vrijdag 1 september 2017

♡ STYLING: Bedroom painting, pimping and styling,..


In de ZOMERvakantie kreeg ik het idee om ons bed te gaan verven, nu dacht ik in eerste instantie aan gewoon verf bij de bouwmarkt halen en erop te verven. Manlief kwam met het idee om te kijken of er geen textiel-verf bestond. En jawel, verf waarvoor je niet hoeft te schuren, je kunt het er zo op verven en het is ook te gebruiken op stof, de Vintage Paint, dat moest ik hebben, dacht ik. Even ge-Googeld voor de dichtstbijzijnde winkel. In Barneveld zou een winkeltje zitten waar ze deze Vintage Paint zouden verkopen. Op naar Barneveld, bij de winkel `You Like It` (alleen de naam vind ik al super tof) kregen we heel goed advies, 2 potten verf Vintage Paint daar zou ik het wel mee redden en dan de kleur nog. Ik wist dat ik het bed wit wilde verven, maar ik kon kiezen uit drie verschillende wittinten, oef, daar had ik niet aan gedacht. Samen de keus gemaakt voor Naturel White, de kleur die ons samen aansprak en met 2 potten verf Vintage Paint in de kleur Naturel White en de juiste kwast gingen we naar huis.




En ja, toen moest het gebeuren, jawel oude doeken uit de schuur, alles uit de slaapkamer, ramen en deuren open (de verf ruikt trouwens helemaal niet erg) en aan de gang. De eerste laag zat er zo op, doordat je het bed vochtig houd met de plantenspuit verf je echt op het stof en trekt het er niet gelijk helemaal in. Ik vond het resultaat gelijk geweldig, wauw, wat een ander gezicht, wit met hier en daar een vleugje bruin er nog door, want jaha..wij hadden een bruin bed waar we dus niet meer echt blij van werden. En om dan een bruin stoffen bed wit te krijgen, was wel even een dingetje, de tweede laag kwam eroverheen en ja, het bed werd steeds mooier en ik steeds enthousiaster. Helaas, net nadat ik de derde lag wilde gaan aanbrengen bleek me verfpot leeg, ahh..zo erietant, want ik wilde verder, ik had namelijk al helemaal een voorstelling hoe ons heerlijke slaapkamer eruit moest gaan zien. Voordeel van samen ZOMERvakantie hebben, Manlief super de super lief aangekeken of hij please nog 2 (ja gelijk maar 2, stel je voor dat ik weer te kort kwam) verfpotten voor mij wilde halen. En ja, dat wilde hij wel. Manlief maakte een foto van de pot met verf en scheurde even heen en weer, lief he?!


Zoals je hierboven kan zien, zo zag ons bed er voor de pimping uit, echt heel donkerbruin, daarbij hadden we twee stoffen hockers, als nachtkastje, ook deze waren we zat doordat ze heel groot/lomp zijn. Als ik hier naar kijk wordt ik er niet heel blij van, jij wel?!

Nadat Manlief terug is met de potten verf kon ik weer aan de slag. Ik maakte de derde laag af en wachten totdat ze helemaal droog was. De verf is eigenlijk pas echt helemaal mooi/droog/strak na 24uur, doordat ik de ramen open had staan en de temperaturen hoog waren, was het heel snel droog. Toch om het zekere voor het onzekere te nemen, kampeerde Manlief en me in de logeerkamer voor een nachtje, met de matrassen op de grond, net kamperen en dat in eigen huis, hoe leuk?! En weetje wat ik zo leuk en mooi vind, het structuur van het bed blijf je erdoorheen zien, echt heel gaaf. Ik vind zelfs dat je de structuur nu nog beter ziet als met de kleur bruin en wat een ruimte hebben we nu. Door de kleur wit te gebruiken lijkt alles gelijk groter, heerlijk wat een fijn gevoel geeft dat.

