vrijdag 11 mei 2018

♡ HOTSPOT / TRIP: Tulpen Pluktuin Stoutenburg & Give-Away Time,..


Vorig jaar met een super gezellige wandeling kwamen Vriendinnetje en ik op een prachtig plekje in het bos, Pluktuin Stoutenburg. Nadat we eerst uitgerust hadden van de wandeling met een worteltaartje en een thee-tje zijn we prachtige bloemen gaan plukken. Je kunt de bloemetjes bewonderen in dit, klik HIER! blogbericht en je ziet me al plukkend in de pluktuin. 
Dit jaar wilde ik er weer graag heen. Deels ook omdat ik dit jaar zelf een pluktuin wil realiseren en ik dan waarschijnlijk niet meer naar een pluktuin toe hoef. Toch blies ik dat idee snel weg, want het is gewoon te leuk om even fijn te kunnen bloemen plukken, ik wordt er heerlijk ontspannen van. Helemaal toen ik op IG een berichtje las dat je tulpen kon plukken, dat leek me leuk. Met het mooie weer maakte ik wat tijd vrij en daar ging ik, op naar Pluktuin Stoutenburg. Bij aankomst was het best wel druk en dat op een doordeweekse dag, ojah, het was mei-vakantie, niet meer aan gedacht. Wel super gezellig natuurlijk, vooral voor kids zijn bloemen plukken ontzettend leuk om te doen. 

Kom ik neem je mee de pluktuin in..
Zo ziet het eruit, rijen vol tulpen in alle soorten en maten en HEEL VEEL KLEUR! Oeps, daar had ik niet aan gedacht. Meestal bedenk ik thuis al een beetje wat ik ga plukken en dan kom ik toch vaak uit op de kleur wit, jah, diegene die mij kennen, weten dat ik niet zo van de kleurtjes ben. Dusjah, dat was even nadenken voor mij.  Met een emmertje en een schepje in de hand ben ik op zoek gegaan naar prachtige tulpen. Weet je wat zo leuk is, als je tulpen plukt mag je ze met bol en al meenemen. Thuis zet je ze op vaas en als ze uitgebloeid zijn leg je ze te drogen in de schuur, waarnaar je ze van de Herfst weer in de tuin kan poten en van het voorjaar geniet je (als het goed is) van je eigen geplukte tulpen bollen. Hoe leuk is dat?! Je betaald voor 1 bol 0,50c, echt geweldig leuk en helemaal niet duur. Naast prachtige witte tulpen, koos ik voor roze, aangezien ik prachtige roze tulpen zag.


Dit zijn toch echt mijn favoriet. Witte tulpen met een heel licht golfjes-achtig blad en vanaf de steel komt er iets groen mee op de blaadjes. Ik was op slag verliefd. Zo mooi. Ook maakte ik een foto van de bolletjes op vaas, het staat best grappig, zelf nooit aan gedacht om zoiets te doen. Een tip! De tulpen heb ik buiten gefotografeerd, het was zulk mooi weer en het licht perfect. 

Daarnaast plukte ik roze tulpen, op het oog niet super bijzonder, maar als je in het hart van de tulp kijkt is ze beautiful! In het hart vloeien de kleuren, roze, geel, wit, paars, blauw in elkaar over, zo mooi! Bij deze tulp kreeg ik zowaar inspiratie voor een nieuw haakproject. Hihi, dit heb ik dus heel vaak als ik buiten in de natuur ben. Dan zie ik kleuren die zo mooi bij elkaar staan dat ik in m`n hoofd al een project gemaakt heb in die kleuren. Herkenbaar?! 


En waarom ik voor de kleur roze koos is toch echt om deze tulp, te mooi! Met haar prachtige rafel-achtige blaadjes steelt ze de show in de vaas. Het lijkt net of het blad allemaal kleine knipjes gekregen heeft, te mooi! Ik kan hier zo van genieten. Ik plukte in totaal 3 witte, 2x2 roze en was in totaal 3,50 kwijt. Dat is toch niks voor zoveel moois?! 


