e week de kleur Shark Grey en de 3e week de kleur Soft Grey.
Dan komt er nog een deel om de granny`s aan elkaar te haken en dan nog de afwerking, in de blogpost met het laatste patroon, bij de afwerking, komt er een Give-Away voor de Sunshine Flower CAL2017, spannend!!

Wat ik in de aller-eerste blogpost al schreef is dat ik zelf ook mee haak met deze Sunshine Flower CAL2017, ik ben dan al wel iets verder als jij bent, maar ik vind het reuze leuk.
Alleen het idee dat er nog meer op de bank of in je stoel aan deze Sunshine Flower CAL2017 werken in eigen gekozen kleuren, zoals Vriendinlief, zij koos 2 verschillende kleuren en haakt een granny in 1 kleur, bij elkaar maakt zij 2 kussentjes, de 1 in de kleur Dark Olive en de ander in Mosterd.
Wie weet zie je ze nog eens online komen, trouwens Vriendinlief had nog niet eerder gehaakt en de Magische ring heeft ze al aardig onder de knie, evenals haar broertje, die het ook even wilde proberen en het kon, zo leuk om te horen/zien!

De Sunshine Flower CAL2017 past steeds meer bij ons interieur, afgelopen woensdag hebben we wat plantjes voor in huis gehaald, Manlief wilde dit al een poosje, ik ben niet zo van de plantjes, toch, nu ze er staan vind ik het best leuk staan en ja, dan wordt er weer veranderd en gestyled.
Ik was heerlijk aan de haak tot ik tot de ontdekking kwam dat de deken qua kleuren precies past in onze kleurenkaart van de woonkamer, voornamelijk de rustige tinten en het groen van de plantjes komen erin terug, te leuk toch?!

Kom, je hebt vast zin om aan de slag te gaan, hieronder lees je het patroon en heb ik ook weer een videoclipje voor je opgenomen om de steken en het patroon uitgewerkt te zien.

Patroon 3A Zonlicht:

Toer 1: Hecht aan met kleur Cold Green tussen 2 bloemblaadjes.
Haak 3 losse, haak 2 stokjes, haak 1 vaste, haak 3 stokjes in dezelfde opening (dit is de eerste hoek).
*Haak 3 stokjes tussen de volgende opening van 2 bloemblaadjes, haak 3 stokjes tussen de volgende opening van 2 bloemblaadjes, haak 3 stokjes tussen de volgende opening van 2 bloemblaadjes, haak 1 vaste, haak 3 stokjes in dezelfde opening* (dit is de tweede hoek), herhaal *-* 2x.
Haak 3 stokjes tussen de volgende opening van 2 bloemblaadjes, haak 3 stokjes tussen de volgende opening van 2 bloemblaadjes, haak een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje (totaal heb je nu 4 hoeken en 8 zonlicht van 3 stokjes).

Toer 3: In dezelfde kleur haak je verder, haak 3 losse, haak 2 stokjes in de opening rechts ernaast.
*Haak 3 stokjes in de volgende opening van 2x3 zonlicht, haak 1 vaste, haak 3 stokjes in dezelfde opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlciht-opening*, herhaal *-* 3x.
Let op bij de laatste keer laat je de 3e herhaling zitten, deze heb je namelijk al gehaakt, haak een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje, hecht af (totaal heb je nu 4 hoeken en 12 zonlicht van 3 stokjes).

TIP: Bekijk het videoclipje hieronder om de steken te bekijken en om te zien hoe ik te werk ging.


Dit deel van het patroon is in 2 delen geknipt, zeker voor het videoclipje vond ik dit handiger, anders werd het zo`n lang videoclipje en nu vind ik h`m overzichtelijker.
Hieronder dus het patroon die hoort bij het patroon hierboven, succes!

