vrijdag 23 maart 2018

♡ DIY: Potjeshanger in dienblad & boek Craft Dates,..


Een poosje geleden werd ik gevraagd door Lidy (van de blog LidyNooij) of ik garen wilde testen van het merk Borgo de Pazzi en een project wilde maken uit haar nieuwe boek CraftDates, die ze samen met nog 3 andere vrouwen uitgegeven heeft (hierover straks meer). Je kan je vast indenken dat ik gelijk enthousiast werd om een project te maken uit het boek CraftDates, een geweldig boek, alleen het merk Borgo de Pazzi daar kreeg ik nog een beetje rillingen van. Waarom? Denk je vast! Ik ken het merk alleen van pluizig garen en daar kan ik niet zo goed tegen (lees: vaak zweethandjes!). Dit vertelde ik ook eerlijk tegen Lidy, maar die zei, kijk hier en hier eens of je het wat vind, het is niet allemaal pluizig garen, dus..hup achter de pc en even lekker geneusd tussen verschillende bolletjes garen. Oh, ik vond alles prachtig met voorrang op bovenstaande bolletjes, die op de foto er toch ook heel pluizig uitzagen, oeps, hihi! Ik koos bovenstaand garen uit de Borgo de Pazzi Amore Cotton en nadat ik in het boek allang een keuze gemaakt had welk project het zou worden (hierover straks meer) stuurde ik vol goede moed Lidy een reactie terug. Waarop ik de vraag kreeg of dat alles was en of ik niet nog meer garens wilde testen. Super lief natuurlijk, een paar dagen later stond er een grote doos voor de deur met allemaal bolletjes en wat voor `n bolletjes, prachtige bolletjes en jah, in de kleuren die precies bij mij passen. Van bijna alle bolletjes heb ik al wat gemaakt, van één soort zit ik nog een dubio en dit gaat zeker goed komen. Helemaal onderaan dit blogbericht kun je zien welke 2 andere projecten ik aan het maken ben met dit garen.

Kom ik neem je mee..




Het project wat ik maakte uit het boek CraftDates is Miriams Jute Flessenhanger, deze staat op blz. 86 tot 89 in het boek. Toen ik dit project zag staan, dacht ik eerst dat ze gedachten konden lezen, aangezien ik dit project voor de Zomer in gedachten had om uit te werken als DIY videoclipje met eigen bloemen uit de tuin. Even tussendoor, op IG vertelde ik kortgeleden dat ik ipv een moestuin, dit jaar een pluktuin wil organiseren in onze tuin, zo leuk een eigen tuin vol met bloemen. Uiteraard wil ik ook wat tomaatjes en radijsjes, maar voornamelijk veel bloemen. Ik hoop dat ik binnenkort hierover meer kan vertellen in een blogbericht met het label `GroeiBloei`. We dwalen af, terug naar het project, nadat ik het project uitgekozen had zocht ik in de schuur naar houten plankjes. Helaas tevergeefs, want er stond net niet wat ik zocht, wel stond er een houten dienblad in de kleur wit. Ach jah, wie wat bewaard, heeft wat, hihi. Die moest het worden, gewapend met het houten dienblad en bovenstaande benodigdheden ben ik aan de slag gegaan. Het project uit het boek CraftDates laat ik niet zien, daarvoor heb je echt het boek CraftDates nodig, wat ik er zelf aan toegevoegd heb laat ik je zien hoe ik dit maak in onderstaand DIY videoclipje. Afgelopen dinsdag is officieel de Lente begonnen, heerlijk! Daarom gebruikte ik blauwe druifjes in deze video, echte Lente-bloeiers.

Hieronder kun je het DIY videoclipje bewonderen, klik op het `youtube` rechts in beeld om het videoclipje op mijn YouTubeKanaal te bewonderen. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn kanaal en duimpje omhoog als je dit videoclipje leuk vind.


Alle benodigdheden kun je rustig terug lezen hierboven in dit blogbericht of in de `beschrijving` onder het videoclipje. Ook kun je daar zien waar ik bepaalde artikelen gekocht/vandaan heb. Verderop in dit blogbericht vertel ik je alles over het boek CraftDates met een link erbij waar je het boek kan shoppen!


