vrijdag 21 december 2018

STYLING: Christmas Tablestyling with Flora Castle & Christmas Holiday,..


Vandaag schrijf ik het laatste blogbericht van 2018! 
Wat klinkt dat hé?! Elk jaar moet ik hieraan wennen, weer een jaar voorbij, het lijkt steeds sneller te gaan. Ik weet nog dat ik vorig jaar met een `terugblik` blogbericht het jaar afsloot. Dit jaar sluit ik af met verschillende settings voor een Christmas Table Styling. Dit doe ik samen met Flora Castle, oftewel, met het servies van Flora Castle. Ik ben benieuwd of je dit merk kent?! Het is het `bloemige zusje` van Bunzlau Castle, dit merk ken je vast en zeker?! Flora Castle heeft de naam te danken aan een prachtig boeket `Flora`, het idee is dat je met het servies je eigen bloemenzee op tafel kan en mag stylen. Ik hou van bloemen en neej, op het eerste gezicht dacht ik, is dit servies wat voor mij?! Uhm, nu ik er steeds iets meer van spaar wordt ik hier zo blij van. En juist dat is wat ik in 2019 meer hoop te gaan doen! Dingen DOEN waar ik blij van wordt! Het servies is daar een onderdeel van, dus ik spaar lekker verder en neem je vandaag mee om een gezellige tafelsetting te maken voor de komende feestdagen. Want niet alleen met Kerst is het `leuk` om de tafel `mooi` te maken, maar ook op andere dagen is het een feestje om je prachtige servies uit de kast te halen en er iets heel speciaals van te maken. Over `iets speciaals` gesproken, ik laat je in dit blogbericht ook weten hoeveel we samen hebben opgehaald om het goede doel Alzheimer Nederland te steunen met de Christmas Special. Helaas is de actie nu gestopt, dv volgend jaar kun je weer mee doen en komt ook deze Christmas Special weer open! 

Kom ik neem je mee naar de 1e setting,..




De eerste tafelsetting heb ik gestyled voor zowel het ontbijt, de lunch als het diner. Om te beginnen kun je `s morgens een heerlijk yoghurt-je met muesli nemen in het kommetje met een heerlijke kopje thee of koffie. `s Middags een fijn spelt-broodje met wat jam of een plakje brie met een jus o`range in het wijnglas (spoel deze daarna even om) en `s avonds het diner met in het wijnglas een heerlijk wijntje. Zo ben je één keer gezellig `druk`, maar heb je op de dag zelf er geen omkijken na. Vind je dit helemaal niks en wil je dit allemaal gebruiken voor het diner, dat kan ook. Hoe leuk om het bowl-schaaltje te gebruiken voor een heerlijke zelfgemaakt tomatensoepje en het lunchbord voor carpaccio en het dinerbord, noujah, vul het in wat je lekker vind. Het komt vast goed. Naast de borden plaatste ik ook nog wat losse kleine bowl-schaaltjes hier en daar. Hoe lekker om tussendoor een gezond snack-je te nemen of om bijvoorbeeld jam en boter in te doen. De waterglazen heb ik niet gebruikt om er water in te doen, maar een waxinelichtje, staat zo sfeervol en daar hou ik van.

De tweede setting is wat rustiger gestyled, want niet iedereen houd van een `drukke` tafelsetting. (Mijn favoriet/voorkeur komt zo!) Bij deze styling heb ik de eucalyptus-tak laten liggen in het midden en daarom heen de waxinelichtjes gezet, de hoge kaars blijft staan als lichtbron. Ipv de mokken heb ik hier gekozen voor de wijnglazen. Deze zetten ik in een schoteltje van een bloempot, jaja, echt waar. Ik hou van de natuur en dit wil ik graag hierin weer terug laten komen. Zo krijg je een beetje een moestuin-tafel-styling. Het schoteltje heb ik zwart gespoten met spuitverf van de Action. Op de tafel ponste ik sterretjes uit zwart karton (ook gekocht bij de Action). Ik gebruikte katoenen theedoeken als servetten onder de borden. Ze zijn zo mooi en matchen zo gaaf bij het servies. 


Hierboven de derde setting, sober en eenvoudig en dat is waar ik van hou! Van mij hoeft het niet zo`n explosie te zijn! Rust! Hier en daar een klein sterretje, een takje eucalyptus, de wijnglazen erbij, zo mooi! Op de wijnglazen en de waterglazen heb ik met de krijtstift van de Ariadne atHome sparren-takjes getekend, het staat zo gezellig. Wat ook leuk is dat je een boodschap voor je geliefde erop schrijft of de naam. Let op, het is verslavend, eenmaal begonnen met tekenen, hou je niet meer op en zie je overal mogelijkheden, hihi!

Dit waren de 3 tafel-settings en ik ben benieuwd welke jou favoriet is, laat je het me weten in een reactie onder dit blogbericht?! En heb je favoriete gezien in het servies, neem dan een kijkje in de online webshop van Flora Castle en bestel! De favoriete voor mij in het servies zijn Phoebe en Mia, daarnaast hebben ze ook nog Gwen, Ruby, Olivia, Emily en Sophie. Ik ben benieuwd welke bij jou favoriet is?! Ik mag namens Flora Castle je GRATIS verzendkosten aanbieden, als je de code: FC5H1P (geldig tot 1.8.2019) gebruikt!

Twee weken terug schreef ik een blogbericht over de Christmas Special, een haakpatronen-pakket waarmee je het goede doel kon steunen voor 1,- per pakket. Ik vind het warm en fijn om te merken dat er zo op gereageerd werd, hartelijk dank hiervoor, dit waardeer ik enorm. Met elkaar hebben we het mooie bedrag van 15,- opgehaald! Dit bedrag hoop ik morgenochtend over te maken naar Alzheimer Nederland.

Ik begon met `het laatste blogbericht van 2018` en sluit ermee. Ik hoop nu heerlijk een paar dagen vrij te zijn in blogland, van 22 december tot 3 januari 2019. Hierdoor kan het zijn dat ik later reageer, blijf me gerust volgen op IG, daar zal ik komende tijd nog wel het één en ander op delen. 

Ik wens je liefdevolle en Gezegende Kerstdagen en een hoopvol en creatief 2019

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www.floracastle.nl
Dit blogbericht is in samenwerking met Flora Castle.

6 opmerkingen:

  1. De laatste met veel rust heeft ook mijn voorkeur.
    Hele fijne kerstdagen en een prachtig creatief 2019 gewenst.

    (heb je mijn blog over de #lovelydeercal nog gelezen?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk hé, valt ook bij mij goed in de smaak! Dankjewel voor je wensen! Ik heb je blogbericht nog niet gelezen, maar dat ga ik nu doen! Ik ben heel benieuwd! Fijne avond!

      Verwijderen
  2. Nummer 2 en 3 vind ik erg mooi. Ik houd van sfeer en eenvoud op een kersttafel.
    Fijne dagen en veel goeds voor 2019!
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Verie! Ik ga voor setting 1, ik hou wel van wat tierlantijntjes!😉 Wat maak je dat trouwens ontzettend mooi, knap!!! Geniet van je vrije dagen, ik wens jou ook een gezegend Kerstfeest!💕

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Is ook een mooie setting! Wat een lieve woorden! Fijne avond! Liefs

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!