vrijdag 21 oktober 2016

♥ DIY: Wolkjes Ketting Haken,..

 ♥

Een wolkjes ketting haken, wat klinkt dat gezellig, vind je niet?
Deze wolkjes ketting mhaakte ik nadat ik een plaatje op Pinterest gezien had, ik sla zo nu en dan mooie Pins op om daar later nog eens naar te kijken en of ik daar nog wat mee kan gaan doen?!
Dit idee zat al langer in mijn hoofd, maar ik kon nergens een patroon vinden, zelf ben ik een beelddenker, dus aan de hand van het plaatje ben ik aan de slag gegaan.
Dat ging aardig, toen ik me bedacht dat er maybe wel video-clipjes zou zijn die dit liet zien, en ja dat is er, alleen dan wel in het Engels, voor mij op zich niet echt een probleem omdat ik het toch zie, maar voor sommige maybe wel vervelend.
Daarom besloot ik om een eigen video-clipje op te nemen met deze steek of eigenlijk gewoon de wolkjes ketting uitgelegd in een video-clipje.
Hoe leuk is dat, hieronder deze blogpost kun je het video-clipje bewonderen!

De wolkjes ketting kun je fijn om doen met deze dagen als het zonnetje, zoals vandaag, heerlijk schijnt en het net te warm is om een sjaal om te doen.
Je hebt toch iets leuks om en het staat super mooi, aldus vind ik!


De wolkjes ketting mhaakte ik met Lang Yarns Airolo in de kleur zand van 100% scheerwol.
Niks voor mij om daarvan een sjaal, stola of zoiets van te mhaken, maar dit vond ik leuk om toch het bwolletje goed te gebruiken.
Het bwolletje kreeg ik in de goodybag bij het leuke haakfeestje van Janneke (jipbyjan), vind je het leuk om deze blogpost terug te lezen, klik dan HIER!
Vind je het leuk om dit bwolletje ook te bestellen, klik dan HIER!

De wolkjes ketting noem ik zo omdat ik gaande weg aan het haken was en ik steeds een verschillend bolletje kreeg, mijn eerste naam voor dit project was bolletje ketting. ;)
Doordat ze verschillend waren vond ik ze erg op wolkjes lijken, geen één wolkje in de lucht is hetzelfde en ik besloot om deze naam aan het project te geven.
Ik vind het trouwens erg leuk om originele namen aan mijn projecten te geven!

Vind je de wolkjes ketting ook zo leuk geworden en wil je deze ook mhaken?
Hieronder schrijf ik het patroon (`k hoop er nog een patroon op PDF-bestand van te maken, maar daar heb ik nog geen tijd voor gehad, komt nog, ik houd je op de hoogte!)voor je uit in 5 stappen:

Wat heb je nodig:
1 bolletje garen/wol
1 haaknaald 
Schaar

Wat ga je doen:
Stap 1: haak 5 losse
Stap 2: haak in de 4e losse vanaf je haaknaald een niet-af-gemaakt-stokje (bekijk het video-clipje hieronder hoe je dat doet)
Stap 3: haak nogmaals 4 niet-af-gemaakte-stokjes in dezelfde steek
Stap 4: je hebt nu 6 lusjes op je haaknaald staan, haal in één keer je draad door alle lusjes heen
Stap 5: trek het draad aan
Begin weer bij stap 1 en herhaal net zo lang totdat jij vind dat de ketting lang genoeg is

Het video-clipje:


Ik vind het erg leuk om een video-clipje te maken, nu is het wel zo dat ik niet een echt goede camera daarvoor heb, mijn excuses daarvoor.
Daaraan wordt zeker gewerkt om dit voor de toekomst beter in beeld te krijgen, ideeën genoeg!

De wolkjes ketting kan verschillend gedragen worden, ik heb de wolkjes ketting dubbel om, maar je kan de wolkjes ketting ook helemaal lang dragen of zelfs 3x dubbel zodat ze net in je nek valt.
Tip: Gebruik dan wel katoen!

♥ 

Ik ben benieuwd naar jou wolkjes ketting, stuur me gerust een mailtje om jou versie te laten zien!

~~

Diegene die mij volgen op Facebook en Instagram hebben het vast al gezien!
Yes, het magazine PUUR! Winter 2016 viel gistermiddag bij mij op de deurmat en wat sta ik er leuk in, daarvan maakte ik een klein video-clipje en plaatste ik een foto.
Het video-clipje kun je bewonderen op mijn Facebook en de foto op mijn Instagram.
Volgende week woensdag dv hoop ik hierover een blogpost te schrijven en laat ik je uiteraard ook het video-clipje en de foto`s zien!

Ik wens je een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

 1. Wat een originele ketting! Het lijkt mij leuk om er een aantal fijnere exemplaren van te maken (in verschillende kleurtjes) en die dan bij elkaar te dragen. Zo of nog iets dikker, vind k, m erg leuk als woonketting bij een schaal met leuke spulletjes. Dank je wel voor het idee, ik ga er zeker mee aan de slag.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent, Marijke! Ik ben heel benieuwd naar je creaties! Bedankt voor je berichtje en veel haakplezier! Xx

   Verwijderen
 2. Wat een leuke ketting heb je gehaakt.
  Leuk dat je het patroon deelt.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! We zien je volgende filmpjes wel komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marijke! Als je de eerste wil zijn om mijn video-clipjes te zien, abonneer je dan op mijn Youtube-kanaal! Bedankt voor je reactie en een fijne avond!

   Verwijderen
 4. Gaaf je wolkjesketting!
  Hoe krijg je het verzonnen!
  lieve groeten Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!