✂ Sunshine Flower CAL2017

Welkom bij de Sunshine Flower CAL2017!

Hieronder vind je de patronen in volgorde van nieuw naar oud die bij de Sunshine Flower CAL2017 horen, daarbij vind je ook de videoclipjes gelijk achter desbetreffende haaktechnieken.

De Sunshine Flower CAL2017 is ontworpen door Vestywo en is niet toegestaan voor verkoop, de patronen kunnen GRATIS besteld worden via het e-mailadres vestywo@hotmail.nl, je krijgt de patronen als PDF-bestand.

De Sunshine Flower CAL2017 is ontworpen doordat ik graag beginnende haaksters de kans wil geven om het haken leuk te vinden en te leren met simpele haaktechnieken.
Daarnaast is dit een zomers project die je heerlijk luchtig in de zon kunt haken en waar je niet steeds het zweet van je voorhoofd hoeft af te vegen door de kleine granny`s (12x12cm)
Zodra je de granny`s aan elkaar gaat haken zetten we de windwaaier  aan of wie weet komt er wel een zwoel windje langs zodat het nog steeds heerlijk buiten te haken is.
De Sunshine Flower CAL2017 wordt ongeveer als ze helemaal af is 140x185cm, wil je de deken kleiner of nog groter, haak dan minder of meer granny`s.
Het garen dat gebruikt is voor de Sunshine Flower CAL2017 is van Yarn And Colors. Must en de volgende kleuren zijn erin verwerkt door Vestywo; Eucalyptus, White, Soft Green, Shark Grey en Soft Grey, de totaal kosten voor de Vestywo-versie (140x185cm) zijn  € 74,-.

Haak de Sunshine Flower CAL2017 in je eigen kleuren en maak er een gezellige, zomerse deken van.
We beginnen DV vrijdag, 2 juni en eindigen DV vrijdag 1 september, de patronen zijn om de 2/4/3 weken, dit geef ik goed aan in het patroon, zodat je weet wanneer het nieuwe patroon online komt.
Uiteraard is niks verplicht en haak je op je eigen tempo/tijd, de patronen komen online en blijven online staan, net zoals de videoclipjes.

Ik ben reuze benieuwd of je mee gaat doen en wat je ervan vind?!

Ik wens je heel veel haakplezier en een heerlijke zomerse zomer toe!

Lieve-Haak-Groetjes,
Verie

__________________________________________________________________________________________

✂ 16 juni 2017
Patroon 2 Bloemblaadjes

De Flower, haak de Flower met kleur White van Yarn And Colors.Must.
De haaktermen/steken zijn voor dit deel; Losse, stokje en een halve vaste.

Patroon 2 Bloemblaadjes

Hecht kleur wit aan, (probeer gelijk de andere draadjes mee te haken, zodat je die later niet hoeft weg te werken achter 2 bloemblaadjes).
Haak 3 losse, haak in dezelfde steek 2 stokjes, een stokje haken; sla de draad om je haaknaald, steek je haaknaald door de steek, sla je draad om de haaknaald en haal terug door de steek, sla je draad om de haaknaald, haal door 2 lusjes op je haaknaald, sla de draad om je haaknaald en sla door 2 lusjes op je haaknaald, dit is een stokje!
*Haak in de volgende steek 3 stokjes* herhaal *-* 10x en eindig met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje   (totaal 12 bloemblaadjes van 3 stokjes)

TIP: Bekijk eerst het videoclipje als je niet helemaal zeker bent hoe de haaksteken ook alweer werkte, in het videoclipje hieronder leg ik dit in beeld, geluid en tekst uit!


Voor deel 2 heb je opnieuw 2 weken de tijd, het volgende patroon komt op DV vrijdag, 30 juni online.
Haak rustig aan en ik hoop dat je dit deel wel in het zonnetje kan haken, helaas hebben we veel regen gehad en dat maakte dat de Sunhine Flower CAL2017 een beetje in het water viel.
We gaan met een frisse start beginnen, neem er een kopje thee bij met wat lekkers en haakse!

Ik vind het leuk om je Sunshine Flower CAL2017 te bewonderen, als je een feed plaatst, zou je dan de #sunshineflowercal2017 willen gebruiken, dankjewel?!

