♥
We hebben heel wat kersen gekregen.
In een eerdere post zie je hoe ik ze in een zelfgemaakt krijtverfpotje gestopt had.
Vorige week kregen we nog meer kersen.
Nu ga ik me maar eens wagen aan kersenjam, dacht ik zo.
Zo gezegd zo gedaan, mmm..wat smaakt dat lekker!
♥
♥
Wat heb je nodig?
♥ 1 kilo kersen
♥ 250 gr suiker
♥ 1 zakje gelei suiker
Wat mag je doen?
♥ Neem de 1 kilo kersen en ontpit deze allemaal
♥ Stop de ontpitten kersen in een staafmixer/keukenmachine en maak ze fijn (soort puree)
♥ De kersen kunnen in een hoge, grote pan
♥ Neem het geleisuiker en de gewone suiker en doe deze bij de kersen in de pan
♥ Zet het vuur hoog aan en laat het koken
♥ Ondertussen roer je goed met een houten lepel (deze wordt niet heet) door de jam
♥ Als het kookt laat het dan 1 minuut goed doorkoken
♥ Blijf roeren
♥ Neem met een schuimspaan het schuim van de jam
♥ Leg een oude keukentheedoek klaar met de uitgekookte potjes erop
♥ Schep de hete jam in de potjes tot de rand
♥ Sluit de potjes met een deksel en zet ze 5 minuten op ze kop
♥ Daarna zet je de potjes op een donkere plaats en koel (`t liefst in de koelkast)
Tip:
♥ Nadat je het potje jam geopend heb moet het in de koelkast bewaard worden
♥ Houdbaarheid is ongeveer 6 maanden
♥
Lekker eigen gemaakte jam, mijn schoonmoeder deed dat altijd met zelfgekweekte aardbeien.
BeantwoordenVerwijderenGeniet nog van je vakantie.
Fijn Weekend,
Inge, my choice
Lekker! fijne avond,lieve groet Musje.
BeantwoordenVerwijderenOhhh wat zijn ze leuk en vast heel lekker!!
BeantwoordenVerwijderenGeniet van je vakantie!
Liefs x Arja
MMM... lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenWat een lieve, leuke reacties op mijn post! Dankjulliewel!
BeantwoordenVerwijderenZelfgemaakt is altijd leuker en weer zo sfeervol verpakt. iedere keer weer leuk bij jou, Veerie!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
KJ