vrijdag 29 juni 2018

♡ DIY / PIMPEN: Stoeltje & BOOK: Insta Interieur,..


Heerlijk weer een blog online, en niet zomaar een blog, een fijne pimping-blogbericht. Want met dit heerlijke weer krijg ik de kriebels om weer aan de slag te gaan met meubeltjes. Fijn schuren en gezellig mooi maken. Er staat nog een projectje te wachten, daarover later meer, vandaag het stoeltje. Waarschijnlijk kennen de meeste het stoeltje al, dit is namelijk het Vestywo-stoeltje, hoe ik ze zelf noem. Het stoeltje heeft al wat laagjes gekleurde verf gezien en wat nieuwe stofjes gepimpt en nog kan ik ze niet weg doen. Vorig jaar zomer bestelde ik het prachtige boek Insta Interieur van Anne-Catharine (van de blog CloClo), zeer inspirerend en daar stond een project in waar m`n hartje sneller van ging kloppen. Een stoeltje pimpen met een geometrische vlak, hoe leuk?! Zoals je vast wel weet ben ik dol op strakke vormen en daar past dit pimping-plan dan ook helemaal bij. Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan en whalla, met dit als resultaat!

Kom ik neem je mee..




Het stoeltje pimpte ik met verf van Le Noir & Blanc de tester (jah, dat kan echt voor de hele stoel) in de kleur Lagune Green. Het is muurverf extra mat, en dat geeft het prachtige zachte, stille effect wat ik zo mooi vind. Dit potje verf is o.a. bij de Karwei te koop, m`n favoriete bouwmarkt. Heb je ook een favoriete bouwmarkt?! Ik vind het heerlijk om daar te shoppen en lekker rond te snuffelen en ideeën op doen! Voor het pimping-plan gebruikte ik daarnaast een mini beetje wit van Vintage Paint in de kleur Naturel White. Weet je nog dat ik vorig jaar zomer ons bed van bruin naar wit gepimpt hebt?! Voor dit blogbericht klik je HIER! en bewonder! Ik had nog wat over en dat heb ik voor dit stoeltje gebruikt om het geometrische vlak toe te voegen. Het geometrische vlak plak je eerst af (tenminste dat deed ik wel) en dan verf je het in. Ik heb alleen de bovenste twee spijltjes geverfd, de onderste niet om een speels effect te creëren. Er gebeurd nu wat als je naar het stoeltje kijkt! Heb je het zelf ook in de gaten als je naar de foto`s kijkt?!

Kleine up-date van het bed, er kwamen vorig jaar vragen hoe lang de verf het zou houden op het bed?! Ik kan je vertellen het zit er nog super mooi op, net of we het gisteren gedaan hebben. Ik maak het bed schoon met een borsteltje en dat werkt prima. We zijn er nog steeds super blij mee en echt een heel leuk project om mee aan de slag te gaan, doe het gewoon als je nog twijfelt. Lees het blogbericht om te zien wat je nodig hebt (^^link staat hierboven^^).


Het prachtige, liefelijke bloemetje die aan de leuning van de stoel hangt is uit de tuin! M`n eerste bloemetje uit de tuin, jeah! Zo gaaf! Ook heb ik m`n moeder al blij gemaakt met een klein bosje uit de tuin, zo leuk is dat! Binnenkort maar weer een moes-pluk-tuin up-date!

Het boek Insta Interieur is echt een aanrader als je van interieur en DIY houd. Het boek is prachtige en rijk ge-illustreert en ook een eyecatcher voor in je woonkamer. Alles klopt in het boek als het om vormgeving gaat. Zo mooi. Een lust voor het oog, ik hou van deze boeken waarin alles klopt en je het boek blijft doorbladeren en bewonderen. Wil je het boek ook bestellen, klik dan HIER! of bestel het boek bij Anne-Catharine zelf, klik dan HIER! en vraag of ze het boek wil signeren. Zo leuk, Anne-Catherine schreef bij mij ook zo lief in het boek, echt speciaal wordt het dan, vind ik!


Ik vond het toch even leuk om te laten zien hoe ik het stoeltje kocht, de foto helemaal links. Ik kocht het stoeltje voor 7,50 op MP. Jah, dat kon toen nog, goedkope meubeltjes kopen en pimpen. Alhoewel ik nu via IG een winkeltje volg die ook leuke prijsjes geeft op meubeltjes. De middelste foto maakte ik in 2012 toen ik nog gek op roze was in het interieur, hihi! Klik HIER! om het blogbericht te lezen van het roze stoeltje. De foto rechts maakte ik 2014, 2 jaar later was ik het dus weer zat en koos ik al voor een prachtige kleur, namelijk grijs. Klik HIER! om het bijbehorende blogbericht te lezen. Als je bij dit blogbericht helemaal naar beneden scrolt dan zie je Mw. Kip in onze keuken. Ik krijg zo`n zin in als we dv volgend jaar voorjaar kuikentjes gaan kopen. Oh, volgens mij heb ik dit nog helemaal niet verteld, ofwel?! Ik ben dol op kuikentjes en kippetjes, helemaal als ze zo fijn scharrelen in de tuin en zo heerlijk achter je aan lopen te keutelen (niet letterlijk, hihi). Daarom hebben we besloten als alles goed mag gaan om volgend jaar in het voorjaar kuikentjes te kopen en deze dan tam te maken. Ik ben nu bezig met m`n oriëntatie op welk ras we willen en ik heb toch mooierdjes gezien. Van de zomer hopen we zelf een hok te maken of maybe toch te kopen, gaan we nog even over nadenken en kletsen! Leuk hé?! Wie weet kan ik ze dan weer laten zien dat ze in ons keukentje lopen!

Ik ben benieuwd wat je van dit blogbericht vind en of je het prachtige boek van Insta Interieur ook hebt of nu gaan aanschaffen. Laat je het me weten in een reactie hieronder?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

6 opmerkingen:

  1. Weer een fijn blog om te lezen Verie! Heel inspirerend! Lieve groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Paula! Leuk dat je het blogbericht inspirerend vind. Kende je het boek al?! Fijne dag! Liefs

      Verwijderen
  2. Ik ken het boek niet, maar jouw enthousiaste verhaal erover maakt me wel nieuwsgierig! Misschien een leuk verjaardagscadeau. En ik ben het met je eens, Karwei is verreweg de leukste bouwmarkt geworden, maar dat komt doordat er een aantal jaren geleden besloten is om Karwei tot decoratieve bouwmarkt om te toveren (nee ik heb geen aandelen, maar ik ben wel een beetje bevooroordeeld, want ik werk er!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super leuk, Anja en wat een heerlijk werk heb je! Jah, zou goed kunnen, ik vind het echt een feestje. Gister nog geweest voor verf voor een nieuw pimping-project! :) Gaaf dat je het boek op je verlanglijstje zet, daar krijg je vast geen spijt van, het is zo`n mooi boek! Dankjewel voor je enthousiasme! Fijne dag! Liefs

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!