__________________________________________________________________________________________

✂ 02 juni 2017
Patroon 1 Bloemhartje

We beginnen met kleur Eucalyptus (let goed op met welke kleur je begint als je niet de kleuren gekozen hebt die Vestywo gekozen heeft. TIP: Maak een lijstje waarop je de namen van je gekozen kleuren schrijft en daarachter welke kleur wat wordt, voorbeeld: Eucalyptus = Bloemhartje, White = Bloem, enz.) een haaknaald (nr.4) en een schaar.

De haaktermen/steken die je in dit patroon zal tegenkomen zijn, de magische ring, losse, halve vaste en een half stokje.

Haak een magische ring, sla het garen, kruislinks over je vinger (wijsvinger), steek je haaknaald onder allebei de draadjes door, haal het laatste (linkse) draad terug (onder het andere) door je haaknaald terug te trekken.
 Haak 2 losse, sla de draad om je haaknaald en haal je draad door de opening van het lusje op je haaknaald, doe dit nog een keer, haal de magische ring rustig van je vinger af.
 Haak in de magische ring 11 halve stokjes, sla de draad om je haaknaald, haal je haaknaald door de opening van je magische ring, sla je draad om je haaknaald, haal terug door de opening, sla de draad over je haaknaald, haal door 3 lusjes op je haaknaald (1e halve stokje), doe dit nog 11 keer.
Sluit de magische ring, houd je haaknaald in het lusje van je laatste halve stokje, trek aan het draadje die los hangt aan je werk, je werk (magische ring) zal zich nu sluiten.
Sluit met een halve vaste in de 2e losse van het 1e halve stokje, steek je haaknaald door de 2e losse van het 1e halve stokje in de magische ring, sla de draad over je haaknaald, haal de haaknaald terug door de opening en haal gelijk door het lusje op de haaknaald (halve vaste).
Afwerking, trek het lusje op je haaknaald aan, neem de schaar en knip het draadje kort af!
Hoeveel, haak nog 129 bloemhartjes (voor de deken van 140x185cm)

TIP! Bekijk eerst het videoclipje (hieronder) als je niet zeker weet hoe de bovenstaande steken gehaakt kunnen worden voordat je aan de slag gaat!

Hieronder is het videoclipje die bij dit patroon hoort te bewonderen.
Ik leg hierin uit hoe de steken werken en je kunt zien hoe ik de steken uitwerk, zodat je dit eventueel net zo kunt doen.
In totaal heb je voor de bloemhartjes 2 weken de tijd, vrijdag, 16 juni zal er een nieuw patroon online komen waarin we de bloemblaadjes gaan haken aan de bloemhartjes!

Haak op jou tijd en rustig aan, vergeet niet (als je in het zonnetje gaat haken) om een glas water te drinken, anders droog je uit!

Ik wens je heel veel haakplezier!

__________________________________________________________________________________________

✂ 31 mei 2017
Tips & Tricks:

Je hebt nodig voor de deken 140x185cm, bolletjes garen van het merk Yarn And Colors. Must (niks=verplicht, neem gerust een ander merk die bij je past!)
in de kleur Eucalyptus (2x)White (5x), Cold Green (10x)Shark Grey (10x) en Soft Grey (10x) (deze aantallen zijn voor als je de deken wilt zoals ik de deken haak, de deken wordt dan heel groot, namelijk 140x185cm, wil je de deken kleiner of groter let hier dan op met het aanschaffen van de bolletjes, kom je er niet uit, vraag gerust om hulp door een e-mailtje te sturen!) in totaal haak je 130 granny`s van 12x12 cm.
Haaknaald 4 en een schaar en maybe makkelijk een grote mand of tas waarin je je project kan stoppen zodat je alles gelijk bij de hand hebt.
Je begint vrijdag, 2 juni en eindigt op vrijdag, 1 september, elke keer als er een nieuw patroon online komt staat daarbij hoelang je de tijd hebt en wanneer je het volgende patroon kan verwachten.
Bij elk patroon zijn er videoclipjes gemaakt, deze kun je hier op het blog bekijken, maar ook via Youtube, mis niks meer van Vestywo door `Abonnee` te worden, klik HIER! en wordt abonnee (=GRATIS).
Er is een speciale pagina gemaakt voor de Sunshine Flower CAL2017, deze is te vinden helemaal bovenaan de blog zodat je niet steeds door het blog hoeft te scrolle, hier kun je alles vinden over de CAL.
De Sunshine Flower CAL2017 is ontworpen voor de beginnende haakster, uiteraard zijn de bevorderde en de experts ook van harte welkom om aan de CAL deel te nemen.

__________________________________________________________________________________________