vrijdag 29 november 2019

TERDEGE: Autumn Market Bag,..


Afgelopen dinsdag plofte het magazine van Terdege op de deurmat en dan vind ik het best jammer dat het al zo vroeg donker wordt. Hihi, ik wilde zo graag foto`s maken en op social media plaatsen. Dit moest even wachten tot de volgende dag en eigenlijk ook niet erg, want dan kon ik gelijk foto`s maken voor dit blogbericht. Voor de Terdege mocht ik een market bag ontwerpen. Een tas die je makkelijk mee neemt naar de markt en die je zo `even` in de zak van je jas bewaard. Zo heb je altijd een tasje bij de hand en deze versie ziet er ook nog eens hip en mooi uit. Want ook dat was de opdracht, het moest een hippe markt tas worden. Ik geloof dat het aardig gelukt is, wat vind jij?!




De autumn market bag, want zo noem ik de tas, kreeg deze naam omdat het nu heerlijk herfst is en ik altijd rekening houd met bestaande # op social media. Ik vind het niet leuk om een # te gebruiken die al bestaat of die echt speciaal van iemand is. Daarnaast vind ik het super leuk om namen te bedenken voor m`n haakpatronen zodat ze allemaal uniek zijn. Wil je dus meer zien van de autumn market bag, houd dan de #autumnmarketbag goed in de gaten op social media.

Hieronder op de foto`s is het magazine van Terdege te bewonderen. Zoals je kunt zien een heerlijk herfstig-nummer. De hippe markttas staat zelfs op de cover, ik vind dat zo tof! En naast dat staat de Scandinavische Tipi ook in het magazine. Deze mocht niet ontbreken, zo leuk!


Binnenin het magazine ziet het er zo uit zoals te zien op bovenstaande foto. Ik had zelf een andere foto in gedachten om uit te vergrootte, maar toen ik de layout mocht goedkeuren, vond ik dit zo gaaf gedaan dat ik het helemaal prima vond! Ik heb de tekst van het haakpatroon weggefilterd, het haakpatroon is dit keer exclusief voor de Terdege lezers ontworpen. Heb je geen abbo, maar wil je wel het patroon om zelf de autumn market bag te maken? Neem dan een kijkje in de plaatselijke boekhandel en scoor daar het nummer. Het nummer is tot de eerstvolgende Terdege uitkomt in de verkoop (+/-12 december)

Ik gebruikte het garen van Durable, de Coral in de kleur linen. Een heerlijk garen wat fijn in de hand ligt en zo fijn haakt. Deze kleur vond ik ook het beste matchen met de markttas die ik in gedachten had. Een leren label, die ik zelf mocht ontwerpen, maakt de market bag helemaal compleet. Ik ontwierp het leren label in de kleur cognac met de tekst `market bag` en daarboven een herfstblaadje. Ik vind het ontwerp zo super gaaf gelukt. Ik wilde geen drukknoopjes, maar 2 openingen waar ik het leren label met garen kon bevestigen. Ik vind dat zelf het allermooiste om te doen. De prachtige leren label heb ik ontworpen bij Joyce (van de blog vanmez11). Een super lieverd en de keuze is zo reuze. Gelijk een hele bubs besteld met m`n bedrijfsnaam, oh, wat klinkt dat hΓ©?! Hihi!

Samen met m`n broertje maakte ik een heel poosje terug onderstaande, middelste foto van de market bag en me in het bos. Ik maak vaak meerdere shoots om dan later te kiezen welke ik ga gebruiken voor in het Terdege magazine. Deze foto vond ik ook zo leuk. Stiekem plaatste ik de foto al als profielfoto op whatsapp. Ik ben hier heel streng in voor mezelf dat ik geen patronen laat zien voordat ik ze online plaats, hihi, deze keer kon je het al een mini-beetje zien. De hengsels en net de bovenzijde van de market bag waren zichtbaar. Volgens mij is niemand het opgevallen, ik heb in ieder geval niks gehoord! ;)


De volgende haakpatronen dienen zich ook alweer aan en ik ben al lekker op weg. Het eerstvolgende haakpatroon komt dv in het voorjaar in het magazine en het haakpatroon ernaar net iets voor de zomer. Ik vind het zo enorm leuk om te mogen doen. Ik word er mega blij van en het geeft heel veel energie. Alle lieve en leuke reacties! Dank, dank! Ik ben zo dankbaar dat dit op m`n pad mocht komen.

Ik ben heel benieuwd of je de Autumn Market Bag ook gaat maken, laat je het me weten in een reactie?!


*Aanvulling op het haakpatroon uit het Terdege Magazine: vanaf toer 49: leg je werk dubbel, hierdoor is 1 zijkant dicht *dus NIET de onderkant!*. Je haakt de andere zijkant en de onderkant dicht als volgt: toer 50. 
In toer 50 staat een typefoutje: `op de middelste losse van toer 44`,  in plaatst van toer 44 moet het toer 49 zijn.*

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

10 opmerkingen:

  1. Hey Verie,
    Wat een leuk tasje. Ik heb ook al eens zoiets gehaakt. Heel erg leuk om te doen.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Emily! Inderdaad een heerlijk project!

      Fijne avond!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  2. Leuke tas. Prachtige foto's. Mooi label ook.
    Onlangs haakte ik een soort gelijke tas. Zo'n heerlijk projectje om te haken met een super handige tas als resultaat.
    Fijn weekend en groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Het label maakt het compleet hΓ©?! Wat leuk, ja het zijn echt fijne projectjes!

      Fijne nieuwe week!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  3. leuk ik ga de terdege is lekker lezen en dan sta jij erin super leuk is dat toch wel he?
    mooie foto's
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Esther! Ik vind het super leuk! Ook steeds weer spannend hoe het eindresultaat erin staat, maar echt heel gaaf weer! Veel lees en kijkplezier!

      Fijne nieuwe week!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  4. Ziet er weer mooi uit, en zo goed over nagedacht, incl. het label. Ik vraag me alleen altijd af of zo'n net nu niet uitrekt als je er je spulletjes in doe....misschien toch maar eens maken(haken) Krijg je ook reacties van lezers? Dat ze je patronen gebruiken? Dat lijkt me zo leuk. Ik ga binnenkort je omslagdoek maken met dat hertenhoofd. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en een goede vraag! Het net gaat iets wat hangen, vooral met zware items erin. Ik heb hier bewust over nagedacht en heb daarom extra brede hengsels gehaakt. Hierdoor gebeurd het al een stuk minder! Ik hoor het om me heen of ik krijg mailtjes dat ze inderdaad de patronen aan het maken zijn. Zo tof!
      Wat super leuk, alvast heel veel haakplezier, ook echt een fijn winterproject, hΓ©?!

      Fijne nieuwe week!
      Liefs, Verie

      Verwijderen
  5. Beste Verie,
    Vrijdag ben ik aan deze superleuke tas begonnen met haken, maar het lukt niet helemaal. Ik ben bij toer 50 en begrijp niet dat ik nu de onderkant dicht moet maken. Als je hem dubbel vouwt is de onderkant toch dicht? En op toer 44 haken krijg ik ook niet voor elkaar. Kun je misschien iets verduidelijken?
    Een hartelijke groet,
    Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie, Corrie! Ik zou het fijn vinden als je me hierover een e-mail stuurt, zodat we samen kunnen kijken hoe ik je het beste kan helpen. Via m`n blog (hier) lukt me dat niet! Je mag een e-mail sturen naar vestywo@hotmail.com, stuur gerust foto`s mee zodat ik kan zien wat je precies bedoeld!

      Fijne dag!
      Liefs, Verie

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!