woensdag 31 mei 2017

♡ Sunshine Flower CAL2017 & Tips,..



As. vrijdag is het dan zover, mijn eigen CAL komt online, super spannend en wat heb ik er veel zin in, ik hoop dat je hier net zoals ik naar uit gekeken hebt en dat we er samen een prachtige, creatieve zomer van gaan maken!

Waarom een eigen CAL, elke zomer vind ik het opnieuw heerlijk om in het zonnetje buiten te haken, wat ik dan niet fijn vind is het haken aan een `groot` of `zwaar` project.
Afgelopen zomer haakte ik de deken van Lisanne (van de blog Draad en praat) en dit vond ik zo`n fantastische project dat ik dit deze zomer weer wilde gaan haken, maar dan met eigen gekozen steken en kleuren en helemaal leuk, samen met jou!
De naam voor deze CAL maakt mij al blij, ik heb gekozen voor Sunshine Flower, eigenlijk heel simpel, ik ben gek op de zon en op bloemen, wie niet?!
Doordat ik de CAL in de zomermaanden (juni, juli en augustus) wilde haken, vond ik het ook echt een toepasselijk naam, Sunshine, we hopen op heel veel warme, zonnige dagen en Flower, ik hoop op een zee van bloemen in mijn tuin.
Ik heb gekeken of de # nog `vrij` was met deze naam, en jawel, dus ik heb zelfs een eigen # aangemaakt, namelijk #sunshineflowercal2017 (hierover later meer).

In deze blogpost schrijf ik de tips en tricks die je nodig hebt om vanaf as vrijdag, 2 juni aan de slag te kunnen met de Sunshine Flower CAL2017.
Ik vertel je welk garen ik gebruik, hoeveel garen je nodig hebt, welke kleuren eventueel, welke haaknaald ik gebruikt heb, hoelang je bezig bent en nog veel meer rondom de Sunshine Flower CAL2017 die belangrijk zijn om te weten voordat je aan de slag gaat.



Al een poosje ben ik fan van `Yarn And Colors.`, een garen die nog niet zolang op `de markt` is, maar vanaf het allereerste begin ben ik verliefd, de kleuren, het materiaal, geweldig!
Voor de Sunshine Flower CAL2017 heb ik de Yarn And Colors. Must gebruikt, de kleuren zijn super, maar liefst de keus uit 100 kleuren, klik HIER!, wat geweldig is natuurlijk, maar ook de keus moeilijker maakt.
Ik ben dol op blauw-tinten, maar wilde het deze keer iets rustiger laten ogen, iets koeler en dat is gelukt met de volgende kleuren, Eucalyptus, White, Cold Green, Shark Grey en Soft Grey.
De kleuren heb ik niet zomaar uitgekozen, elke kleur staat voor `iets`, de kleur Eucalyptus wordt het bloemhartje, de kleur White de bloem, de kleur Cold Green, een licht straaltje zonlicht, de kleur Shark Grey een schaduwrandje en de kleur Soft Grey opnieuw een straaltje zonlicht.
De CAL heb ik ontworpen voor 5 kleuren, als je de CAL in mindere kleuren of 1 kleur dan kan dat uiteraard ook, kijk dan goed hoeveel bolletjes garen je overal van nodig hebt, zodat je strakjes goed uit komt.

Hieronder nog even de bolletjes op een rijtje voor je;



Ben je al benieuwd geworden hoelang de CAL duurt, in totaal duurt de CAL 3 maanden, je begint vrijdag, 2 juni en eindigt op vrijdag, 1 september.
Ik heb gekeken naar de patroontjes en de uitwerking daarvan, aan de hand daarvan heb ik de weken ingedeeld, je kan de CAL volgen op jou tempo en wanneer jij wilt.
Steeds als ik een deel van het patroon online plaats zet ik daarbij wanneer je het nieuwe patroontje kan verwachten en hoeveel weken dat duurt, nogmaals haak op je eigen tempo en ook al ben je eind van deze zomer nog lang niet klaar, heb plezier en geniet ervan!

Dat is ook nog een reden dat ik deze CAL ontworpen heb, ik krijg vaak de vraag of haken moeilijk is en of de opmerking `dat kan ik nooit`.
Ik hoop dat juist deze `beginnende` haaksters zich aan de CAL gaan wagen en ook al maak je 10 granny`s en wordt het een kussen, doe fijn mee en leer het haken.
Je kunt ook een kleinere deken maken van de granny`s, je hebt voor een deken van 120x160cm, 110 granny`s nodig of wat ik net al schreef een kussen, denk dan aan ongeveer 8 tot 12 granny`s
In de CAL komen simpele haaktermen/steken aanbod, zoals een magische ring, losse, halve vaste, vaste, half stokje en een stokje, al deze steken heb ik gefilmd en er een videoclipje van gemaakt, deze komen bij de desbetreffende weken/patronen online te staan.
Zo kan je zien hoe de steken werken en daarna zelf aan de slag gaan met de Sunshine Flower CAL2017!

Met welke haaknaald haak je de Sunhine Flower CAL2017
Ik heb haaknaald 4 gebruikt voor een mooi en los resultaat!
Oja, en het is handig om een schaartje bij de hand te hebben, aangezien er best wat draadjes doorgeknipt mogen worden.

