vrijdag 27 september 2019

CROCHET: Mini Petit-Petite walvis & Give-Away Durable Agenda 2020,..


Herken je de grote walvis? Begin van het jaar haakte ik haar en hier schreef ik ook een blogbericht over. Klik hier `The storm whale` en bewonder! Voor een lief klein baby`tje wilde ik graag een passend cadeautje maken. Ik dacht om een boekje van Jona in de vis te geven en daarbij een mini versie te haken van de walvis die ik begin van het jaar maakte. Ik wist niet of het daadwerkelijk zou gaan werken. Ik nam het patroon erbij, ontworpen door Manon (van de blog Petit-Petite) en ging aan de haak. Ik gebruikte haaknaald 3,5mm en haakte met één draad (in het patroon wordt aangegeven met twee draden te haken). Halverwege het patroon merkte ik dat het echt wat ging worden. Niet alleen bovenstaande mini walvis werd gehaakt, er kwamen er meer. Als je nog een project zoekt wat je in ongeveer 2 a 3 avondjes af wilt hebben, dit is het! Zo leuk om te maken!




De grote walvis ligt in de woonkamer op de piano te shinnen en hoe leuk en lief stond het om daar de kleine mini walvis erbij te leggen. Echt een setje, ook leuk om trouwens te geven. Ik maakte wat gezellige foto`s van het twee-tal en pakte de mini walvis in tot een presentje om weg te geven.


Ik heb voor de mini walvis oogjes geborduurd met zwart garen. Bij de grote walvis, waarvan ik wist dat ik deze zelf zou houden, heb ik dit niet gedaan. Vooral bij kleine kinderen vind ik het wel prettig om iets te geven wat ook veilig is. Je weet nooit met de knoop-oogjes, vind het toch altijd weer spannend! Ik haakte mini walvis met Durable garen in twee grijstinten. Ik gebruikte de Coral, een heerlijk zacht katoen garen, zodat mini walvis heerlijk knuffel-achtig wordt. Ik vind het echt een schatje geworden en ben benieuwd wat jij er van vind, laat je het me weten in een reactie?!

Een poosje terug bestelde ik de haakagenda 2020 van Durable. Ik dacht laat ik eens een andere agenda proberen als van RM of van de Ariadne atHome, hihi! Ik hou van de grote agenda`s waar je van alles in op kan schrijven en die zo heerlijk overzichtelijk zijn. Van te voren goed gekeken hoe groot de haakagenda was en welke afbeeldingen erin staan. Ik heb zelf moeite met `andere` mensen in m`n agenda, vandaar dat de laatste jaren RM ook al afviel en ja hier zitten toch ook afbeeldingen van mensen is. Oeps, na wat wikken en wegen besloot ik toch voor oud en vertrouwd te gaan en kocht bij de plaatselijke boekhandel de agenda van Ariadne atHome. Heerlijk, zo`n mooie en fijne agenda, ik ben blij. Tja, wat moest ik nou met de mooie haakagenda?! Ik dacht dat er vast wel iemand zou zijn die deze heel graag wil winnen? Klopt dat?!


Ik ga de haakagenda 2020 van Durable weggeven met een Give-Away! 

GESLOTEN!
Wat moet je doen om mee te doen:
✂ Volg Vestywo op Blog, Instagram en/of Facebook.
✂ Laat een reactie achter op dit blogbericht, bij m`n instagram-bericht en facebook-bericht.
✂ Geef in de reactie eventueel de antwoord op de vraag; `What`s on your needle today`.
✂ Tag eventueel vriendinnen die ook graag de haakagenda 2020 van Durable willen winnen!
Meedoen kan tot donderdagavond, 3 oktober 20.00u. Dv. vrijdag, 4 oktober maak ik de winnaar bekend in dit blogbericht en op IG en FB.
We hebben een winnaar! Lize (@degehaaktecactus) wint de haakagenda 2020 van Durable. Wil je je adresgegevens naar mij toe sturen, dan stuur ik het pakketje z.s.m. op! 
Super bedankt voor alle reacties op dit blogbericht en het delen van het project op de haaknaald. Zo inspirerend! Geweldig leuk! 

