vrijdag 15 juni 2018

CRAFT DATE: Petra`s gehaakte mand,..


M`n eerste CraftDate is een feit en wat is dat leuk en gezellig. Samen met Vriendinlief heb ik een project uit het boek uitgezocht en samen zijn we aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Naast dat we zouden gaan haken, wilde we  natuurlijk ook wat lekkers. Vriendinlief bakte een heerlijk appeltaart (het recept staat in het boek CraftDates) en ik verzorgde de lunch (die eveneens in het boek CraftDates staat als recept). Het boek CraftDate is zoals je merkt veelzijdig en dat maakt het tot een ware inspiratie-bron. Vriendinlief had nog niet veel gehaakt, we hebben daarom lekker rustig aan gedaan en vooral fijn veel gekletst. 
Van onze  verjaardagen had ik nog wat over van het weg-werp-servies en het tafelkleed hadden we niet gebruikt, ik vond het nu een mooie gelegenheid om het weer uit de kast te halen. Verse bloemen uit de tuin en wat takjes munt in een kan met water maakt het helemaal af.

Kom ik neem je mee..



De dag dat we de CraftDate hielde was het prima weer, toch had ik besloten om de CraftDate binnen te houden. En dat was maar goed ook, want `s middags werd het mega donker (we hebben zelfs met de lamp aan gehaakt) en begon het mega hard te regenen. Nou, blij dat we binnen waren gaan zitten. 
Zie je de overheerlijke taart van Vriendinlief, mjammie wat was die lekker! Een kopje koffie erbij en aan de gang! Na wat uitgelegd en voorgedaan begon ook Vriendinlief aan de haak. Wat ik super leuk vond is dat ze zei dat als ik een steek voordeed, `oh, die heb ik al van jou geleerd van je videoclipjes`. Hoe leuk?! Op m`n Youtube-Kanaal staan voorbeeldjes, die eigenlijk gemaakt zijn voor de Sunshine Flower CAL2017, maar die je ook goed kan gebruiken om te zien hoe je bijvoorbeeld een stokje haakt of een vaste. Ben je benieuwd geworden, klik dan HIER! en bewonder de videoclipjes. Wie weet vind je het sowieso een leuk project voor de aankomende zomermaanden. Ik organiseerde voor het eerst een eigen CAL die ik de naam gaf Sunshine Flower. Sunshine voor de zonnestralen van de zomer en Flowers voor de prachtige bloemen uit de tuin en die ook verwerkt zaten in de deken. Je haakt, hoeveel jij denkt nodig te hebben, granny`s die je later aan elkaar haakt voor bijvoorbeeld een deken of een gezellige kussentje. Enhousiast? Klik dan HIER! voor meer informatie of stuur me een persoonlijke e-mail voor kleuradvies, vestywo@hotmail.com.

Okay, klein beetje afgedwaald, maar te leuk om niet te benoemen. Ook deze zomer kreeg ik de kriebels om te beginnen aan iets nieuws. Nu ik met zoveel projecten bezig ben, laat ik dat even varen. Aangezien er een super gave samenwerking op de planning staat waar ik een super, super, super, gaaf patroon voor ga uitwerken, echt te leuk! Ik ben reuze enthousiast en ik hoop natuurlijk dat jij dat strakjes, als alles af is, ook bent! Ik houd je op de hoogte via IG. Wil je dat niet missen, klik dan HIER! en klik op de button `volgen`.


We hadden prachtige houten haaknaalden besteld, Vriendinlief wilde dit heel graag en ze zijn natuurlijk ook fotogeniek. We namen een wat grotere haaknaald als voorgeschreven staat, ook omdat we het garen gebruikte van Yarn.and.collors de Epic versie. We haakte (zoals voorgeschreven staat) met dubbele draad voor een verstevigd effect. 

Nadat we een poosje gehaakt hadden kwamen we tot de ontdekking dat het bloemetje die voor de CraftDate begon nog in knop zat, ondertussen open gegaan was. Gaaf hΓ©?! Zomaar een klein wonder!


Tussen de middag verzorgde ik de lunch. Ik maakte sandwiches met kaas, sla, tomaat en komkommer. Daarnaast maakte ik een salade met sla (uiteraard), cashews nootjes en bramen, een heerlijke combinatie. Deze twee recepten staan ook in het boek CraftDates. We hadden nog wat sandwiches over en dat kwam de volgende dag goed van pas. Ze waren alleen een beetje droog, dus hup de pan op het vuur en even een klein beetje opbakken. Geweldig, dacht ik later, dit had ik gister ook moeten doen, dus tip: leg ze even in de pan zodat het brood een bruin korstje krijgt en dan op de schaal en serveer uit. 

Ik laat je binnenkort op IG zien hoe het mandje geworden is en wat ik ermee gedaan heb. Vind je het leuk om ook een plaatje op het blog te zien, laat dat me weten in een reactie onder dit blogbericht. 

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

6 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een supergezellig craftdate! Ik ben heel benieuwd hoe het mandje is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was het zeker! Ik ben nog bezig met het mandje, zit een beetje in dubio over de rand van het mandje. Ik laat het zien! Leuk! Dankjewel voor je reactie! Liefs

      Verwijderen
  2. Weer een zeer inspirerend blog Verie, heel leuk om te lezen! En ik ga zeker een kijkje nemen bij je CAL. Veel liefs, Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Paula! En wat leuk dat je een kijkje gaat nemen bij m`n CAL. Wie weet is het wat voor je. Je kunt ook een aantal granny`s haken voor bijvoorbeeld een kussen of sjaal! Ik ben benieuwd of je eraan gaat beginnen! Laat je het me weten?! Liefs

      Verwijderen
  3. Hai Verie, wat een heerlijk blog om te lezen. Jullie hebben een super Craft Date gehad ook zo leuk dat onze favorite recepten ook bij jullie in de smaak vallen.
    Liefs Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Lidy! Het was een zeer geslaagde dag, even heerlijk ontspannen, alleen kletsen en haken, prachtige combinatie! Heerlijk waren de recepten! Liefs

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!