Steeds als er een nieuw patroontje online komt, plaats ik een feed op IG en deel ik de link via FB.
Zelf haak ik ook mee met de Sunshine Flower CAL2017, dus je zult van mij ook zo nu en dan een `hakende, zonnige, bloemen` feed voorbij zien komen op IG.
Hiervoor gebruik ik de #sunshineflowercal2017 en ik wil je vragen of je deze ook wilt gebruiken, dan probeer ik bij je aan te komen om je werk te bewonderen.

Voor de Sunshine Flower CAL2017 heb ik een speciale pagina aangemaakt op mijn blog, (zie de pagina`s helemaal bovenaan in beeld) hier kun je alle informatie direct bekijken op volgorde van de patronen die ik deel.
Ik blijf namelijk ook bloggen over andere gezellige items en dan kan het zijn dat het patroontje die jij zoekt al iets verder naar beneden is verhuisd, doordat je dan op de pagina kan klikken verschijnt er gelijk alle informatie die je nodig hebt.
Kom je er nog steeds niet uit, heb je een opmerking of wil je wat vragen, dan vind ik het fijn als je mij een e-mailtje wilt sturen, dat kan naar vestywo@hotmail.nl en ik hoop je z.s.m. antwoord te geven!

Oja, bijna wat vergeten, ik schrijf de patronen ook uit en deze kun je ontvangen op een PDF-bestand.
Dit vind ik persoonlijk altijd fijn zodat je ze kan uitprinten en fijn in de tuin mee kan nemen.
Elke keer als er een patroon-deel online komt staat er helemaal onderaan een button waarop je kan klikken, deze stuurt je door naar mijn e-mail en ik hoop je dan z.s.m. het patroon op PDF-bestand door te sturen, wil je dit met alle patronen, geef dat gelijk door in je 1e e-mailtje dan plaats ik je in een groep die steeds automatisch het patroon in de mailbox ontvangt zodra er een nieuw patroon online staat.



Nog even alles op een rijtje om aan de slag te gaan met de Sunshine Flower CAL2017:
Je hebt nodig voor de deken 140x185cm, bolletjes garen van het merk Yarn And Colors. Must (niks=verplicht, neem gerust een ander merk die bij je past!)
in de kleur Eucalyptus (2x), White (5x), Cold Green (10x), Shark Grey (10x) en Soft Grey (10x) (deze aantallen zijn voor als je de deken wilt zoals ik de deken haak, de deken wordt dan heel groot, namelijk 140x185cm, wil je de deken kleiner of groter let hier dan op met het aanschaffen van de bolletjes, kom je er niet uit, vraag gerust om hulp door een e-mailtje te sturen!) in totaal haak je 130 granny`s van 12x12 cm.
Haaknaald 4 en een schaar en maybe makkelijk een grote mand of tas waarin je je project kan stoppen zodat je alles gelijk bij de hand hebt.
Je begint vrijdag, 2 juni en eindigt op vrijdag, 1 september, elke keer als er een nieuw patroon online komt staat daarbij hoelang je de tijd hebt en wanneer je het volgende patroon kan verwachten.
Bij elk patroon zijn er videoclipjes gemaakt, deze kun je hier op het blog bekijken, maar ook via Youtube, mis niks meer van Vestywo door `Abonnee` te worden, klik HIER! en wordt abonnee (=GRATIS).
Er is een speciale pagina gemaakt voor de Sunshine Flower CAL2017, deze is te vinden helemaal bovenaan de blog zodat je niet steeds door het blog hoeft te scrolle, hier kun je alles vinden over de CAL.
De Sunshine Flower CAL2017 is ontworpen voor de beginnende haakster, uiteraard zijn de bevorderde en de experts ook van harte welkom om aan de CAL deel te nemen.


Ik wens je alvast veel plezier met de voorbereidingen en tot DV vrijdag, dan gaan we aan de slag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

9 opmerkingen:

 1. Ik zal zeker een kijkje komen nemen, ben zo benieuwd naar de patronen die er zullen komen!
  Voorlopig heb ik nog wat bolletjes liggen, waardoor ik een eigen kleurencombinatie in mekaar steek... dus ik volg het zeker! Maar eerst mijn confettideken afwerken.

  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf Sofie! Welkom om mee te komen doen met de Sunshine Flower CAL2017!

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend leuk dat je dit organiseert Verie!! Ga het zeker volgen,leuk!! Mee haken lukt helaas niet want ben drukjes met andere haaksels 😉 maar foto's kijken is ook leuk!! Liefs, Mabel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook leuk en zeker welkom, Mabel! Ik heb ook mensen nodig die aanmoedigen!! :)

   Verwijderen
 3. Superleuk en spannend Verie! Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marlies, zeker spannend, maar ook heel erg leuk!

   Verwijderen
 4. Ben zoooo benieuwd, tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, Ine, tot morgen dan gaan we lekker beginnen! :)

   Verwijderen
 5. Leuk Verie! Ik ben nog aan het twijfelen of ik mee ga doen. Ben eigenlijk al teveel dingen tegelijk aan het maken, maar een CAL lijkt me zo leuk een keer. Worden het allemaal dezelfde vierkantjes of komen er meerdere varianten?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!