zaterdag 3 augustus 2013

♥ Kersenjam,..


We hebben heel wat kersen gekregen.
In een eerdere post zie je hoe ik ze in een zelfgemaakt krijtverfpotje gestopt had.
Vorige week kregen we nog meer kersen.
Nu ga ik me maar eens wagen aan kersenjam, dacht ik zo.
Zo gezegd zo gedaan, mmm..wat smaakt dat lekker!


Wat heb je nodig?
 1 kilo kersen
250 gr suiker
 1 zakje gelei suiker

Wat mag je doen?
 Neem de 1 kilo kersen en ontpit deze allemaal
 Stop de ontpitten kersen in een staafmixer/keukenmachine en maak ze fijn (soort puree)
 De kersen kunnen in een hoge, grote pan
 Neem het geleisuiker en de gewone suiker en doe deze bij de kersen in de pan
 Zet het vuur hoog aan en laat het koken
 Ondertussen roer je goed met een houten lepel (deze wordt niet heet) door de jam
 Als het kookt laat het dan 1 minuut goed doorkoken
 Blijf roeren
 Neem met een schuimspaan het schuim van de jam
 Leg een oude keukentheedoek klaar met de uitgekookte potjes erop
 Schep de hete jam in de potjes tot de rand
 Sluit de potjes met een deksel en zet ze 5 minuten op ze kop
 Daarna zet je de potjes op een donkere plaats en koel (`t liefst in de koelkast)

Tip:
 Nadat je het potje jam geopend heb moet het in de koelkast bewaard worden
 Houdbaarheid is ongeveer 6 maanden



Vanmorgen heb ik een tafeltje geverfd en onze spiegel.
Ik hoop ze in een volgende post terug te laten komen hoe ze geworden zijn.
Nog steeds is het heerlijk weer en genieten wij van onze vakantie.

Lieve-groetjes en tot snel,
♥Verie♥

6 opmerkingen:

  1. Lekker eigen gemaakte jam, mijn schoonmoeder deed dat altijd met zelfgekweekte aardbeien.
    Geniet nog van je vakantie.

    Fijn Weekend,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! fijne avond,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh wat zijn ze leuk en vast heel lekker!!
    Geniet van je vakantie!

    Liefs x Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lieve, leuke reacties op mijn post! Dankjulliewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelfgemaakt is altijd leuker en weer zo sfeervol verpakt. iedere keer weer leuk bij jou, Veerie!
    Liefs,
    KJ

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!