woensdag 15 november 2017

♡ TRIP: Boeklancering `Natuurlijk Haken` Nordic style,..


Vorige week vrijdagmorgen werd ik verwacht om 10.00 bij Wolplein. Nadat het super rustig op de weg was, was ik al heel vroeg aanwezig. Wel leuk, daardoor kon ik nog even kletsen met Annemarie van Studio Hip&Stip die de volgende dag haar boeklancerings-feestje hield en al druk bezig was met de voorbereidingen in kleur
Het contrast was daarin groot, van de kleurrijke omgeving van Annemarie naar de basic- naturel-tintjes van Maaike (Crejjtion). Ik houd daar zo van, de rustige zachte kleurtjes, daar wordt ik rustig van. Ieder zo haar ding toch?! Het boeklanceringsfeestje werd middenin Wolplein gehouden aan een lange tafel. De tafel was prachtig gestyled, er stonden verschillende mandjes op tafel boordevol moois (vertel ik later) en het boek! Wauw, wat is ze mooi in het echt, een plaatje, een item die ik gewoon in huis wil leggen als interieur-eye-catcher! :) 
Op de tafel stonden ook etagères met verschillende lekkernijen, mjammie, we konden ook nog lekker snoepen, altijd goed! Nadat alle lieve haakvriendinnen binnen waren en hun naam gevonden hadden (op het mandje stond je naam, vertel ik zo nog) begon Maaike met de uitleg en intro over het boek `Natuurlijk Haken` Nordic style! Het boek is geheel ontworpen in een rustige Scandinavische style met oog voor detail en mooie materialen. Van zachte vesten tot Nordic wantjes en muts. Ik ben dol op de sokken die in het boek staan, deze wil ik gaan maken als slofjes, maar eerst mijn andere projectjes afmaken. Maaike en Kosmos Uitgevers hebben ervoor gekozen om te beginnen in het boek met prachtige sfeerbeelden die weergeven welke patronen er in het boek staan. Even net wat anders als anders, de beelden zijn zo mooi gemaakt. Er is gekozen voor naturel omgeving en het kleurgebruik is vooral basic, zo mooi! Dit boek past echt helemaal bij mij, zo gaaf! 
Na de prachtige beelden, volgen de patronen, ook deze staan heel duidelijk uitgelegd en weergeven. Naast een leesbaar-patroon, staat er ook bij elk patroon een tekening hoe het patroon uitgewerkt kan worden, dit vind ik super fijn. Ik ben een beelddenker en daardoor kijk ik sneller naar een haak-tekening als dat ik een patroontje lees. Heel blij mee! Bij elk patroon staat uiteraard wat je nodig hebt, wel zo makkelijk, maar ook het niveau, nu ben ik niet iemand die daar heel snel naar kijkt, ik kijk sneller naar of ik het mooi vind. Toch wel heel handig, als je beginner bent om te weten of je het patroon aan kan. Ik denk dat als je goed leest en de tekening bekijkt dat je er echt wel uit komt, het is zo goed uitgelegd en weergeven, dat gaat je lukken! 
Achterin het boek vind je een uitleg van de haaksteken die gebruikt zijn in het boek, kom je er dus echt niet uit, kun je aan de hand van deze uitleg altijd nog even achterin het boek kijken wat er bedoelt wordt met een bepaalde steek. Ik ben reuze enthousiast over dit boek, maar dit was nog niet alles wat ik je ga vertellen, op de boeklancering mochten we de items bekijken en zelfs passen. Op de feed van Maaike @crejjtion, klik, kun je een plaatje zien waar we een modeshow liepen met de gepaste maaksels! Zo leuk! Kom ik neem je mee..
Hierboven zie je de prachtige sokken, ik denk dat ik ze ga maken in donkerblauw met wit, echt een fijn Winterprojectje, ik mag er wel snel aan beginnen, anders is de Winter alweer om, hihi!
De vesten werden heel goed uitgelegd door Maaike, waar je begon, hoe je het beste kon haken, waar je moest stoppen en weer verder moest haken, alles werd in detail uitgelegd, zo fijn. Nu is het zo dat ik denk ik niet aan een vest ga beginnen, zo groot project, wie weet wordt je wel gelijk enthousiast bij het zien van de vesten! :) Het plaid en het kussen vind ik ook geweldig, in echte Scandinavische-tinten en vormen, wauw, wie weet ga ik deze ook nog eens maken. De meisjes die dit showen zijn de dochtertjes van Chantal (@sjanietop) klik, en ze is zo trots, echt heerlijk om te zien! 
De garens vanuit het boek en die in onze Goody`s zaten werden gesponsord door G, Brouwer en Zn, het garen is van Durable. Echt kwaliteit garen, dat kun je zo voelen en zien, super!
Op het bovenste plaatje zie je nog net de tas uit het boek, deze is gemaakt van heel apart garen, het lijkt net lint en is best stroef in het gebruik, maar o zo stoer en leuk! Ik heb al stiekem gekeken welke kleur ik zou willen en ik denk dat ik voor de grijstint ga. Met cognac tasgrepen, zo mooi! Ook dit blijft nog even een droom, eerst de andere projecten, waarom ik daar zo op hamer kan ik nu nog niet vertellen, wie weet heel snel wel, spannend! ;) 

