zaterdag 28 februari 2015

♥ Kitchen Lente Ui,..

 ♥

Vandaag een blogpost met een mini-binnenkijker in onze keuken, mijn crochet along 2015 en iets over de mooie vastentijd.

Om te beginnen met de mini-binnenkijker in onze keuken.
Uien, je kent ze vast wel, die je net even iets te lang laat liggen, in dit geval helemaal niet erg.
Want je moet eens zien wat voor een moois eruit gekomen is, een fris, groen sprietje, helaas geen bloemetjes, maar dit vind ik ook al heel wat.
Het is net een bolletje waar je eerst een sprietje uit ziet komen en daarna prachtige frisse bloemen.
In onze tuin komen de eerste sprieten van de narcissen en tulpen al uit de grond, dit fotografeer ik steeds, zodat je (als de narcissen en tulpen helemaal uit zijn) kunt zien hoe ze gegroeid zijn.Wij hebben niet zo`n grote keuken, wat ik best wel jammer vind.
Graag zou ik een iets-wat grotere ruimte om de keuken heen willen, een ruimte waar je kan zitten, `t liefst zo`n gezellig barretje met hoge krukken, oh..ja dat is en blijft (denk ik) een mooie droom.

Ik bak graag, maar de ruimte is minimaal, daarom doe ik het niet meer zoveel als eerst.
Bij mijn ouders stond er in de keuken een tafel en die gebruikte ik er voor.
Wij hebben dat dus niet en nu mag ik alles op het aanrecht doen en die is te klein, aangezien ik het leuk vind om met marsepein aan de slag te gaan op taarten of cupcakes.

Ik hoop niet dat ik klagelijk overkom, want we hebben een heerlijk huis, waar we ons oh, zo rijk voelen.

~~♥~~

In mijn vorige post over de Crochet Along 2015 dachten sommige dat ik nog steeds bij week 2 gebleven was, het staat wel in de blogpost, maar om je een idee te geven hoe de deken er nu uit ziet heb ik een foto gemaakt van mijn deken.

Het is een foto die gemaakt is nadat ik week 8 klaar had, `k ben nu bezig met week 9, aangezien ik nog een blogpost wil maken hoe alle weken ge(m)haakt zijn, is dit even een foto tussendoor.
Ik las gister op de site van de vrouwen die deze deken voor ons publiceren dat sommige last hebben van een gedraaide midden granny, bij mij is dat totaal niet aan de orde.
Ook geeft mijn deken nauwelijks bobbels/hobbels, dit komt waarschijnlijk dat ik na elke week haken de deken op een rechte ondergrond leg (om een foto te maken) en de deken dan glad strijk met mijn handen, misschien een idee om ook te proberen als je er wel last van hebt?

~~♥~~

Vanaf 18 februari 2015 is de vastentijd ingegaan.
Ik wist eerlijk gezegd niet wat dit inhield, nu ik het magazine, speciaal voor vrouwen, EVA lees, kwam dit onderwerp voorbij en bij de EVA februari zat een vasten-kalender als cadeautje erbij.
De vastentijd is 40 dagen voor Pasen, ze begint op 18 februari en eindigt op 4 april.
Vasten is in het kort gezegd: `Tijd vrij maken voor God`, sommige mensen vasten met voedsel, of dit echt vasten is in de vastentijd voor Pasen vraag ik mezelf dan af.
Het is goed om de tijd te nemen of om even stil te zijn in deze toch al drukke tijd.
(Dit is mijn mening, wat jij doet in je vastentijd mag je uiteraard helemaal zelf invullen, :) !)
De eerste week vond ik best apart, om eerlijk te mogen zijn, er stonden stukjes op de vasten-kalender waar wij niet echt achter konden staan, zoals;

`Neem er dan eens van, vier feest en denk aan wat de Vader zegt; `Kind je bent altijd bij mij`.

Voor ons is het geloof niet dat je alles mag mag doen omdat je toch wel weet dat Jezus van je houd, daar is iets meer voor nodig, zo denken wij.
Dit publiceer ik niet om discussies uit te lokken (hier ga ik ook niet op in), dit doe ik om een eerlijke mening en review te maken over de vastenkalender.

Deze week gaat het in de vasten-kalender over de rechtbank en we kunnen zeggen dat dit mooie stukjes zijn.
Eén hiervan wil ik graag met je delen, denk er vandaag over na en laat het me weten of het gelukt is, ik kan je vertellen dat ik het moeilijk gevonden heb.

` Probeer vandaag elk compliment te accepteren en niet te bekritiseren!`
(Weetje: 1 maart is het nationale complimentendag, succes!)

Daarnaast staat er op sommige kaartjes een lied/gezang, deze zijn te vinden o.a. op de site van EVA.
Heel mooi om ze er bij te pakken en te beluisteren, ik ben benieuwd of je ook deze vasten-kalender in je bezit hebt en wat jij ervan vind?

