vrijdag 5 oktober 2018

♡ TRIP: Haak- en Stippenfeest #dotsanddoilyparty,..


Afgelopen zaterdag was het dan zover, de #dotsanddoilyparty, of-te-wel het Stippen en Haken feest. Georganiseerd door drie super lieve meiden, Chantal (van @sjantietop), Joyce (van @vanmez11 en Doreen (van @by_door1). Het feest werd gehouden in de achtertuin bij Chantal en daar was het toch mooi en zo stylisch gestyled (ook mede mogelijk gemaakt door de ouders van Chantal die al in de 80 zijn, zo lief). Dat alleen al was een FEEST op zich en jah ik voelde me direct welkom. Want ik vind het toch altijd weer een beetje spannend om naar een party te gaan, maar dat was absoluut niet nodig. Langzaamaan stroomde iedereen binnen (uh, buiten) en begon het FEEST echt, er werd gekletst, gelachen en jah cadeautjes uitgedeeld aan de gastvrouwen. Super leuke en super veel cadeautjes! Ik maakte een tipje waarop ik stipte, klik `tipje stippen` aan en bewonder! Daarbij gaf ik een plak chocola en een zakje met echte `Wombargse` mix, of-te-wel Woudenbergse nootjes. Ik vind het leuk om een persoonlijk cadeautje te maken en daarbij iets van mezelf te doen. Ik maakte de tipjes in de kleuren van de meiden en maakte daarbij ook een label met hun logo. Nadat ieder haar cadeautje gegeven had werd ons gevraagd naar `de` tent te gaan en ons plekje op te zoeken. 

Hierboven de slinger #dotsanddoilyparty die bij de ingang hing, zo vrolijk, het geeft direct de sfeer weer!

Hieronder het bord die aan de weg stond, zodat niemand verkeerd kon rijden, lopen of fietsen. Zo gezellig ook! Eenmaal in de tent hoorde je overal `oh` en `ah`. Eigenlijk is dit niet helemaal waar, want direct bij binnen (uh buiten) komst hoorde je de `oh` en `ah`s al gaan. Chantal woont in een prachtig, voor mij landhuis, met een enorme tuin en nog iets super geweldigs gaaf, maar daar vertel ik je strakjes nog over. Terug naar binnenkomst in `de` tent waar de `oh` en `ah`s nog niet weg zijn. Wat een belevenis en inspiratie, de prachtig gestylede tafels met het servies van Flora Castle (@floracastlanational), de bloemen in schattige vaasjes, de potjes verf met de stippenstokjes, verschillende hartige (en chocolade) hapjes, echt geweldig! Ieder zocht haar plekje op, in de schaaltjes lagen namelijk de namen van iedereen en zo kon je ruilen waar je wilde zitten of gewoon op je plekje gaan zitten.


Ik zakte neer op een picknickbankje en aan het tafeltje zakte naast mij Sarah (van @it.is.sarah), Carin (van @hipjuffertje) en Janneke (van @jannus82) neer. Zo gezellig met elkaar! Daarnaast was er genoeg ruimte om andere te leren kennen of beter te leren kennen. Je raad vast wel dat het een kippenhok was van jewelste en ik mocht daarbij aanwezig zijn. Dankbaar! Zo dankbaar! 
Op de tafels lagen ook prachtige stippeltegels (#tegeldot) gemaakt door Chantal, het eerste wat in me op kwam was, `oh, dat wil ik ook zo mooi kunnen, strakjes proberen`. 


Voordat ik kon gaan zitten mocht ik eerst iets van m`n zetel oppakken, iets heel spannend`s, een GoodyBag, zoals je weet ben ik dol op GoodyBags (ennuh, die kregen we de hele middag door, dus je snapt wel dat de spanning steeg en steeg!) De eerste GoodyBag zat vol met bolletjes garen van Hobbii (van @hobbii) in lieve zachte roze kleurtjes en daarbij wit en grijs. Daarnaast 2 tegeldot-patronen ontworpen door Chantal en het patroon van Doreen (waarvoor de bolletjes bestemd waren) met het haakpatroon voor een doily (#doilydot). Deze heb ik thuis gemaakt, want aan haken ben ik niet toegekomen op het FEEST! Ik mhaakte m`n versie van de doilydot in eigen-gekozen kleurtjes, onderaan dit blogbericht kun je deze bewonderen! In de GoodyBag zat ook nog een leren label van Joyce met de tekst `DOT` en een rolletje washingtape voor het stippen, ojah, en nog een tegeltje voor het stippen. Voordat ik aan het stippen kon gaan werd er gevraagd of we even wilde stil wilde zijn, de lunch kwam eraan, mjammie, daar worden we wel stil van, als hongerige kippetjes!