Jahaa..en dan de Goody die we kregen, een mandje gevuld met allemaal moois. Ik kreeg een groen stoffen mandje met het boek `Natuurlijk Haken`, gesigneerd, zo lief! Daarin kregen we garen voor 2 projecten uit het boek, 2 bolletjes voor de Nordic wantjes en 1 verloopgaren voor de Verloopsjaal. Ik kreeg een verloopgaren-bol in prachtige blauw-tinten, verliefd! Zo mooi! Daarnaast kregen we nog een prachtige, Herfst-achtige kleur oranje garen, deze bol is gebruikt om de Motiefdeken te haken vanuit het boek. Een heel zacht dik garen. En we kregen om de 2 projecten gelijk te starten nog haaknaalden cadeau. Geweldig toch?! Zo verwend, ik ben gelijk begonnen met de Verloopsjaal. Een fijn patroontje als je het eenmaal door heb. Op het feestje had ik het al 1x moeten uithalen en thuis kwam ik ook 1x niet helemaal uit, ook weer uitgehaald, nu snap ik het patroon en kan ik fijn doorgaan. Maar..jaha..komt ze weer, ook dit patroon ligt even opzij voor het andere project. Oh, als ik daar mee klaar ben, krijg ik zeeën van tijd om heerlijk aan de gang te gaan met deze projecten! :)


Het naambordje die aan elk mandje vastgemaakt was met een knijpertje vind ik zo tof, een labeltje zo mooi! Deze krijgt een mooi plekje in huis. Zoals je ziet op de foto hierboven ben ik begonnen vanuit het midden van de bol verloopgaren. Dit is ook het beste, als je wel graag begint met de buitenzijde, let er dan op dat je bol uit elkaar kan gaan vallen. Dit voorkom je door te beginnen aan de binnenzijde, het label houd de boel bij elkaar. Het verloopgaren is een garen die uit 4 draadjes bestaat, je haakt daardoor met een liefst grotere haaknaald, de Verloopsjaal mag fijn losjes vallen. Ik haak het met haaknaald 3,5 en voor mij is dit prima, ik haak vrij losjes! De bol is mooi hé! Eigenlijk sunde om te gebruiken, hihi!

Wie weet vind je het leuk om te weten wie er nog meer op dit gezellig feestje waren, ik schrijf ze hier op, klik op de naam op een kijkje te nemen op hun IG-feed;
Nandi van @nandi_90 ~ Jessica van @forest.friends ~ Chantal van @sjantietop ~ Maaike van @mavatu_crochet ~ Judith van @merino_and-tomatoes ~ Marion van @tresjolie_liv ~ Anne van @dol.op.wol ~ Manon van @petit_petite_nl ~ Maartje van @maartjebergers_debloeiberg

En ben je net zo enthousiast als ik over dit prachtige boek; `Natuurlijk Haken` in Nordic style?! Spreekt je dit ook zo aan, klik dan HIER! om het boek te score bij Bol.com en je zou dan gelijk mijn review moeten kunnen lezen die ik onlangs plaatste, maar helaas is dit niet mogelijk door één of andere reden. Hopelijk wordt dit snel opgelost!
 Als je een project aan het maken ben of gemaakt heb en dit wilt delen op Social Media is het leuk als je de #natuurlijkhaken en/of #natuurlijkhakennordicstyle gebruikt, zo kan Maaike haar patronen goed voorbij zien komen en er eventueel op reageren! :)

Ik ga weer fijn aan de haak, fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

www.crejjtion.nl
Dit blogbericht is gesponsord door Crejjtion!

2 opmerkingen:

  1. Wat een bofkont ben jij zeg. Om overal uitgenodigd te worden. Maar ziet er prachtig uit, en echt mooie kleuren. Ik hou ervan, al kan ik ook wel weer eens even behoefte hebben aan kleur.Succes met je sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou hé?! Dankjewel,inderdaad dat herken ik ook van de kleurtjes, zeker met donkere dagen! :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!