vrijdag 27 oktober 2017

♡ TRIP: `t Leersumse veld met ROUTE.nl & uitslag Give-Away KreaDoe,..


Vorige week liep ik samen met Manlief een wandeling over `t Leersumse veld met een route van ROUTE.nl. Ik kreeg een prachtig dik boek thuis gestuurd om verschillende fiets- en wandelroutes te testen. Vorig jaar fietste ik een route voor ROUTE.nl, klik HIER! om het bijbehorende blogbericht te lezen. Een blogbericht met veel foto`s en wat was het prachtig weer ook die dag. Vorige week was het ook prachtig weer en we besloten een wandelroute kiezen. Wist je dat ROUTE.nl ook een app heeft waarmee je offline kunt wandelen?! Je wandelt op het GPS-systeem. Thuis bekeken we verschillende wandelroutes, de wandelroute met de tekst `wandel je hoofd leeg` bij de Leersumse plassen sprak me erg aan. Deze route heb ik gedownload voor offline gebruik. En of het gelukt is om onze hoofden leeg te wandelen spreken vast voor zich, wat is het daar mooi, stil en rustgevend. Om terug te komen op het offline gebruik op de app, dit werkt goed, alleen had ik meer gedacht dat je, net zoals je bij de Klompenpaden hebt, je kan zien waar je bent en waar je precies heen kunt lopen, dit is niet van toepassing. Verder werkt het goed en zeker met het kaartje erbij kun je best goed zien waar je mag lopen enzovoort. De app kun je downloaden op de site van Route.nl en als je een route gevonden hebt die bij je past dan kun je rechts bovenaan in het scherm de route in offline gebruik plaatsen. Er zijn zoveel verschillende route`s te kiezen dat er vast ook één voor jou tussen zit. Wist je dat je niet alleen fiets- en wandelroute`s kunt kiezen voor in Nederland, er staan er ook op voor Duitsland, België en Oostenrijk

De dag voordat wij gingen wandelen was er zo`n aparte zon, weet je nog?! Een rood/oranje zon, heel bijzonder mooi en een beetje sprookjes-achtig. Deze dag heb ik ook gewandeld in de natuur, die dag zagen en hoorde we een specht, wat een bijzonder vogeltje en wat gaat dat hard zeg dat tikken! ;)
Naast een specht zijn er nog veel meer vogeltjes te vinden op `t Leersumse veld, er moeten ook slangetjes zitten, maar deze zijn we gelukkig nog niet tegen gekomen, hihi! 

Kom ik laat je meer zien..
Zo uitgestrekt mooi, echt adembenemend mooi! Met de vogeltjes die zingen, het zachte ruisen van de wind, het stille water, te mooi om in woorden uit te drukken. Heb je het blad gezien die we onderweg tegen kwamen, nog groter als mijn hand, heel bijzonder. De prachtige Herfst-kleuren zie je daar ook zo goed in de bomen, het oranje/rood met hier en daar geel en groen, prachtig! Het lijkt net Zwitserland, zeiden we nog tegen elkaar, maar dan fijn dichtbij! ;)

Uiteraard kwamen we heel wat paddenstoelen tegen, zo met het zonnetje een prachtig plaatje.
Ook hier en daar stond de hei nog in bloei, echt op de hei zelf bijna niet meer, bijzonder om zo nu en dan een gekleurd bloemetje te vinden tussen de Herfst-kleuren.
Om een wandeling te maken op `t Leersumse veld en de Leersumse plassen heb je niet echt een route nodig, er zijn heel veel wandelpaden die goed aangegeven waar je wel en niet mag lopen. Eigenlijk hebben wij ook niet helemaal de route gelopen van ROUTE.nl, we zijn een beetje afgeweken, ik houd namelijk erg van kleine paadjes en rust om me heen. Officieel stond er aangeven dat we buitenom de Leersumse plassen moesten wandelen, maar wij hebben de binnendoor route genomen, hihi!

We namen voor onderweg een picknick mee, simpel en eennvoudig, maar o zo lekker. Ik bakte voordat we zouden gaan cupcakes met bramen, een goede combinatie, aangezien we in het bos zo nu en dan nog bramen tegen kwamen. Alleen dan niet meer echt eetbaar, wel fotogeniek! ;)
Met een pakje drinken erbij, altijd makkelijk en als je een handige rugtas hebt met een speciaal vak voor afval is dat helemaal mooi meegenomen. 


