vrijdag 4 mei 2018

♡ BOOK: De Moestuin van Floor Korte & GROEIBLOEI / BULLET JOURNAL: Mijn Moestuinplan 2018,..


Eindelijk kan ik het label `GroeiBloei` gebruiken, voor mijn doen moest ik hier wel heel lang op wachten. Meestal begin ik in Maart al met het voor-zaaien, helaas door een lange besteltijd duurde het een poosje voordat ik de zaden binnen had. Daarnaast kon ik gelijk nadenken of het slim is om zo vroeg van te voren al voor te zaaien, aangezien de Winters duidelijk langer duren in Nederland. Dus, neej, ik was niet getreurd, maar vond het wel helemaal leuk om dan te kunnen beginnen. Dit jaar kocht ik verschillende soorten bloem-zaden voor een heuse Pluktuin, jah, je leest het goed. Een eigen Pluktuin, het lijkt me zo leuk om bloemetjes te kunnen plukken uit eigen tuin. Uiteraard wilde ik ook een beetje Moestuin, want daar ligt ook echt m`n hart. Radijsjes, Tomaatjes, Oost Indische Kers, Aardbeitjes, Framboosjes en Besjes mogen niet ontbreken. Hihi, toch weer meer geworden wat ik zelf in gedachten had. Een poosje terug kwam m`n Tante met de vraag of ik een Frambozen- en Bessenstruik wilde, natuurlijk wilde ik dat, gelijk in de tuin gepoot en jawel, de eerste groene blaadjes zijn al zichtbaar. Waarschijnlijk dit jaar geen oogst, alleen het idee vind ik al leuk om zo`n struik te hebben staan. In m`n BulletJournal maakte ik een Moestuinplan 2018 met wat ik allemaal gezaaid heb, wat er gekiemd is, wat overgepoot is, wat buiten staat of wanneer het naar buiten gegaan is en uiteraard wanneer ik geoogst heb. Ik vind het super leuk om dit allemaal bij te houden. En wat helemaal dit jaar niet ontbreken mocht is het prachtige boek van Floor Korte `De Moestuin`. Floor heeft een eigen weblog, genaamd Floor`s Moestuin waar ze van alles deelt over haar prachtige moestuin en natuurlijk handige weetjes tipt. In haar boek verteld Floor hoe je een moestuin kunt starten op een relaxte manier zonder moeilijkheden. Echt alles wat je wilt en moet weten over de moestuin staat in dit boek op zo`n leuke, inspirerende manier, dat je direct enthousiast wordt en wilt beginnen aan een eigen moestuin.

Kom ik neem je mee..

Zoals het in `De Moestuin` verwoord wordt met `my stress free zone` zo voelt het ook echt. Heerlijk om met je handen in de aarde te friemelen en heerlijk te genieten van alles wat groeit en bloeit. Jah, ik ben het helemaal met Floor eens, echt een ontspanning. Zoek je meer ontspanning, begin dan een moestuin. Wat ook mooi omschreven staat in `De Moestuin` dat je echt geen grote tuin hoeft te hebben, zelfs op een mini-balkonnetje is een moestuin bijhouden ook super leuk. Persoonlijk vind ik het leuk om alles te zaaien, zodat je het hele proces mee krijgt, dan vind ik prachtig, wonderlijk om te zien. Dat er vanuit zo`n inimini-zaadje een prachtige bloem tevoorschijn komt of een heerlijk radijsje. Maar heb je daar geen zin of tijd voor of de ruimte niet, dan staan de tuincentrums goed tot je beschikking met kant-en-klare moestuin-groente`s of bloemen. 

In m`n BulletJournal maakte ik een Moestuinplan 2018. Ik maakte een overzicht en plaatste alle namen van de bloemen aan de zijlijn. De bloemen hebben prachtige namen, hieronder de bloemen die ik in m`n Pluktuin hoop te krijgen, op kleur, want jah, ook daar heb ik over nagedacht!
Margriet `BellaBianca`, Korenbloem `WhiteBall`, Cosmea `PsycheWhite`, Dahlia `PolarBear`, Korenbloem `Mixed`, Dahlia `Roses`, Juffertje in `t Groen `MissJekyll` en Komkommerkruid.
De eerste zijn allemaal wit, daarna roze en wat blauwe bloemen, ik kijk er nu al naar uit om ze te kunnen fotograferen bij m`n projecten of cadeau te geven! Het plaatje die ik gebruikt heb in m`n BulletJournal is van vorig jaar, ik vind het zo`n mooi moestuinplaatje, die wilde ik in m`n BulletJournal hebben. Ook daar is al goed te zien hoe alles zo mooi groeit en bloeit. Vind je het leuk om de moestuin van vorig jaar te bewonderen, klik dan HIER!
 Op de foto zie je hoe ik de Tomaatjes en de Afrikaantjes heb voor-gezaaid. Ik heb nog niet eerder Afrikaantjes gehad, ben ook heel benieuwd of het wat gaat worden. De Tomaatjes zijn dit jaar anders, ik heb de `Antho Weiss` besteld, dit zijn okergele Tomaatjes met een donkerblauwe gloed, hihi, alleen om de kleurencombinatie hoor, of ze ook lekker zijn gaan we nog testen! ;) De Radijsjes zijn dit jaar ook `apart`. In het boek `De Moestuin` stonden prachtige Radijsjes, Radijsjes die Floor als favoriet heeft zijn de `French Breakfast`. Ik wilde deze ook proberen, dus, deze zitten in de grond, daarnaast ben ik ook gegaan voor de `Pink Beauty` alleen de naam vind ik al geweldig, nu de opkomst nog. Ook deze zitten al in de grond.


