vrijdag 19 februari 2016

♥ Recept: Happy Valentine`s Day,..

   ♥

Hoe was jou `Happy Valentine`s Day`?

Ben je verwend, heb je wat leuks gedaan of heb je er niks mee gedaan?
Zelf denk er vaak aan, dat komt denk ik vooral omdat ik er vroeger heel druk mee was.
Kaartjes sturen naar jongens die je leuk vond en dan afwachten hoe diegene ging reageren, super spannend natuurlijk..hihi!

Wij hebben samen genoten van een heerlijk ontbijtje met wat extra`s.
Voor bij de koffie had ik iets lekker gemaakt, het recept vond ik op de inspirerende site van PuurVandaag, ken je deze site?
Ik heb het recept zelf wat aangepast/gewijzigd, onder deze foto`s vind je wat je allemaal nodig hebt om deze super vrolijke en lieve taartjes te maken.
Uiteraard was dit voor valentijns-dag bedoeld, maar ik had je beloofd dat er een Rivièra Maison-post zou komen en wat ik beloofd heb moet ik doen, vandaar dat deze post wat verlaat is.

   ♥
   ♥

Wat heb je nodig om deze heerlijke, vrolijke taartjes te maken:
(voor een bakvorm van 24cm/vormpjes/cupcakevorm)
voor de bodem:
♥ 200 gram kokosbiscuit, verkruimeld
♥ 50 gram lichtbruine basterdsuiker
♥ 100 gram boter, gesmolten
voor de vulling:
♥ 100 gram poedersuiker
♥ 200 gram kokos
♥ 150 gram mascarpone
♥ 200 gram frambozen
voor de garnering:
♥ 50 gram kokos (geraspt)
♥ 50 gram frambozen
♥ 200 gram witte chocolade

En zoals ze dat zo leuk genoemd hebben bij PuurVandaag,
hoe ga je aan de (be)slag:
 (be)slag:
Meng de verkruimelde biscuit en de basterdsuiker door de gesmolten boter. 
Schep het mengsel in de springvorm, druk het gelijkmatig aan en laat de bodem in de koelkast opstijven.
Ga ondertussen verder met de vulling. 
Doe de poedersuiker, kokos en mascarpone in een kom en maak er met de mixer een glad mengsel van.
Prak er 100 gram van de frambozen door en mix (op de laagste stand) tot een samenhangend geheel.
Haal de bodem uit de koelkast, verdeel de vulling erover en druk stevig aan.
Verdeel de overige frambozen over de taart.
Dek de taart af met vershoudfolie en zet minimaal drie uur in de koelkast om stijf te worden.
Bestrooi de taart met geraspte kokos en garneer met de frambozen en de witte chocolade.

(zie hier het recept van PuurVandaag zelf!)

   ♥
   ♥

Ik heb de taart eerst in een bakvorm van 24 cm gemaakt en daarna met een hartvormpje uitgestoken.
Daardoor heb ik (zoals op de foto) hartvormpjes van de taartjes.
Voor de foto gebruikte ik de prachtige glazen voorraadpot van Rivièra Maison (die in samenwerking met stichting Ronald McDonalds Kinderfonds is gemaakt), wil je ook deze voorraadpot voor 24,- bestellen en daarvan voor 5,- het Ronald McDonalds Fonds steunen?
Ga dan naar de site of naar één van de RM-Stores, je steun is nodig voor deze lieve kinderen en hun ouders!

Ik ben benieuwd, ga je deze super, lekkere, vrolijke taart maken en steun jij het Ronald McDonalds Fonds?

Fijne dag voor jou!

Lieve-Groetjes,
Verie

14 opmerkingen:

  1. Ik had je foto's al op Pinterest gezien. Mooie plaatjes en het ziet er heerlijk uit. Die pot is ook leuk en een goed initiatief.
    Ik heb het een beetje druk gehad en je filmpje van de vorige post nog niet gezien. Staat nog op mijn lijstje. Ik ben heel benieuwd! Fijne weekend.
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Cindy! Klopt, 'k heb ook weer wat op Pinterest geplaatst! Hihi..dan heb je nog wat leuks te doen van 't weekend! Veel kijkplezier!

      Verwijderen
  2. Liefde gaat door de maag...dat zit wel goed met deze lieflijke taartjes!
    Fijn weekend!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat verwen je geliefde ,leuk en lekker,
    ga ik vast ook een keer maken alleen dan zonder kokes!
    Ps.vond jou hartjes wel erg leuk verzonnen!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die zien er echt lekker uit zeg!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wauw zeg die zien er lekker uit!! Die glazen pot van RM vind ik altijd zo mooi, ik heb iets soortgelijks gevuld met roze en witte pepermuntharten :)
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt ook mooi, Yvonne! Geniet ervan en bedankt weer voor je reactie! :)

      Verwijderen
  6. Dat ziet er heel goed uit Verie!! Smullen..
    Ik werd verrast met een heerlijk luchtje, nou daar wordt je altijd blij van :D

    Lieve groet,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Alberta! Oehoee, jij bent lekker verwend, geniet ervan! :)

      Verwijderen
  7. Hoi Verie,

    Dat ziet er lekker uit zeg! Via een ander blog kwam ik bij jou terecht, en heb me aangemeld als volger.

    Wij zijn een dag voor Valentijnsdag uit eten geweest, had mijn vriend geregeld als verassing! Maar eigenlijk niet speciaal voor de 14e, maar eigenlijk de 16e, waarop we 2,5 jaar samen waren.

    Groetjes Marieke,
    rustiekbijmariek.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welkom op mijn blog, Marieke en wat leuk dat je je aangemeld hebt voor dit blog. :)

      Oehoee..wat een ontzettend lieve vriend heb je, nog gefeliciteerd! :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!