~~♥~~

Vandaag is de Bloggersdag in Rijnsburg, graag had ik er heen gewild, er waren namelijk afmeldingen.
Toch niet gedaan, de hele week gewerkt, vakantie-gangers over de vloer gehad en dan vandaag een heerlijk dagje voor mezelf.
Vanmorgen vroeg al boodschappen gedaan en het huis aan kant en nu lekker rommelen.

Ik wens je een fijne dag en tot snel.

Lieve-Groetjes,
♥Verie♥

15 opmerkingen:

 1. Wat lief dat er iets groens uit het uitje tevoorschijn is gekomen...dat doet echt lenteachtig aan. Ik herken je wens voor een ruimere keuken, een woonkeuken lijkt mij heerlijk maar daar is dit huis niet op gemaakt of we moeten de boel drastisch verbouwen.

  Hoewel ik niet kerkelijk ben, is er wel iets van mijn christelijke opvoeding blijven hangen ;-). Dat zit hem vooral in de normen en waarden, dat ik mijn best doe een ander liefdevol te benaderen en te behandelen zoals ik dat zelf ook graag zou willen. Ik ben niet katholiek opgegroeid, maar de vastentijd zou bij mij staan voor sober.

  Ik wens je een heel fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto's van je keuken zijn sfeervol! Ik herken de wens van een grote keuken. Ik droom ook van een mooie woonkeuken. Wij hebben ook geen grote keuken maar ik ben er toch blij mee. Je deken is mooi. Gaaf zo met die kleuren!! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..dank voor je reactie, Lotte! Ik geloof dat er meerdere mijn wens graag in vervulling zien gaan..:) !

   Verwijderen
 3. Onze keuken is ook niet groot Verie, maar juist door een eenvoudige decoratie zoals jij hebt gedaan, maak je het weer heel mooi.
  Vanuit ons geloof kennen we het vasten ook niet, wel de 40 dagen tijd, op school behandelen we dat ook. Voor mij staat deze tijd ook voor overdenken en liefdevol en respectvol omgaan met elkaar, het echte vasten zou voor mij inhouden dat ik me niet te buiten zou gaan aan dingen die ik niet nodig heb, bewustwording van alles wat je hebt en daar juist van genieten.

  Mooi weekend en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..mooi verwoord, Eefie! Bedankt voor je leuke berichtje!

   Verwijderen
 4. Hoi Verie,
  Wat leuk hè, dat puntje groen uit je ui. Als je die in de tuin in een pot grond zet, dan gaat het nog veel verder groeien en dan heb je kans dat er kleine uitjes bij de grote ui gaan groeien, onder de grond... probeer het maar eens...
  Je deken ziet er fantastisch uit. Ik ben ook met deze week 9 bezig nu, moest even worstelen met de parelsteek, maar heb hem nu wel onder de knie.. Mijn middenstuk draait wel een beetje, niet veel, maar misschien ga ik dat gladstrijken maar eens goed proberen... alleen wordt de deken nu al te groot om hem zo plat te laten liggen de hele week...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..dank voor je leuke reactie, Mirjam! Even voor de duidelijkheid ;) `k leg mijn deken even uit voor de foto, maar daarna vouw ik de deken echt weer op, laat haar niet de heel week liggen, :)!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag, he?
  Mooi dat de 40 dagen kalender leest, ik zag hem ook liggen, maar ik heb een mooi dagboekje gekocht....
  Het is wel fijn dat je op deze manier nadrukkelijk bepaald word bij de lijdenstijd..
  Altijd weer een bijzondere periode in het kerkelijk jaar.
  Nog een fijn weekend verder..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een prachtige dag, echt genoten! Bedankt voor je fijne reactie.

   Verwijderen
 7. De 40-dagen tijd vind ik ook heel belangrijk. Mijn invulling dit jaar is: balans vinden tussen 'wat moet' - wat je jezelf oplegt - en Stilte voor God.
  En toegegeven, de balans is niet makkelijk te houden. Ik heb daarom direct een proefabonnement op de EVA genomen (-: Een steuntje in de rug door middel van een vastenkalender is welkom. Dank je wel voor de tip!
  Fijne en gezegende zondag gewenst!
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, Judith! `k Ben benieuwd wat je ervan vind. Ook vanmorgen weer een mooi stukje mogen lezen en daarnaast een psalm mogen beluisteren. Ik herken het stukje wat je beschrijft, probeer te zeggen tegen jezelf dat het mag en niet moet, dan komt de boodschap ook al heel anders over na jezelf. Succes,..

   Verwijderen
 8. Een keuken hoeft niet groot te zijn, om toch gezellig te ogen. Maar ik snap dat zo'n gezellige leefkeuken natuurlijk wel heel erg leuk is. Hier was daar ook geen plaats voor, maar doordat de eethoek in het verlengde van de keuken staat, heb ik toch soms wel dat gevoel en ben dus toch al zeer tevreden.
  Je deken wordt al heel mooi! De aparte steken zien er kunstig uit. Knap hoor!
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..wij hebben geen open keuken, maar een mooi idee is het wel, Petra! Bedankt voor je leuke berichtje!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!