Wauw! Deze beauty`s kwamen we onderweg ook nog tegen. Een aantal koeien die zo heerlijk aan het struinen waren, deze koeien lopen overigens los en zijn een beetje bang voor mensen. Maar goed ook, want wij waren eerst een beetje bang voor hun, ik durfde er eerlijk gezegt niet echt langs. Met de horens zagen ze er best indrukwekkend uit, nadat we in de buurt kwamen stonden ze op en liepen ze weg. Gelukkig wilde ze wel even poseren voor mij, als bangerik, wie weet lachte ze mij wel uit! ;)
Met de zon in mijn rug en de graseters voor mijn neus, schoot ik deze plaatjes, zo mooi!
Ik ben nu al een paar keer bij `t Leersumse veld geweest, een keer in de na-Zomer, de heide groeide en bloeide toen zo mooi en nu 2x in de Herfst en wat dacht je van wie weet wat sneeuw in de Winter?! Wat zal het daar dan ook mooi zijn!

Ik ben benieuwd, was je al bekend met Route.nl om een prachtige wandeling te maken op `t Leersumse veld of de Leersumse plassen of ben je nu zo geïnspireerd geworden dat je er een keer een kijkje gaat nemen?! Laat het me weten in een reactie.

En dan nu de uitslag van de Give-Away om naar de KreaDoe te gaan. Wat kreeg ik super lieve en leuke reacties. Moeilijk om uit zoveel reacties 3 mensen blij te maken met 2 kaartjes voor de KreaDoe, het liefst wilde ik iedereen meenemen, maar je kunt alsnog gaan, de kaartenverkoop is ook online, klik HIER! en bestel je tickets als je niet gewonnen hebt. Heb je wel gewonnen, lees hieronder of dit zo is, hihi..lekker spannend:
1. Carolien Boele / @c_arolien
2. Joyce van de Kerkhof / @vanmez11
3. Babs Dijkstra / @studiobabs
van harte gefeliciteerd (willen de winnaars een e-mail sturen naar vestywo@hotmail.nl dan krijg je z.s.m. de code toegestuurd om je kaartje GRATIS inline te bestellen!) en ik wens jullie allemaal alvast heel veel plezier op de KreaDoe en wie weet hoop ik je te zien donderdag, 2 november, dan hoop ik aanwezig te zijn als Blogger.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www.route.nl
Dit blogbericht is GESPONSORD door ROUTE.nl!

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's en een leuk verslag! Alsof ik erbij ben geweest. :-)
  Van harte gefeliciteerd Joyce, Carolien en Babette! En dankjewel voor de leuke give away, Verie! Heel veel plezier op de Kreadoe. Ik weet het nog niet zeker, of ik ga. 't Is toch ook wel weer een hele onderneming, met de trein. Maar jullie allemaal veel plezier in elk geval!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, de herfst is ook zo fijn: de kleuren, de nattur.. 🖤 Je hebt deze momenten prachtig gevangen!

  En natuurlijk gefeliciteerd voor Caroline, Joyce en Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo’n wandeling! Wij wandelen ook graag, maar doen het te weinig. De kinderen willen niet meer mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zeg, zo'n wandeling. Ik wandel zelf ook graag, heel simpel gewoon in de buurt hoor, lekker even je hoofd leegmaken en van de schepping genieten. Mooie foto's heb je gemaakt, Verie! Ik wens je een fijne dag morgen op de Krea-doe beurs, maar jou kennende moet dat wel goedkomen hè...😉 Lieve groetjes van Marjet!🍁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marjet! Het is zo fijn even je hoofd leeg wandelen en zeker als het prachtig weer is. Het is hier nu ook zo mooi, maar ik denk dat ik vanmiddag even fijn de tuin in ga, een ander soort van je hoofd leeg maken, hihi! Liefs

   Verwijderen
 5. Wat een prachtige foto's!
  Heerlijk he zo'n mooie wandelroute door de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt heerlijk, zo fijn om van de natuur te kunnen genieten! :) Dankjewel!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!