woensdag 6 september 2017

♡ TRIP: Redding-Maatschappij Hindeloopen, Houtzagerij de Rat Ijlst & Lokaal 55 Sneek,..


Deze week de laatste twee blogberichten met Hotspots in Friesland van dit jaar. Een paar weekjes terug schreef ik over ons ZOMERvakantie plekje waar we verbleven, wil je dit terug lezen, klik dan HIER! en wil je de eerste Hotspots bekijken in Friesland, klik dan HIER! Vandaag laat ik je opnieuw drie Hotspots zien. We gaan van Redding-Maatschappij in Hindeloopen naar molen de Rat in Ijlst en daar vandaan naar Lokaal 55 in Sneek.

Kom ik laat het je zien..Redding-Maatschappij in Hindeloopen
Op de blog van Wimke, klik HIER! doe ik graag inspiratie op, deze leuke Hotspot heb ik ook daar vandaan gehaald, dankjewel Wimke! Dit leuke fotogenieke huisje is te leuk om te fotograferen. Het prachtige blauw en de oude details, geweldig! Die dag stormde het gewoon, regen kwam met bakken uit de hemel en zoals je hieronder kan zien waaide het behoorlijk. We dachten dat het wel even kon om door het dorpje Hindeloopen te wandelen, maar net toen we de auto uitstapte en het dorpje inliepen kwam er een regen bui, brr..helemaal nat en koud waren we gelijk. Ondanks dat het onze ZOMERvakantie was, hebben we heerlijk warme chocolademelk gedronken met een appelpuntje bij het restaurantje tegenover de Reddings-Maatschappij. 


Manlief maakte een foto van mij voor het Reddings-Maatschappij huisje en als je goed kijkt zie je drie musjes op de voorgrond, hoe leuk en lief! Ze waren helemaal niet bang schijnbaar. Een oud mannetje zag Manlief foto`s maken en zei, `mot je er nie bij` en hup Manlief erbij en het oude mannetje klikte een plaatje, echt super leuk! Het dorpje Hindeloopen is op zichzelf ook fotogeniek, met de haven waar de bootjes in liggen en nog veel meer bezienswaardigheden. Ben je in Friesland, dan is een bezoekje aan het dorpje Hindeloopen zeker een aanrader.

Houtzagerij de Rat in Ijlst
Van Hindeloopen gaan we naar Ijlst, een bekend dorpje waar een gedeelte van de Kameleon-film is opgenomen en waar Houtzagerij de Rat gevestigd zit. Manlief kende het nog van vroeger, hij was er wel eens met zijn ouders geweest. Begin van de week waren we bij de Molen geweest, maar helaas toen zat ze nog dicht, halverwege de week nogmaals geprobeerd en met goed resultaat. We waren welkom en mochten binnen kijken. De Molen wordt goed bezocht, het was gewoon druk binnen. Een oud baasje deed zijn verhaal en je zag hoe ze van een boomstam planken zaagde met een machine die weer bestuurd werd door de Molen. Geweldig mooi en leuk om eens te zien. 


Achter de Molen is een prachtig wandel-fiets gebied. Over een schattig bruggetje kom je in het gebied waar je heerlijk weids uitzicht hebt en er zit zelf een klein strandje. Weer terug in het dorpje Ijlst vallen de kleine huisjes op, heel sfeervol en karakteristiek met hun trapgeveltjes. Uiteraard ook weer fotogeniek. Houd je van oude stadjes/dorpjes en vind je het leuk om een kijkje te nemen in Molen de Rat die haar dienst nog doet, ga dan naar Ijlst.

Lokaal 55 Pop-Up-Market in Sneek
In de week dat we aankwamen in Friesland was de Pop-Up-Market geopend bij Lokaal 55 in Sneek. Op zich is Lokaal 55 al een super leuk pand op zich om heerlijk te lunchen of dineren, maar dit was helemaal leuk. Aan het water in een soort woonboot, is een restaurant gevestigd en ook buiten kun je zitten aan het water. Op de wal een gezellige hippe kip met een keukentje waarin ze allemaal lekkernijen kokkerelde. Op de dag dat wij zijn geweest trouwde het bruidspaar, dus ook daar mochten we getuigen van zijn, geweldig leuk om in en om zo`n mooie locatie te trouwen. 


Zoals je hierboven ziet is het in een geweldige stijl gestyled, de Pop-up-Market echt in de Industriële Vintage look, binnen meer Modern met een Brocante-tintje. Reuze gezellig, dat staat voorop en heel aardig personeel, ook een pluspunt. We werden goed bediend, Nichtjelief kreeg een lekker peer-ijsje en wij aan de borrel! Zoals je kan zien konden de mannen niet wachten totdat ik een foto geschoten had, het was echt aanvallen, maar ze waren dan ook echt super lekker. Neem een kijkje op de site van Lokaal 55 voor leuke events en meer. En ben je in Friesland begin of eindig je vakantie dan met een heerlijk diner, avond geslaagd!

Dit waren de drie Hotspots weer, as vrijdag dv de laatste drie Hotspots alweer, bij elkaar negen Hotspots ontdekt in het prachtige Friesland. En er zullen er wellicht nog veel meer zijn, die zijn voor de volgende keer. Weet jij een leuk plekje/adresje in Friesland, laat het me weten, dan zet ik ze op mijn lijstje en wie weet schrijf ik daar de volgende keer, als we naar Friesland gaan, een blogbericht over! Op naar Friesland met vakantie, boek je huisje alvast op dit gezellige resort; klik HIER!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Redding Maatschappij, het Oost 3, Hindeloopen
Houtzagerij de Rat, Sneekerpad 16, IJlst
Lokaal 55, Oude Oppenhuizerweg 55, Sneek

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!