vrijdag 10 november 2017

♡ DIY: Magneetbord & Urban Jungle Bloggers Challenge,..


Deze keer laat ik je weer een DIY zien en neem ik je stap-voor-stap mee om dit toffe magneetbord zelf te maken. Het idee ontstond op de vtwonen&designbeurs waar ik samen met Manlief geweest ben. Ik schreef hierover een blogbericht, klik HIER! om deze te lezen/bewonderen. Op de beurs zagen we verschillende magneetborden, vooral de grote ronde, die erg op grote dienbladen leken, in verschillende kleuren. Vooral pastel-tinten. Doordat ik gelijk aan grote dienbladen moest denken en dit ook zei tegen Manlief, zei hij `waarom maak je het niet zelf?`. Nu vind ik het persoonlijk niet zo netjes om iets `na-te-maken` als het ook te koop is, of het je daarvan weer houd ofzo. Maar ik bleef met het idee ronddwalen en toen ik prompt bij de Kringloop tegen een groot dienblad aanliep die er precies voor gemaakt was, kon ik niet meer terug. Ik zou een DIY gaan uitwerken, namelijk een groot, rond eigen magneetbord. Hihi..en ze is super tof geworden. Ik maakte er een DIY-videoclipje van die je ook in dit blogbericht kunt bewonderen en ik laat je zien hoe ik te werk ging. Het is super makkelijk (daar houd ik van) en heel erg leuk om te doen. Vooral nu `de` tijd eraan komt of eigenlijk is ze er al..van het gezellig maken in huis. Voor nu heb ik er een plaatje en tekst aangeklemd, maar wat dacht je van de Kerst-kaarten er leuk aankleven of ..ach, je weet vast wel een leuk idee om ermee aan de slag te gaan. 

Kom ik neem je mee..




Voor deze DIY heb je wel het één en ander nodig, maybe heb je het al in huis en anders even langs de bouwmarkt! Je hebt het volgende nodig;
~ groot rond dienblad ~ schuurpapiertje ~ magneetverf ~ roerstokje ~ muurverf ~ roller met bakje ~
Hoe je te werk gaat leg ik je in het DIY-videoclipje uit, in het kort schrijf ik het hier nog even voor je op;
1. Schuur het dienblad op en maak het daarna goed stofvrij. 2. Verf het dienblad met 3 lagen magneetverf (laat daarna 24 uur drogen!) 3. Verf het dienblad met 2 lagen muurverf (laat ongeveer 6 uur drogen!). 7. Fijn stylen!

Kijk het videoclipje hoe ik te werk ging en ga fijn zelf aan de slag om een magneetbord te maken. Vind je het videoclipje leuk geef dan een duimpje omhoog en abonneer op mijn kanaal!


Let goed op dat je de magneetverf heel goed doorroert, de magneetdeeltjes moeten goed door de verf heen geroerd worden. Ook is het van belang dat je na de 3e laag de magneetverf 24 uur laat drogen. Gebruik muurverf om over de magneetverf te verven in gewenste kleur, dit is niet verplicht. Je kan het ook zo houden als je dit mooi vind. Eventueel is het mogelijk om over de magneetverf, schoolbordverf te verven, dan heb je een magneet- krijtbord in één, hoe leuk is dat?!

De magneetjes die je ziet in het videoclipje kocht ik bij de HEMA, deze waren in knalkleurtjes, dit keer vond ik het niet erg. Bij de bouwmarkt nam ik een spuitbus goud mee en spoot de magneetjes buiten op een oude doek in goudkleur. Zo heb je nog een DIY!


In de Herfst-vakantie sloot ik me aan bij de Urban-Jungle-Bloggers. De eerste opdracht/challenge was dat er een quote bedacht mocht worden in samenstelling met groen/planten. Nu had ik op een lezing een prachtige quote gehoord en deze zat in mijn hoofd om uit te werken. De datum verscheen dat iedereen zijn of haar creatie mocht laten zien, toen ik tot de ontdekking kwam dat de quote met groen/planten te maken moest hebben. Oeps, mijn Engels is niet goed, merk ik wel! ;) Ik doe dus half mee, het groen, de cactusjes zijn correct in Urban-Jungle-Look! ;) Ik geniet ervan, op naar de volgende challenge, hopelijk lees ik deze wel goed! Het gaat om het idee, toch?!
De quote plakte ik op het bordje die ik kocht tijdens de VIP Night bij Riviera Maison. Het goud/houten-plateau dient dus niet alleen om er wat op te leggen, maar kan ook goed gebruikt worden als quote-drager. Het gouden randje komt weer terug in de gouden magneetjes. Super leuk om items te gebruiken waaraan je niet snel denkt! Vind je het plateautje ook zo mooi, klik HIER! om het bordje te score! 

Ik ben benieuwd of je dit magneetbord ook gaat maken en waarvoor je ze gaat gebruiken, laat je me het weten in de reacties onder dit blogbericht?!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

4 opmerkingen:

  1. Je hebt er een prachtig geheel van gemaakt, mooie quote! Zou mij ook kunnen overkomen hoor, mijn engels is ook niet geweldig. Wat leuk, de tutorial van het magneetbord. Voorlopig heb ik geen tijd. Misschien een idee voor sinterklaas (wat we met kerst gaan vieren). Ik ben altijd op zoek naar leuke kado-ideetjes.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben hierin, Marijke! ;) Leuk idee, ik ben benieuwd! :)

      Verwijderen
  2. Leuk, Verie, en wat een mooie qoute! Kon ik wel even gebruiken... Ik ga vandaag eerst beginnen met bulletjournallen, het magneetbord komt daarin op mijn to do-lijst voor december! Leuk toch?😉💕 Lieve groetjes van Marjet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marjet! Fijn dat je de quote op dit moment gebruiken kan, sterkte! Wat leuk, kben zo benieuwd naar de verschillende versies die voorbij gaan komen, wordt er echt vrolijk van! Succes met BulletJournele!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!