Wil je graag mee doen maar heb je geen social media? Stuur dan een mail naar vestywo@hotmail.com met een reactie dat je mee doet!

Ik kijk uit naar wat er bij je op de haaknaald staat en wil je gelijk aan de slag met een walvis haken? Klik dan hier voor het patroon: `The storm whale` en ga fijn aan de slag!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

10 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige walvis. Zo leuk als cadeautje in combinatie met het boekje van Jona in de vis.
    Zelf maak ik ook wel eens iets in combinatie met een boekje. Is altijd leuk om weg te geven, vind ik.
    Deze walvis ga ik onthouden.
    Ik haak op dit moment boodschappennet Joly Bag. Een haakpakket waarmee je het goede doel steunt tegen de plastic-soep in de zee. Een heerlijk tomeloos te haken project.
    Fijn weekend! Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed, Ilse! Heel leuk en fijn project wat er op je haaknaald staat! Dankjewel,het is inderdaad leuk om zo`n cadeautje weg te geven! Fijne zaterdag nog! Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Die walvissen zijn leuk in hun eenvoud. Ik ben momenteel aan het testhaken voor Sascha, spannend. En ik heb op mijn breinaalden een trui voor mezelf op zitten, waar ik ook aan verder wil doen.
    Fijne groetjes, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker spannend, klinkt goed en wordt vast heel mooi! `k Ben benieuwd naar je trui, ik zat laatst weer te denken om m`n zelf-gehaakte vest van de zolder af te halen. Wordt ook weer weer voor! Dankjewel voor het compliment en een fijne zaterdag nog! Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Wat een superschattige walvisjes! Op IG vertelde ik al waar ik vandaag mee bezig ben. Maar ik heb altijd meer projecten tegelijk, zo ben ik weer bezig met een nieuw ontwerp voor Fonty, een omslagdoek en een leuk projectje uit Herfst & Bos Haaksels.
    De agenda lijkt me erg mooi, ik waag graag een gokje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je mee doet, Daphne! En wat een fijne projecten, klinkt allemaal heel goed! Geniet ervan en nog een fijne zaterdag! Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Oeh spannend! Doe graag mee met de win-actie! Ik heb nog geen nieuwe in huis, maar gebruik wel graag een papieren.

    Geheel tegen.mn gewoonte in heb ik meerdere projecten op de naald. Ben bezig met het 'by claire- deken' uit de agenda van vorig jaar, verder een ledikantdeken volgens het patroon Sammy van haakplein. En de juf van mn dochter gaat bijna met verlof en er werd gevraagd om een kleinigheidje mee te nemen op de laatste dag, dat word een konijnenoren bijtring. Gister pas mee begonnen en hoop dat het lukt. Was de voorraad ingedoken en eigenlijk is de draad te dik (durable), dan is het afwachten of het er mooi uit gaat zien..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat veel projecten tegelijk en wat een leuke projecten! Heerlijke deze inspiratie! Leuk dat je mee doet! Fijne avond, Liefs, Verie

      Verwijderen
  5. Wat een fijn blogje weer! Het mini-walvisje is schattig geworden en zo lief als setje met de grote walvis. Ik borduur ook altijd oogjes, om deze reden. Toen ik op Terschelling in de handwerkwinkel van Tante Lies vroeg om veiligheidsoogjes, vertelde zij dat ze ze niet meer wilde verkopen omdat er een ongeluk mee was gebeurd (gelukkig wel goed afgelopen, maar toch). Dat is blijven hangen en sindsdien borduur ik ze altijd.
    Wat een leuke give-away, ik kan nog net meedoen zie ik. Het lijkt mij erg fijn, zo'n grote agenda.
    Wat heb ik op mijn haaknaald: Een project van 3 beren haken voor een moeder met 3 dochters. Ik heb er één af, ben met de 2e bezig. Ik maak er voor elke beer een accessoire bij in de favoriete kleuren van de dochters.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk project op de haaknaald en dat je mee doet met de give-away! Oh, wat spannend, 'k snap dat je dat bij blijft en daarom niet meer doet. Ik doe het echt alleen als ik weet dat ik het project zelf hou! Fijne avond nog! Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!