Patroon 3B Zonlicht:

Toer 4: Hecht aan met kleur Shark Grey tussen de 2x3 zonlicht-opening.
Haak 3 losse, haak 2 stokjes in dezelfde opening, *haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes, 1 vaste, 3 stokjes in de volgende zonlicht 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening*.
Herhaal *-* 3x, let op bij de laatste keer laat je de 3e herhaling zitten, deze heb je namelijk al gehaakt.
Haak een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje, hecht af (totaal heb je nu 4 hoeken en  16 zonlicht van 3 stokjes).

Toer 5: Hecht aan met kleur Soft Grey tussen de 2x3 zonlicht-opening.
Haak 3 losse, haak 2 stokjes in dezelfde opening, *haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes, 1 vaste, 3 stokjes in de volgende zonlicht 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening, haak 3 stokjes in de volgende 2x3 zonlicht-opening*.
Herhaal *-* 3x, let op bij de laatste keer laat je de 3e herhaling zitten, deze heb je namelijk al gehaakt.
Haak een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje, hecht af (totaal heb je nu 4 hoeken en  20 zonlicht van 3 stokjes).

TIP: Bekijk het videoclipje hieronder om te weten hoe de steken werken en wat ik bedoel met de bovenstaande uitleg van het patroon.


Dit was het voor deze keer, echt best een klus, zeker als je er 130 mag maken, hihi, maar je kan het!
Voor dit deel heb je 3 weken de tijd, het volgende patroon komt vrijdag, 21 juli as. online.

En dan opnieuw even wat anders, afgelopen woensdag stond Vestywo in de krant, een poosje geleden werd ik gevraagd via IG of ze een plaatje mochten gebruiken voor in de krant en of ik daar een stukje bij wilde schrijven?!
Het leek me erg leuk om eens te proberen, hieronder kun je het resultaat bewonderen (klik op de afbeelding om te vergroten);


Super leuk vind je niet?!
Om het hele artikel te lezen klik je HIER! en de krant waarin het stond heet Nederlands Dagblad!
Nu ben ik benieuwd of je deze krant ook leest en thuis bezorgt krijgt en voor diegene heb ik een vraag, zou je de krant naar mij willen opsturen, dan heb ik ook de krant-versie, naast het PDF-bestand-krant-versie.
Ik ben benieuwd en zou het heel erg leuk vinden als je dit voor mij wilt doen!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door Nederlands Dagblad.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Verie. Ik heb de krant evt wel voor je .Laat maar weten of het nog nodig is. Tinekebo@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Tineke, ik stuur je even een pb!

   Verwijderen
 2. Wat een eer, in de krant staan! Ik ben helaas nog niet begonnen aan het haken van de lapjes. Maar het ziet er al heel mooi uit,
  Groetjes Sofie , fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, nou, valt mee hoor, hihi! Wel super leuk natuurlijk! Ah, jammer, ben je wel van plan om ze te gaan haken de granny`s? Dankjewel, het is ook echt een leuk project! :)

   Verwijderen
 3. Leuk weer een nieuw deel erbij, ik kan dan voor de afwisseling even wat anders doen. Want ik was nog niet aan de 130 stuks. Geeft niet ik heb bijna vakantie en kan dan heerlijk op de Oostenrijkse berg aan de gang.
  Ben erg benieuwd hoe ze uiteindelijk aan mekaar komen.
  Leuk het artikel in de krant.
  Fijne week, groetjes Coby (cbcosycot IG)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk, heel veel succes, Coby! En juist voor de vakantie is deze CAL ontworpen, stuur je een foto`tje dat je op de Oostenrijkse-berg aan het haken ben aan de #sunshineflowercal2017?!
   Alvast een heel fijne vakantie! Ennuh, het aan mekaar haken ziet er ook fantastiche uit!

   Verwijderen
 4. Hoi Verie!

  Wat een prachtige CAL!
  Ik had hem gemist, maar ik haak snel nog even aan ;D
  Nog wel even een projectje kiezen... ;)

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Marjolein dat je mee gaat doen met de #sunshineflowercal2017. Ik ben benieuwd naar jou kleuren en eindresultaat! :)

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!