vrijdag 11 januari 2019

CROCHET: Candy Cane Cardigan,..


Het eerste blogbericht van 2019! En ik vond het wel toepasselijk om dan te beginnen met een blogbericht over m`n favoriete hobby, namelijk; haken! Vorig jaar (wat klinkt dat alweer ver weg hΓ©?!) kreeg ik op de Dots and Doily Party heel wat garen mee naar huis, met dit garen was ik van plan om echt iets te gaan maken. Aangezien het dit keer garen was die helemaal op mijn favoriete kleuren was afgestemd. Een grote zak vol bollen van Borgo de Pazzi Milly nam ik mee in de kleur taupe, ik ben echt verliefd op deze prachtige, warme kleur! Het garen is heel dun en eigenlijk, zat ik later over na te denken, had ik best met 2 draden kunnen haken aan dit vestje. Anderzijds het vestje is super warm, en ik ben nog al warm-bloedig, dus het is goed zoals het is. Naast de prachtige kleur taupe, kreeg ik garen toegestuurd door CR Couture die veel garen verkopen van Borgo de Pazzi, een warme bruin-tint. Zo mooi! Dit moest dan ook de combi worden voor het Candy Cane Cardigan naar het patroon van Liefs van Suus. Het vestje zag ik een paar keer voorbij komen op IG, maar ik dacht dat een kledingstuk best pittig was  om te maken. Nu ik eenmaal aan de slag gegaan ben, weet ik dat dit echt mee valt en zie ik opeens de wereld van haken in kledingstukken groter worden, oeps! Hihi. 

Kom ik laat je het vestje zien..





Het vestje haakte ik dus met Borgo de Pazzi garen in de versie Milly. Het garen heeft 50% wol, 25% acryl en 25% polyester. Er zit maar liefst 270m op de bol, daardoor heb je niet veel bollen nodig. Het haken was niet gewoon haken, maar tunische haken, wat ik zelf tussen haken en breien in vind zitten en heel leuk om te doen. Je krijgt er zo`n gezellige resultaat van. De patronen zijn recht toe recht aan, behalve de mouwen. Het is echt een patroon dat als je je eerste kledingstuk wilt leren haken dit je kans is. Het patroon is overigens wel een betaald patroon en dat zie je in de uitwerking. Zowel in tekst als in plaatjes staat het patroon goed weergeven en kan het bijna niet anders dat het je lukt. Het vestje kreeg bij mij strakke mouwen in plaats van pofmouwen. Dit staat allemaal beschreven in het patroon hoe je dit makkelijk kan aanpassen. Ook heb ik de rand langs het vestje gehaakt waar ik eigenlijk geen knoopjes wilde, later bevestigde ik toch knoopjes op het vestje die goed te sluiten zijn in de openingen van het haakwerk. Ik vond namelijk zelf de rand mooier die helemaal doorliep en dat was dan zonder knoop-gaatjes. Ik gebruikte als knoopjes parelknoopjes die ik nog had liggen. 


Hierboven zie je de achterzijde van het vestje. Het vestje naai je eigenlijk aan elkaar staat in het patroon, maar ik heb het vestje in elkaar gehaakt, zo vond ik het net wat mooier en ook met uithalen dacht ik, is praktischer. Aangezien ik echt dacht met het mhaken van het vestje dat ze veelste groot zou zijn. Wat helemaal niet zo is, nadat ik het vestje in elkaar gezet heb paste het vestje precies. Ik ben er zo blij mee, een eigen kledingstuk gehaakt. Tof toch?! Ik ben benieuwd of je ook al eens een kledingstuk gehaakt hebt?! Laat het me weten in een reactie onder dit blogbericht. En anders dan weet je nu een patroon die goed te doen is voor beginners! Klik HIER! en bestel het patroon!

Hieronder heb ik 3 feeds op een rij gezet, hoe het begon en hoe je kunt zien hoe ver ik steeds was. Dit vind ik zo leuk om te doen! 


Dit gezellige plaatje plaatste ik met het vestje aan op Kerstavond! Ik kon niet wachten om het vestje te laten zien en vond het zo`n mooi plaatje geworden. Je kunt zien dat het buiten donker was, het licht komt dan niet zo goed over, maar goed we gaan weer richting het voorjaar! Hihi! Ik heb daar zo`n zin in.

Ik ben benieuwd wat je van m`n vestje vind, laat je het me weten in een reactie?! Wil je ook aan de slag gaan met dit leuke patroon, ga dan naar de shop van Liefs van Suus en bestel het patroon, Candy Cane Cardigan. Succes!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www,borgodepazzi.nl
Dit blogbericht is deels gesponsord door Borgo de Pazzi!

8 opmerkingen:

  1. Ook voor jou de allerbeste wensen voor 2019, dat het maar een creatief jaar mag worden!
    Zo knap dat jij dit allemaal kan, patroon lezen kan ik niet en stop dan altijd halverwege. Ik haak eenvoudige dingen recht toe recht aan. Maakt niet uit genoeg andere dingen te doen zoals quilten.
    Ik geniet enorm van je blogjes (kijk uit naar je Zwitserland avontuur) en de mooie foto's op IG. Vooral doorgaan dus.
    Hartelijke groetjes Coby (van IG cbcosycot)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een super lieve reactie, dankjewel, Coby! Ieder is goed in iets en geniet daar vooral van! Veel liefs

      Verwijderen
  2. Heel mooi vestje.
    Het garen heeft zo'n warme uitstraling. Mooie kleuren.
    Veel plezier ervan. Dat gaat vast lukken.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Klopt het garen is echt heel mooi en fijn in gebruik. Fijne dag!

      Verwijderen
  3. Hoi Very,
    Wat een leuk blog heb je geschreven en wat een prachtig vestje. Ik ben zelf ook voor het eerst bezig met een kledingstuk. Ook ik dacht heel lang dat dat het lastig was en vast niet mooi zou worden. Maar de trui waar ik nu aan bezig ben wordt zo leuk, al zeg ik het zelf. Ik denk dat het voor mij ook niet het laatste kledingstuk wordt.
    Fijn weekend nog!
    Liefs, Karin Gek op Haken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Karin! Inderdaad dat zei ik dus ook, hihi! Heel veel haakplezier en een fijne dag nog!

      Verwijderen
  4. Wat een mooi vestje heb je gemaakt. Zo moeilijk vind ik dat, een mooi passend kledingstuk maken! Ik heb me er pas voor het eerst aan gewaagd om een vest voor mezelf te haken. Wilde het toch een keer geprobeerd hebben. En het resultaat viel me niet eens zo tegen. Binnenkort laat ik 'm zien. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je het geprobeerd hebt in ieder geval! Ik ben heel benieuwd en over passend gesproken, daar herken ik me wel in! Best moeilijk! Maar het mag ook gezien worden, toch?! Fijne dag!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!