vrijdag 15 september 2017

♡ Crochet: uit Blijhakertjes: Wasbeer, Beer en kleine Beer,..

 

En dan is het eindelijke zover, ik mag je laten zien wat ik gem(h)aakt heb uit het boek BLIJHAKERTJES van Marlies (van de blog Made-By-Leen). Super leuk om gevraagd te worden om te mogen test-haken voor een echt haak-boek, hihi..je merkt wel dat ik hier geen `nee` op geantwoord heb. Daarnaast werd ik ook nog gevraagd in het laatste stadium van het boek of wij als test-haaksters wilde begeleiden met de workshop die gegeven wordt as zaterdag bij Echtstudio in Alphen a/d Rijn. Daarvoor mochten we opnieuw een klein patroontje testen en nee, dat kan ik nog niet vertellen, nog even een verassing. Volgende week laat ik je het zien hoe dit super lieve en schattige patroontje uitgewerkt geworden is. Als je zo nieuwsgierig bent, Marlies heeft een sneak-peak op haar blog geplaatst en wil je aan de slag, kom dan zeker naar de boeklancering en haak mee met de workshop.

Test-haken is echt leuk om te mogen doen. Ik kreeg patronen thuis gestuurd die ik mocht haken in mijn eigen kleuren, alleen het patroon volgen was belangrijk en zag ik een foutje of dacht ik, dat kan anders, dan mocht ik dat naar Marlies sturen die daarop reageerde. De kleuren had ik al vrij snel in mijn hoofd en jaha..ik had ook gelijk een favoriet, de wasbeer! Ik weet niet waarom, maar die wilde ik maken. Marlies zei nog dat dat wel een moeilijke was, maar ik ben aan de slag gegaan en als je heel goed leest en het patroon volgt dat krijg je het resultaat zoals hieronder.

Kom ik neem je mee.. 
Dit is Wasbeer! Wat een leukiee he?! Ik ben er heel blij mee en ze is (in mijn ogen) goed gelukt. De kleuren heb ik aangehouden zoals ze in het boek Blijhakertjes staat, zo hoort een Wasbeer in mijn beleving ook te zijn, hihi! Ik gebruikte niet veel vulling (wat ook aangeraden wordt) en daardoor krijg je een fluffy-knuffel waar kinderen dol op zijn. Onze nichtjes hebben er al mee gespeeld en kiezen sneller voor de knuffels met minder vulling (die je goed alle kanten op kan draaien) dan de stevige knuffels, deze voelen ook harder. Echt een aanrader om de knuffels uit het boek Blijhakertjes niet veel vulling te geven om ze tot de mooiste resultaten te brengen. Marlies neemt zaterdag de knuffels uit het boek mee, deze kun je dan in het echt bewonderen. Daarnaast nemen wij als test-haaksters ook onze knuffels mee voor de verschillende kleurencombinaties.


Moeder Beer en kleine Beer heb ik ook mogen haken. Kleine beer is niet echt kleiner, maar wel smaller als Moeder beer. De kleuren koos ik weer op gevoel wat mijn gevoel zei dat precies paste bij een Moeder Beer en bij een klein stoer Beertje. Zie je kleine Beer kruipt nog even snel bij Moeder Beer op schoot, ach ja, daar ben je nooit te groot voor, toch?! Moeder Beer was best moeilijk, door het patroontje op haar buik. Voor mij was dit ook het eerste knuffeltje die ik haakte, dus had ik besloten om alleen het patroontje op de buik terug te laten komen en niet op haar rug. Echt omdat ik er in moest komen, ik had nog nooit eerder tapestry gehaakt. De combinaties met verschillende kleuren en patronen vind ik heel inspirerend. Ik heb al verschillende haakprojecten gemaakt met deze toepassing tapestry. Steeds ontdek je weer nieuwe mogelijkheden en ze zijn eindeloos, dat kan ik je vertellen. De naam tapestry heeft als betekenis (ik zocht het even op, vind het best een lastig woord om uit te spreken) tapijtwerk en ja dat snap ik. Het is zo verwerkt door elkaar heen dat het inderdaad net een tapijtje is en dan in knuffel-vorm. 

Ben je enthousiast geworden en wil je het boek Blijhakertjes score en signeren? Kom dan naar de boeklancering as zaterdag (16 september) van 12.00u tot 16.00u bij Echtstudio in Alphen a/d Rijn. De workshop die georganiseerd is is gratis, zie ik je daar?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door Made-By-Leen!

6 opmerkingen:

 1. Waaaw. Ik ben zo blij dat ik het boek al liggen heb. Jammergenoeg zijn die haakfeestjes, voor een Belgje, altijd zo ver weg. veel plezier daar morgen ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Sofie! Ik hoop morgen het boek Blijhakertjes te score, ben zo benieuwd! :) Jammer, inderdaad dat je `ver` weg woont, wie weet komt er eens bij jou in de buurt een haakfeest. :)

   Verwijderen
 2. Fijne dag morgen,en mooie knuffels gemaakt.
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je mocht testhaken, erg goed gelukt zo te zien! Ik vind de beertjes echt super schattig, mooi gehaakt ook! Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!