We kregen super heerlijke tomatensoep met room, gemaakt door Doreen, en we mochten kiezen uit verschillende broodjes en wraps. Ik koos voor een broodje met brie, walnoten en sla en voor een wrap (weet alleen niet meer wat erop zat, zo lekker!) De soep werd geserveerd door lieve schoonzus van Chantal en vriendin en de broodjes mochten we zelf bedienen, daarbij kregen we een mooi kijkje in de buitenkeuken van Chantal en verbleven we op het zonnige terras om heerlijk te genieten van onze maaltijd, ondertussen kletste we, zonder te proberen met consumptie te praten
Nadat ik m`n broodjes op had bekeek ik de tuin van Chantal en helemaal achterin de hoek staat iets moois, wauw, een caravan met een ombouw, ook weer gemaakt door Chantal`s vader! Binnenin zo gezellig en sfeervol, ik zou er zo in kunnen wonen. Maybe een beetje klein, hihi! Zo leuk!


Nadat het het leuke caravannetje gespot had liepen er wat meiden met Chantal het huis binnen en ik mocht mee. Wat we daar zagen viel je mond helemaal van open, je begon er spontaan bij te kwijlen, wat gaaf! Onder de grond (uhm, in de kelder) heeft Chantal een heus extra huis voor zichzelf, helemaal in de stijl van Chantal. Een eigen workshop-ruimte met allemaal snoepachtige items, zo gaaf, zo leuk, zo mooi! Je snapt vast wel dat ik het één en ander even wilde vastleggen, want dit is voor mij echt een droom! Geweldig!
Terug naar `de` tent waar we even op adem moesten komen en onze mondjes weer fatsoenlijk dicht moesten doen zijn we aan het stippen geslagen. Maar niet voor lang, want de volgende rond van GoodyBag`s kwam langs of eigenlijk het ging als volgt, je naam werd uit een grote pot gehaald en voorgelezen, je mocht zelf een cadeautje (goody) pakken van de cadeautjes-tafel. Super leuk idee! Ennuh, ik zag dat het boek van Adinda (van @adindasworld) ook weggegeven werd, `dit boek zou ik graag willen`, dacht ik! En jawel, m`n naam werd vrij snel omgeroepen en ik had het prachtige boek van Adinda bemachtigd, zo blij mee! Adinda maakt prachtige stola`s en één daarvan wil ik heel graag gaan maken. Nog even geduld, want er staan nog wat andere projecten op de planning, maar ooit komt ze er en dan laat ik dit zeker aan je zien!


De foto in het midden is gemaakt door Maaike (van @crejjtion), ik heb gevraagd of ik deze foto mocht gebruiken in het blogbericht omdat je mij (dacht ik in eerste instantie) zie stippen, maar als je goed kijkt, maak ik volgens mij juist een foto van m`n stipwerk. En dat zie je goed, alle foto`s zijn gemaakt met m`n foon. Ik had m`n camera mee, maar ik wilde echt eens proberen om geen camera erbij te pakken en gebruik te maken van m`n foto-skills die ik geleerd heb in de workshop die ik onlangs volgde en ik ben heel verrast door het eindresultaat en je raad vast wel, dat ik steeds meer m`n foon gebruik als m`n camera (alleen met shoot`s, dan weer wel!).
Hierboven zie je het (bijna) eindresultaat van m`n tegeldot. Ik kon echt niet meer stoppen, het eerste stipje in het stipje stippen (volg je het nog?) vond ik reuze spannend. Nadat ik dit gedaan werd, werd ik zo blij van het resultaat dat ik door bleef gaan, hier nog een stipje, oh, hier kan er ook nog wel één. Ik maakte een foto, keek opzij en zag de tegeldot van Sarah en zag dat zij in de hoeken ook stip in stip had gestipt, dat wilde ik ook, ik miste daar nog wat! Hup, stipstokje in de verf en verder stippen. Vandaar dat er staat `bijna` eindresultaat! Benieuwd geworden naar het echte eindresultaat, volg `Vestywo` dan op Instagram, zaterdag dv hoop ik het eindresultaat met je te delen, welkom!
Onder het stippen moesten we `weer` even luisteren en stil zijn, de 3e GoodyBag kwam naar voren. Chantal, Doreen en Joyce sjouwde zich een breuk aan verschillende kleuren en soorten bollen wol in zakken, allemaal van Borgo de Pazzi (van @borgodepazzi / @bertnoorderijk). Eigenlijk was dit ook gelijk GoodyBag 4, want we mochten niet één zak met bwolletjes uitkiezen, maar twee! Jah, je leest het goed, 2! Toen ik me daarvan bewust werd kreeg ik wel even een brok in m`n keel, want wat werden we verwend! 
En ik kan je vertellen er zaten prachtige zakken bwolletjes bij, voor ieder wat wils. De eerste ronde koos ik voor de zak met prachtige taupe-kleurige bwolletjes van het merkje Milly. De tweede ronde koos ik voor de zak met jeans-kleur bwolletjes van het merk Amore. Geweldig, en jah, we moeten dus aan de gang, er wordt wat van ons verwacht, de druk ligt hoog, wat Chantal al zei met de twee rondes! Ik heb nu bij elke bol wol een idee, sommige ga ik samenvoegen, anders gebruik ik alleen. Ik vertel je nog niks, volg vooral m`n Instagram-account (link hierboven) en daar laat ik je me project-in-wording zien, het wordt leuk, dat verklap ik vast, hihi! 
Of dat nog niet genoeg was kregen we allemaal een tas op naam, de 5e! GoodyBag, met nog meer bwolletjes op kleur die bij je paste. Ik kreeg de tas en dacht in eerste instantie dat ik allemaal zwarte bolletjes gekregen had. Deels ook door het felle zonlicht, maar nadat ik de tas naast me neer gezet had om de bwolletjes eruit te halen en eens goed te bewonderen zag ik dat ik van het merk Milly een prachtige donkergroene kleur gescoord had, helemaal mijn kleur! En van het merk  Clara warme donkergrijze bolletjes en van het merk Bibi een mooie kleur blauw met zachtroze, waar Manlief bij thuiskomst direct een octopus bij zag, wat het dus ook gaat worden. Heb ik toch wat verklapt! ;) Ik vind dat zo leuk als Manlief net zo enthousiast is als ik. Bij de bol (tjah, kun je het bol noemen?) streng Rarity, weet ik echt niet wat ik hiermee kan maken. Jij wel?! Laat het me zeker weten in een reactie!