Ben je net zo enthousiast als ik en krijg je ook zin om tulpen te gaan plukken? Pluktuin Stoutenburg (*HELAAS* van april tot mei geopend voor de tulpen-pluk (*vorige week las ik op IG dat de Tulpen-pluk ge-eindigt is, snik!) en vanaf juli voor de bloemetjes van 10.30u tot 17.00u op donderdag, vrijdag en zaterdag. Naast de pluktuin is er een gezellig bak-thee-huisje waar je o.a. kunt genieten van koffie, thee, zelf-gemaakte taart en schepijs. Op afspraak zijn er verschillende activiteiten (zie website). Kun je niet op do, vr of za  dan kun je ook terecht op ma, di of wo en kun je terecht op het zelfbedieningsterras. Ik zou zeggen, schrap wat uit je agenda en zet `bloemen plukken` in je agenda. Ojah, niet te vergeten als je met de navigatie gaat rijden, het is in Stoutenburg en niet in Hoevelaken (wel vlakbij Hoevelaken), ook met de trein/bus makkelijk te doen. Ongeveer 20min lopen vanaf het station (zit aan dezelfde straat)!

En dan nog wat leuks om te vertellen. Gisteren bestond Vestywo 7 jaar alweer en daar hoort natuurlijk FEEST bij, met cadeautjes! Ik maakte speciaal voor een Give-Away een Ibiza Slinger van maar liefst 2m! lang in de kleur créme. Daarnaast win je ook nog het Magazine van RM. Wil je winnen? Volg dan Vestywo op dit blog, Facebook en/of Instagram en reageer met een reactie onderaan dit blogbericht. Wil je super graag winnen, reageer dan op alle Social Media hierboven, je maakt dan dubbel kans! Mee doen kan tot donderdag, 17 mei en dv vrijdag, 18 mei hoop ik de winnaar bekend te maken in een *update* in dit blogbericht!


Ik ben benieuwd, ga je bloemen plukken en doe je gezellig mee met de Give-Away?! Laat het me weten in een reactie, altijd super gezellig en leuk om te lezen! Ik wordt er blij van!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord door Pluktuin Stoutenburg!

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk he om naar een pluktuin te gaan en thhis na te genieten van mooue bloemdn.Gefeliciteerd met je blog, 7 jaar alweer. Leuk dat je voor de hoge weet een patroon uit ons boek hebt gebruikt. Veel succes verder, ik geniet mee van jou blog. Liefs Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en wat een lieve woorden! Het is inderdaad heerlijk om naar de Pluktuin te gaan, zo`n ontspanning. Ook heb ik dat als ik de eigen tuin in loop, heerlijk, wat dat met je kan doen! Eigenlijk was ik met de slinger voor mezelf bezig, maar ik kreeg zoveel gezellig reacties dat ik dacht, ik maak er nog een en dan voor `n Give-Away! Jullie boek is fantastische! Leuk dat je mee geniet! Fijn weekend! Liefs

   Verwijderen
 2. Zo fijn om je blog te lezen!! En aangezien ik juist van de kleurtjes ben �� vind ik je roze tulpen prachtig!
  Gefeliciteerd met het 7-jarige bestaan van je blog. Ik ken het nog niet zolang maar geniet vanaf de eerste kennismaking ������
  Liefs, Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en jah, vooral voor diegene die van KLEUR houden speciaal dit blogbericht! Ik merk dat de meeste wel van kleur houden. Wie weet volgen er meer zulk soort blogberichten! Super lief en geheel wederzijds, je bent een lieverd! Fijn weekend! liefs

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd, 7 jaar mensen laten genieten van jouw talent om anderen enthousiast te maken, wat leuk!🎈 Ik hou ook erg van bloemen. Afgelopen week was ik met mijn mams in het tuincentrum, jaaaarenlange traditie dat ze voor moederdag perkplantjes krijgt die ze dan zelf uitzoekt. Ze is inmiddels 81, maar het blijft een heerlijk uitje. Zo'n pluktuin lijkt me erg leuk! Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten, Verie, en ik wens je daarbij veel zegen toe!🌷

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, Marjet! Zegen hebben we in alles nodig! Dankjewel! Wat een mooie traditie zo samen met je moeder, plantjes/bloemetjes, het is altijd goed! Fijne zonnige avond nog! Liefs

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!