Het boek `De Moestuin` is lekker dik, maar liefst 207! bladzijdes en is uitgegeven door Kosmos. Bij het boek kreeg ik tuinhandschoenen, naamplaatjes en een pen, super lief en super handig. Ik draag altijd handschoenen in de tuin, gewoon sop-handschoenen (knalgele), heerlijk vind ik dat. Je kan overal aanzitten, zonder dat je handen vies worden of kapot gaan. Draag je ook handschoenen in de tuin? Of vind je het niet erg als je handen vies worden en kapot gaan?! 
Ojah, nog handig om te weten, in het boek staat precies aangegeven per maand wat je kan doen in de tuin, wat je eventueel kan voor-zaaien, zaaien of kan oogsten. Er staat in welke groente / kruiden er naast elkaar kunnen staan of welke je beter ver bij elkaar vandaan kunt plaatsen. Wat helpt bij onaangename beestjes, want jah, dat heb je ook als je in de tuin werkt. Meestal heb ik in de Moestuin veel last van Luizen en Mieren, nu heb ik daarom Afrikaantjes naast de Tomaatjes ingedeeld en daarbij de Oost-Indische-Kers, wie weet helpt het! Ik houd je op de hoogte. Ook plaatste ik nog een insectenhotel. De vorige zit al bijna vol met gasten en van m`n werk kregen we er één als `dag-van-de-zorg` cadeautje, super lief en leuk! Daaronder komen de bloemen, dus ik denk dat het een whalhallah wordt voor de insceten! Vorig jaar hadden we een nestje van koolwit-rupsen, oeps, hihi, wie weet wat er dit jaar te wachten staat.


Op IG plaatste ik bovenstaande plaatjes in `Stories` en maakte daarvan een `Opgeslagen Stories Mapje` van, die de naam kreeg `Garden `18`. Klik HIER! als je Vestywo wilt volgen op IG.

Ik ben heel benieuwd of je het boek `De Moestuin` van Floor Korte al kende of dat je het nu gaat aanschaffen. Klik HIER! om het prachtige en inspirerende boek te score, helemaal als je van tuinieren houd of wil gaan houden is dit boek zeker een aanrader! En vergeet ook niet om Floor te volgen op haar blog Floor`s Moestuin` en op haar FB/IG, klik HIER! en laat een reactie achter of je ook aan de slag gaan met een moes- pluktuin en wat jou interesse heeft voor groentes en/of bloemen.

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door Floors Moestuin!

4 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er mooi uit zeg!
  En nu maar hopen dat alles lekker gaat groeien en er veel groentes etc aan komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, jah dat hoop ik ook! Binnen groeien de tomaatjes en afrikaantjes goed. Buiten steken de radijsjes hun eerste kopjes al boven de grond en ik hoop dat binnenkort de bloemensteeltjes boven de grond uitkomen. Nog even geduld! Ik hoop ook op een goede oogst! Fijne dag! liefs,

   Verwijderen
 2. Wat lijkt me dat leuk om te doen( okergele tomaatjes, o yes haha!πŸ’›) Ik ben alleen nu al zo heel erg druk, maar wat ontspanning zou ik wel heel goed kunnen gebruiken. Misschien starten met iets kleins? In de tuin werken is heerlijk met dit weer en perkplantjes poten doe ik zonder handschoenen. Lekker vies worden met van die zwarte randjes onder je nagels haha! Er schiet me iets te binnen... moestuinieren met mijn klas! Leerzaam en ontspanning onder werktijd!πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ‘πŸŒΏπŸŒ·

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, `k ben ook reuze benieuwd of het daadwerkelijk wat gaat worden. Iets kleins kan al door bijvoorbeeld een munt-plantje te kopen en te verzorgen > lekker voor in de thee en staat gezellig en sfeervol op de salade en/of taart. Hihi, daar houd ik helemaal niet van, wordt ik zo kriebelig van (vieze handen), oeps! ;) Wat een tof idee, kids vinden het vaak prachtig! Veel succes en bedankt weer voor je gezellige reactie! Fijne avond! Liefs

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!