vrijdag 10 januari 2020

Hello 2020 & Crochet friends,..


Hallo 2020 en welkom bij m`n eerste blogbericht van het jaar! 




Ik heb er weer zin in om te bloggen en je te inspireren op creatief gebied. Wij begonnen 2020 in Zwitserland en hebben heel veel sneeuw gehad. Wauw! Wat was dat prachtig, naast sneeuw heel mooi weer. Een stralend zonnetje en een strakblauwe lucht. Dankbaar kijken we terug op deze mooie dagen met familie en elkaar.

Voor de Kerstvakantie heb ik m`n gehaakte knuffels uitgezocht en ik kwam o.a. deze twee gehaakte vriendjes tegen. Wat een leukerdjes hè?! Ik kreeg spontaan zin om wat foto`s te maken van deze twee en jawel, dat moest dan ook het eerste blogbericht worden. De twee gehaakte vriendjes kregen de naam Snorremansje uit het `Handmade living magazine` van Lisanne (van de blog Happy handmade living) en Dot het hertje vind ik zo leuk en schattig. Dot het hertje komt uit het boek `Haak je happy` ook van Lisanne


Dot het hertje haakte ik in een fijne kleurencombinatie waar ik echt van kan genieten. Ik haakte eerder Vlos de vos, super leuk, maar te heftig in kleur. Wie weet moet ik hem nog eens haken, maar dan in een wat rustiger kleur. Benieuwd hoe Vlos de vos eruit ziet? Klik dan hier: Vlos de Vos.
Wat ik ook leuk vind om op te merken is dat ik steeds strakker ben gaan haken. Je ziet dit goed op de bovenstaande foto. Dot het hertje haakte ik eerder als Snorremansje. Je kunt bij Dot het hertje goed door het haakwerk heen kijken, bij Snorremansje is dit niet van toepassing. Dit is veel strakker gehaakt. Ik vind dat overigens ook veel mooier, dat strakker haken.


Snorremansje is echt een leukerd, vooral door de slungelige benen en uiteraard het snorretje. Naast dat ik m`n gehaakte knuffels aan het uitzoeken was, heb ik ook m`n haakboeken uitgezocht en dat waren er best veel. Oeps, hihi! Ook leuk natuurlijk, heerlijk geïnspireerd om o.a. gehaakte knuffels te gaan haken. Toch moeten deze projectjes echt even wachten. Ik ben namelijk bezig met een super groot project voor het Terdege magazine. Het wordt zo gaaf! 

Ik ben benieuwd of je het ook leuk vind om knuffels te haken?! Snorremansje staat in het handmade living magazine wat helaas is uitverkocht, maar Dot het hertje staat in het boek Haak je happy, deze kun je HIER! bestellen!  

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

16 opmerkingen:

  1. Ach wat zijn ze leuk! Ik vind heel strak haken ook best lastig en minder leuk om te doen, doordat ik na een tijdje last van m'n vingers krijg. Het resultaat is wel erg mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad het resultaat is heel mooi! Bij gaat het ook wel vanzelf en misschien ligt het ook wel aan de haaknaald. Bedankt voor je reactie en fijne avond nog!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Ohh de beer vind ik geweldig!
    Wel jammer ik dacht er komen mooie Zwitserland foto's en verhaaltje aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, je had nog niet gereageerd op m`n vraag op IG, dus ik dacht ik laat het er maar bij! ;) Wie weet dat het nog gaat komen. Fijne dag!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. Wat een schattige diertjes. Zo gezellig samen. Ik ben niet zo van het diertjes haken, hoewel ik mij er nu toe heb gezet om de winter tomte te gaan haken en het bevalt eigenlijk best weer goed om zoiets te haken haha.
    Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, Emily! Ieder zo haar ding hè?! Ik heb vaak opeens zin in dit haken en dan weer dat. Vaak blijf ik dan wel even `hangen` in hetzelfde tot ik het weer zat word, soort van! Fijne dag!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Mooie kleuren. Dot staat ook nog op mijn to-do-lijst....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en wat leuk! Een fijn haakpatroon! Fijne dag!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  5. Leuk duo, ik hou er van om af en toe een knuffel te haken, leuk om die karaktertjes te zien ontstaan!
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en inderdaad! Het is zo leuk om te doen! Fijne dag!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  6. Wat een mooi stel! Amigurumi moet je inderdaad strak haken. Ik ben het zelfs íets losser gaan doen, ben nog strakker begonnen. Zowel het magazine als het boek heb ik in mijn collectie. Ik heb een kast vol en vind het heerlijk om daar regelmatig in te snuffelen.
    Ik ben benieuwd naar je nieuwe Terdege-project.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, Marijke! Inderdaad ligt het ook aan het haakpatroon hoe strak je haakt. Leuk dat je allebei de haakpatronen in handen hebt. Fijne avond!

      Liefs, Verie

      Verwijderen
  7. Wat ben je toch goed met haken, je maakt prachtige creaties! fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Welkom op m`n blog en wat een lieve reactie! Jij ook een fijn weekend!

      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!