vrijdag 15 maart 2019

CROCHET: The Storm Whale,..


De kleine walvis, het haakpatroon stond al een poosje op m`n to-do-list. Het zag er zo goed uit en het leek me zo leuk om weer een `beestje` te gaan haken. Het patroon zag er ook nog eens simpel uit waardoor ik extra zin kreeg om aan de slag te gaan en wat ook leuk en budget-vriendelijk is, is dat ik het garen al had liggen. Onlangs kreeg ik van m`n schoonzusje een tasje vol met katoen byClaire garen of ik er wat mee kon? Natuurlijk, altijd! O.a. heb ik de kleine walvis ermee kunnen maken. Het patroon is van Manon (van de blog Petit-Petite). Naast de kleine walvis komt er ook een haakpatroon van vissers-mannetje uit, maar daar is Manon nog mee bezig. Zoals je dan ook wel begrijpt hoort deze walvis bij een prentenboek. Vroeger (pff, wat klinkt dat hé?!) was ik dol op prentenboeken, ik heb er daardoor ook echt heel veel. Het leukste vind ik als de prentenboeken een beestje erbij heeft. Ik heb een prentenboek waar het gaat over een pinguïns, waar ook een pinguïn-knuffel bij zit. Ik hou daar van. Nu heb ik alleen niet het boek waar Manon door geïnspireerd is, maar zelf zat ik meer te denken aan een prentenboekje Jona in de walvis. Ik heb hier al leuke ideeën mee in m`n hoofd en wie weet laat ik je dat nog wel eens zien. 





De lichaamsdelen van de kleine walvis zijn zo gehaakt, een heerlijk project, een project waar je zo tomeloos aan kunt haken. Nadat ik alle lichaamsdelen klaar had liggen om aan elkaar te bevestigen maakte ik een mooi plaatje voor op m`n IG feed. Corine (van @corine_haakt) werd hierdoor zo geïnspireerd dat ze ook aan de slag is gegaan met de kleine walvis. Ze liet dit merken door een feed te posten waarin ze mij heeft getagd. Echt heel tof, dat is waarvoor ik op social media zit en een blog ben begonnen, andere inspireren om ook aan de slag te gaan en om heerlijk te gaan fröbelen. Met een kommetje thee uit m`n favoriete mok van Flora Castle begon ik de kleine walvis in elkaar te zetten. Zelf had ik een duidelijke voor- en achterkant in gedachten, alleen heb ik de laatste tijd wat last van logisch denken in beeld en ja dan gaat het fout. Ik maakte de buik van de walvis precies andersom aan elkaar vast. Eerst dacht ik nog, laat maar, ziet niemand, maar ik zelf zag het wel, dus hup uithalen en opnieuw beginnen. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, de kleine walvis is nu veel knapper, hihi!


De kleine walvis is best groot, zo`n 25 a 30 cm ongeveer. Ik denk dat je het wel weet dat ik dol ben op beestjes haken die lekker groot zijn. Kan je m`n Fem Flamingo nog herinneren? Daar ben ik ook zo blij mee. Het patroon van Fem Flamingo vind je in de Studio Vestywo Shop en het patroon van de kleine walvis van je HIER

Ik ben benieuwd of je de kleine walvis ook gaat haken en maken, laat je het me weten in een reactie?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

6 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige walvis, leuk om kado te geven met een prentenboek erbij! Je brengt mij op een idee. Ik haak graag figuurtjes voor 'mijn winkeltje'. Leuk om ze te koop aan te bieden mét prentenboek erbij. Op rommelmarkten liggen vaak de mooiste boeken, nog als nieuw.
    Ik heb op mijn blog een linkje naar jouw blog geplaatst. Ik heb laatst het bananenbrood gebakken dat ik via jouw blog tegenkwam.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk en graag gedaan! Ik ben benieuwd naar je blog, kom zo kijken! Fijne avond!

      Verwijderen
  2. Zo lief deze walvis. Je hebt hem heel mooi gemaakt.
    Heb hem al vaker voorbij zien komen en ook op mijn lijstje staan.
    Het is idd een erg leuk cadeau samen met een boek. Zo leuk weggeven op die manier.
    Zo maakte ik ook eens een leeskussen met treintje om samen met een boek aan een lief jongetje cadeau te doen.
    Fijn weekend verder. Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg leuk, ik vind lezen heel belangrijk voor de kleintjes en met een knuffie erbij wordt het nog interessanter voor ze! Fijne avond!

      Verwijderen
  3. Wat een leuke walvis! Mooie kleurencombinatie ook, net echt ;-)
    Prentenboeken komen altijd meer tot leven met een knuffeltje erbij, vind ik. Ik was en ben er ook dol op! Vooral sprookjesboeken. Wie weet ga ik wel eens iets maken voor op mijn werk (kinderopvang) :)

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je op de kinderopvang werkt! Dat wordt m`n toekomstige werkplek waarschijnlijk, leuk! Inderdaad is dat super leuk, heel veel plezier! Fijne dag!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!