En dan de styling, want dat is toch eigenlijk wel het allerleukste om te doen, vooral nadat het bed zo super goed gelukt is en we daar heel blij van worden en zijn. Manlief en ik zijn gaan winkelen bij de Kwantum, ik hoorde via Social Media zulke mooie woorden over deze winkel en zie vaak prachtige items voorbij komen, vandaar onze keus en laat er nou ook net één in ons dorp zitten, op naar de Kwantum. We zijn goed geslaagd, met twee bijzettafeltjes, die we overigens helemaal in ons hoofd hadden voor een nachtkastje/tafeltje en met drie stoffen van een meter om kussentjes te naaien en nog wat leuke DIY`s mee uit te werken gingen we naar huis. Super blij!

Thuis begon de styling, in mijn hoofd zat een beeld en dat beeld ben ik gaan uitwerken met als hieronder het resultaat, wauw, ik vind het zo geweldig leuk geworden.


De verf voor textiel, maar ook zeker voor hout e.d. kochten we bij You Like It in Barneveld, echt een aanrader om te gaan snuffelen. Niet alleen voor verf, maar ook zeker voor lieve/leuke interieur items. Het adres vind je onderaan dit blogbericht. 
De styling maakte ik compleet met een nieuw dekbedovertrek van Jysk . Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen en is wit met een zwart ruitje, hiervan zoek ik ook nog een stofje, weet je waar ik dit als stofje, zodat ik er zelf nog wat leuks mee kan maken kan bestellen/kopen, laat het me weten in een reactie onder dit blogbericht. Het dekbedovertrek heeft aan de onderzijde een rits zodat het dekbed er niet uit kan vallen en zodat het dekbed heel goed op haar plekkie blijft zitten. Ook bij de kussenslopen zitten ritsen aan de zijkant, zo handig! Op de site van Jysk loopt een heerlijke win-actie, klik op de link hierboven om mee te doen!

Bij de Riviera Maison shopte ik nog gauw in de SALE een vloerkleedje voor maar 12,50, wat een koopje he?! Het vloerkleedje matcht helemaal met de plant die op het nachtkast/tafeltje staat. De fotolijstje die op het nachtkast/tafeltje staan waren eerst bruin, deze heb ik geverfd in de kleur Charcoal Black van Le Noir & Blanc tester. Daarin komen nog leuke vakantie-kiekjes, ze zijn in bestelling, evenals de fotoboekjes die ik maakte over de vakantie. Ik zal ze nog eens laten zien.

Wij zijn heel blij met ons bed en ik, ik spring nu even heerlijk ons bedje in voor een klein hazenslaapje of zal ik wat Magazine`s bekijken, ach wat maakt het ook uit, in de slaapkamer is voor nu heel wat te bekijken!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

You Like It, Langstraat 53 in Barneveld.

Dit blogbericht is DEELS gesponsord door You Like It Barneveld!

8 opmerkingen:

  1. Dat is ontzettend mooi geworden, Verie! Enne.. dat frambozentaartje van die wafels uit je vorige blog is ook leuk! Ik kreeg al allerlei ideetjes om 'm in december aan te passen met pepernoten erop, of met bananenpudding en chocola (mijn moeders favoriete combi😉). Bedankt voor de tip!
    Geniet van je mooie nieuwe slaapkamer, goed weekend en groetjes van Marjet!🍒

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, Marjet dat je zo geïnspireerd bent, bedankt voor je compliment!

      Verwijderen
  2. Super gelukt! Ben benieuwd hoe dat blijft, geverfde stof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, wij ook, hihi! Hopelijk blijft het heel lang mooi (tot nu toe nog wel!).

      Verwijderen
  3. Hoi Vestywo als je nog een dekbedovertrek koopt heb je het zelfde stofje om leuke dingen mee te maken en je hebt een extra kussensloop. Grtjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook een idee, Ria! Toch zoek ik echt een stof met een zwart/wit ruitje. Bedankt voor het meedenken! :)

      Verwijderen
  4. Wat een leuk idee! Ik zou er nooit op gekomen zijn om een stoffen bed te verven. Heel mooi geworden! Hoewel ik het in het bruin ook mooi vind. Maar ik heb daar natuurlijk niet heel lang tegen aan gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi..zo heeft ieder haar smaak! Dankjewel voor je compliment, wij zijn er heel blij mee! :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!