vrijdag 2 februari 2018

♡ GEBOORTE: Janice,..


Een paar weken terug mochten we opnieuw trotse Oom & Tante worden, dit keer van een lief klein Nichtje. Ook daarvoor werd de haaknaald uit de kast gehaald en aangezien Zuslief erg van Nijntje Pluis houd, werd het een Nijntje. Nu kon ik niet echt een patroon vinden (of alleen betaald), dus zocht ik op Google een plaatje van een Nijntje en maakte/haakte deze na in de kleuren die Zuslief op het kamertje aanbracht van ons Nichtjelief Janice! Wit, grijs en ik haakte er zelf een vleugje roze bij. Het strikje haakte ik er los op, als Zuslief het niks zou vinden, kon ze het strikje er zo af halen. Maar, het cadeautje viel in de smaak! :) Ik moet eerlijk bekennen dat ik Nijntje ook echt heel erg leuk vind geworden. Wel wat dikke versie, hihi..ik had eigenlijk iets langer door moeten haken zodat het buikje wat langer zou worden en ook het hoofdje, maar goed, als je iets zelf maakt zie je altijd wel iets wat je net niet vind, toch?! Of is dat totaal niet herkenbaar?!

De laatste tijd vind ik het heel leuk om geboorte-dozen te maken. Ik haak iets en daarbij koop ik voor het Neefje/Nichtje wat, voor de kersverse Papa en de kersverse Mama en als er, zoals nu zo was, meer gezinsleden zijn, koop ik ook wat voor de rest. Dit keer haalde ik voor de Mama een zeeppompje en voor de Papa chocolaadjes met roze/witte spikkels erop. Voor ons twee Nichtjes, trotse zussen, een Frozenboek waaruit ze kunnen kleuren en stickers plakken. Jaha..Frozen, helemaal heppiedepeppie zijn ze ermee. Onlangs kwam ik op de blog van Lisanne (draad en praat) een super gaaf patroon tegen om een Frozen-kroon-vlecht te maken, wie weet ga ik hier nog eens mee aan de slag met ze. Zullen ze vast geweldig vinden. Klik HIER! om naar het patroon te gaan!

Kom ik laat je de rest van de beelden zien..




Bij de Hema hebben ze tegenwoordig super mooie dozen met leuke printjes. Ik begon ermee voor ons Nichtje Lydia, klik HIER! voor het blogbericht en vond dit zo leuk dat ik ermee door ben gegaan. Juist het verschil van de dozen in combinatie met een haakcreatie en de andere items maakt het heel vrolijk en super leuk om te geven. Klik HIER! om wat inspiratie op te doen voor een gezellige en mooie geboorte-doos. Of wie weet heb je een heel ander idee.

Hierboven kun je goed zien dat ik Nijntje op een mooi patroontje heb gelegd, dit is de #ibizaomslagdoek uit het boek byClaire Fashion van byClaire die ik aan het haken ben. Ze is bijna klaar, op Instagram kun je het hele proces volgen. Klik HIER! om naar mijn Instagram-account te gaan.


Nog een plaatje met me en Janice erbij, zo lief, teer en klein dit wondertje! Oja, zie je het bestek-setje die in de geboorte-doos zit, deze kocht ik ook bij de Hema en is van Jip&Janneke, zelf vind ik dat echt helemaal te leuk! Lekker neutraal, zwart/wit, hihi..maar o zo leuk! :) Heb je ook een bepaald merk die je aantrekt als het om kids gaat?!

Ik ben benieuwd wat je van deze geboorte-doos en natuurlijk wat je van Nijntje Pluis vind?! Laat je het me weten in een reactie hieronder dit blogbericht?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

10 opmerkingen:

  1. Ha Verie! Gefeliciteerd hoor! Ik vind het idee van een geboortedoos ontzettend leuk, je denkt aan iedereen en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. De wat dikkere Nijntje vind ik juist leuk, net wat gezelliger... Jip en Janneke is altijd goed. Het merk Lief vind ik ook heel leuk! Succes met de rest van je omslagdoek!🌷

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Lief van je! Inderdaad Lief! is ook erg leuk, wel meer kleur, maar zeker niet verkeerd! Bedankt voor je reactie! :)

      Verwijderen
  2. Ik hou wel veel van kleur, maar als ik die rustige tinten bij jou zie, dan merk ik toch dat me dat wel rust in mijn hoofd geeft. Na een drukke dag zijn jouw plaatjes wel heel fijn, dus ik ben nu geen knalblauwe, maar een lichtblauwe omslagdoek aan het haken. Wel heel mooi eigenlijk... Je bent dus een beon van inspiratie!πŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, nou..wat een lieve complimenten. Ik bloos ervan! ;) Dankjewel hoor, zo leuk om te lezen! :) Inderdaad houd ik wel van rustige, zachte kleurtjes en van rust in mn hoofd! Werkt goed door, dus! Klinkt heel mooi een lichtblauwe omslagdoek! Succes ermee!

      Verwijderen
  3. Je Nijntje is wel heel goed gelukt. En de kleuren zijn heel zacht.
    Fijne zaterdag,
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, leuk dat je even een kijkje komt nemen bij mijn versie van Nijntje! :)

      Verwijderen
  4. Hier heb je veel plezier aan he,het maken en het geven.
    en iets zelf gemaakt is toch peronelijker.
    Erg leuk zo bij elkaar!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een supermooi setje zo en Nijntje is zΓ³ schattig! Ach ja, ik ben ook kritisch op alles wat ik maak. Je zit er tenslotte ook een hele tijd met je neus bovenop. :-)
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, hihi, zo is het maar net! ;) Dankjewel voor je reactie!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!