Heerlijke vrolijke Lente plaatjes hierboven vind je ook niet, ik wordt het echt heel vrolijk van en hopelijk jij ook?! Het boek CraftDates stond gelijk op mijn lijstje toen ik hoorde dat dit boek uit ging komen. Voor Kerst kregen we van het werk een bon van Bol.com en daarvan heb ik dit boek gekocht, dus eigenlijk kreeg ik dit als Kerst-presentje van het werk, super leuk toch?! Het boek CraftDates is uitgegeven door 4 vrouwen: Lidy Nooij, Miriam Catshoek, Bregje Konings en Petra Hoeksema, klik op de namen om naar het IG-account te gaan. Samen vormen ze een waar craft-team en maken ze de mooiste creaties. Een craftdate is een nieuw concept in de creatieve-wereld en het klinkt gelijk goed. Ik merk bij mezelf dat ik het al steeds vaker ga gebruiken en zelf Manlief vroeg pas wanneer ik m`n craftdate georganiseerd had, oeps..het werkt echt! hihi..jah, m`n eerst craftdate hoop ik zeer binnenkort te organiseren, echt zin in. Maar wat is nou eigenlijk een craftdate, wat houd het in en wat kun je er van verwachten? Een craftdate wordt georganiseerd door creatievelingen, je maakt samen een afspraak en je verrast elkaar met een DIY-project. Dit kan een groot project zijn, zodat één iemand dit organiseert of een klein project, zodat je allemaal wat mee neemt voor elkaar. Deze projecten stem je af op de persoon, denk aan kleuren, materialen die passen bij die persoon en dit maak je gezellig door het project in te pakken oftewel `gezellig` te maken. Ook dit staat geweldig leuk beschreven in het boek CraftDates. Maybe denk je nu wel; oh, dat is gewoon een workshop, neej, dat is het niet. Een craftdate is dat zelfs diegene die het georganiseerd heeft ook mee doet, lekker samen zelfmaken, uh..craften! Nou, wie wil dat nou niet, ik krijg er gelijk zin in en hopelijk jij ook?! Klik HIER! om het boek CraftDates te shoppen en ga fijn aan de slag. 


Ook deze bovenstaande projecten staan in het boek CraftDates. Op de eerste foto zie je de accubakken van Miriam die een `jasje` krijgen en op de tweede foto zie je dat ik de granny`s van Bregje haak waarvan ik een slinger maak zoals je in het boek kunt zien. Bij de eerste foto gebruik ik hetzelfde garen in de kleur crème van Borgo de Pazzi Amore Cotton en op de tweede foto gebruik ik het garen Borgo de Pazzi Hannah, super zacht garen, heel liefelijk en het glijd zo over je haaknaald heen. Dit garen is geschikt voor een kleinere haaknaald en liefelijke projecten. Ik kreeg de kleur zachtgroen thuis gestuurd. De Amore Cotton is een wat stugger garen, haakt heerlijk met een wat grotere haaknaald, splijt niet en is heerlijk om mee te haken. Ik dacht eerst dat ze best zou pluizen, maar dit is helemaal niet het geval. Ik vind het zelfs lijken op de raffia, die nu ook helemaal in is in haakland. Als je het potje omhaakt ziet is het net een mandje, ik vind het geweldig! Het Hannah-garen daartegen is precies het tegenovergestelde, super zacht en als je haakwerk klaar is, ligt er een lichte glans erop. Super mooi. Ik vind het echt een aanrader om met dit garen te haken. 

Heel veel DIY-plezier en een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www.borgodepazzi.nl
Dit blogbericht is gesponsord door BorgodePazzi!

8 opmerkingen:

  1. Het dienblad ziet er prachtig uit, heel sfeervol! Ik heb het boek Craftdates al. Ik viel er gelijk als een blok voor. :-)
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en jah dat snap ik helemaal. Het is zo`n leuk boek! Veel craft-plezier! Liefs

      Verwijderen
  2. Wat een tof idee voor de kleine plantenhangertjes.
    Fijn weekend, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad een heel tof idee en het is zo`n leuk project om te maken! Dankjewel! Liefs

      Verwijderen
  3. Leuk idee, met die kleine vaasjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, ik zag ze nu al een tijdje bij de Action staan en nu had ik een goede reden om ze mee te nemen. Gelijk 2 doosjes gekocht, dus ik kan nog een leuk projectje ermee maken! Liefs

      Verwijderen
  4. Wat leuk om verschillende soorten garens te testen, ziet er allemaal heel mooi uit. En ik vind het super leuk dat je een dienblad hebt gebruikt, heel origineel en zo kan je het overal neerzetten. Je foto's stralen echt lente uit, heerlijk! Het boek staat ook zeker op mijn verlanglijstje hihi. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, wat een lieve reactie! Heerlijk idd om garens te mogen testen, niet verkeerd! :) Wat is het vandaag ook prachtig weer he, ik kom net van buiten, lekker in het zonnetje gezeten! Zo genieten! Wat leuk, echt een aanrader het boek! Liefs

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!