vrijdag 5 april 2019

DIY: Mini Moestuin met Flora Castle,..


En weer mocht ik een speciaal blogbericht schrijven voor Flora Castle! Dit vind ik zo leuk om te mogen doen. Naast dat ik zelf nooit verwacht had dat ik dit servies `mooi` zou vinden, word ik er enorm vrolijk van en krijg ik met elk project die ik maak een grote glimlach op m`n gezicht. Waar ik eerst groot fan was van de serie Mia, ben ik ook helemaal om voor de serie Olivia.  De blauwtinten raken me en ik vind ze super mooi! Het servies van Flora Castle is juist zo leuk omdat je zo heerlijk kan combineren. Voor een volgend project verklap ik vast dat ik zelfs aan de slag gegaan ben met het kleurrijkste exemplaar van het servies! 




Terug naar wat ik je vandaag wil laten zien. Ik maakte een blogbericht om een mini moestuin te maken. Hoe je dat doet en welke materialen je nodig hebt, kun je lezen op het blog van Flora Castle. Ik was `bang` dat de zaadjes niet zouden aanslaan omdat ze in de kommetjes zaten, ik heb namelijk wel eens ergens gelezen dat dat de zaadjes kan laten stikken. Nou, niks is minder waar! Het tegendeel heeft het bewezen en ja, ik heb ook heel veel gekletst tegen de zaadjes en daar kwamen dan de eerste sprietjes..


Wonderlijk bijzonder mooi vind ik dit steeds opnieuw! Het groeien van elk zaadje in een mini plantje, ik vind het echt heel wonderlijk en kan daar intens van genieten! Een machte schepping! 

Hierboven zie je op de eerste foto een mini spriet van de pluksla, op de tweede foto al wat meer mini sprietjes en op de derde foto een mini plantje van de komkommer. De laatste is nu echt enorm en groeit het allerhardst! Ik moet dan ook eigenlijk gaan verpoten, want het beste is als je de plantjes met hun eerste blaadjes zo diep weer de grond in zet zodat ze een extra stevige steel krijgen. Heel eerlijk gezegd vind ik het sunde, want dit kan niet in de kommetjes. Ik denk dat ik er een paar doe en de rest laat staan en dat ik dan ga kijken welke het beste doen. Een soort experiment zeg maar!


Hierboven nog van heel dichtbij, de bovenste foto`s zijn de komkommerplantjes, de middelste zijn de pluksla plantjes en de onderste foto`s zijn de tomatenplantjes. Vooral de laatste vind ik heel belangrijk, want ik vind tomaatjes in de moestuin super leuk! Dat hoort gewoon, vind ik! En vaak lukt dit ook. Vorig jaar had ik speciale tomaatjes, weet je nog?! Lees het bijbehorende blogbericht `Moestuin 2018` en bewonder. Helaas waren deze speciale tomaatjes niet mijn favoriet, deze keer heb ik dus toch weer `gewone` rode tomaatjes gezaaid. Ik heb heel veel zin om de moestuin in te gaan, toch wacht ik nog even met echt zaaien. 

Ik ben heel benieuwd of jij ook een moestuin hebt en wat je het liefst verbouwd?! Laat je het me weten in een reactie?! En wil je gelijk beginnen met je eigen mini moestuin, lees dan het blogbericht op Flora Castle voor inspiratie en wat to-do tips!

Fijne dag!
Lieve-Groetjes,
Verie

floracastle.nl
Dit blogbericht is deels gesponsord door Flora Castle.

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te zien dat je dat ook in zulke mooie kommetjes kunt doen. Het staat wel extra mooi, zo'n mini-moestuin in de vensterbank. Ik ben geen moestuinierder, maar mijn dochter vindt het wel leuk. En dan vooral kruiden kweken.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke! Inderdaad in deze kommetjes is het een feestje om een eigen mini moestuin te beginnen! Succes en een fijne avond!

      Verwijderen
  2. Een super gezellige moestuin zo! Prachtige kommetjes.
    Nu geduldig wachten op een rijke oogst.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Ilse en inderdaad wachten op een mooie oogst! Ik ben heel benieuwd! Fijne avond!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!