Dus! Ik dacht dat is het! Wat een verwennerij! Wat veel! Veelste gek! Wauw! 
Nou! Nee! DUS!
Iets over vieren, iedereen is uitgestipt of gehaakt, bekijkt andermans bwolletjes en je hoort hier en daar weer `oh` of `ah`, een beetje moe, eigenlijk wel weer naar huis willen gaan, wordt er opnieuw omgeroepen dat we stil moeten zijn en of iedereen naar buiten wil komen. En wie staan daar?! De lieve meiden! En wat hebben ze in hun handen en over hun shouders? Juist! De 6e! GoodyBag! Nu moest ik echt even een stapje terug doen, dit was te gek! Het stopten niet met verwennen, in deze GoodyBag, te leuk met groot DOT. erop, ontworpen door Antoinette (van @by_antoinette) zaten ook weer allemaal leuke en gezellige items! GEWELDIG! Met grote dank aan de volgende personen/bedrijven: @rosa_liefs, @royaltalents, @ylabox.nl, @yarnandcolors, @stipstijl, @wolplein, @illeke.nl, @saskia_laan, @byclair_, @basiclodge, @gekkleurd, @huisenhaak, @x_jannavk_x, @marretjesroos, @studiobabs, @kunstburg, @vandenhurkeersel en @plamirel.


Je raad vast wel wat ik van `t weekend gehaakt heb, de doilydot in eigen-gekozen kleurtjes, wat een tof patroon en jah, ook de tegeldot ligt klaar om gestippeld te worden in eigen-gekozen kleurtjes. Zo leuk! Ik maakte mandjes met bwolletjes voor projecten en schreef deze uit in een memo op m`n foon. Zoals je weet probeer ik eerst het project af te maken waar ik mee bezig ben en dan een nieuw project te starten, aners wordt het voor mij te chaotische. Meestal werk ik aan maximaal 2 verschillende projecten, het liefst 1. Afgelopen week haakte ik een pracht-exemplaar af die me een hoop frustratie opgeleverd heeft, maar wat ik nu lekker ga vergeten omdat ze zo mooi is en zo fijn draagt. Dus, ik mag een nieuw project beginnen. Ennuh, de oplettende IG-volger valt vast op dat ik het project met de bloemensjaal even aan de kant geshoven heb, dit project kost me teveel denkwerk en daar wil ik even vanaf. Daarom was dit FEEST ook echt op het juiste moment, echt een FEEST voor mij, samen met lieve meiden die je creativiteit begrijpen, je omringen in liefde en die dezelfde interesses hebben! Ik heb enorm genoten en ben heel dankbaar dat ik hier bij mocht zijn! Dankjewel lieve Chantal, Joyce en Doreen en dank aan alle andere dames voor de gezellig- en openheid!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht IS gesponsord door verschillende personen/bedrijven > zie links in blogbericht!

4 opmerkingen:

 1. Ziet er heel gezellig uit en mooie foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het was ook ontzettend gezellig deze dag, zo genoten! Fijne dag! Liefs, Verie

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verslag van volgens mij een heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en inderdaad, een heerlijke dag! Nog steeds aan het na-genieten van alles! Fijne dag! Liefs, Verie

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!