vrijdag 2 juni 2017

♡ Sunshine Flower CAL2017 & Bloemhartjes,..


En..we gaan beginnen!!

Is het gelukt met het `boodschappen doen` voor de Sunshine Flower CAL2017?
Ik hoop het en ik ben heel benieuwd welke kleuren er geshopt zijn en hoe mooi het allemaal wel niet wordt, jij ook?
Kom, we gaan aan de slag, ik heb er zo`n zin in!

We beginnen met kleur Eucalyptus (let goed op met welke kleur je begint als je niet de kleuren gekozen hebt die Vestywo gekozen heeft. TIP: Maak een lijstje waarop je de namen van je gekozen kleuren schrijft en daarachter welke kleur wat wordt, voorbeeld: Eucalyptus = Bloemhartje, White = Bloem, enz.) een haaknaald (nr.4) en een schaar.

De haaktermen/steken die je in dit patroon zal tegenkomen zijn, de magische ring, losse, halve vaste en een half stokje.
Patroon 1 Bloemhartje

Haak een magische ring, sla het garen, kruislinks over je vinger (wijsvinger), steek je haaknaald onder allebei de draadjes door, haal het laatste (linkse) draad terug (onder het andere) door je haaknaald terug te trekken.
 Haak 2 losse, sla de draad om je haaknaald en haal je draad door de opening van het lusje op je haaknaald, doe dit nog een keer, haal de magische ring rustig van je vinger af.
 Haak in de magische ring 11 halve stokjes, sla de draad om je haaknaald, haal je haaknaald door de opening van je magische ring, sla je draad om je haaknaald, haal terug door de opening, sla de draad over je haaknaald, haal door 3 lusjes op je haaknaald (1e halve stokje), doe dit nog 11 keer.
Sluit de magische ring, houd je haaknaald in het lusje van je laatste halve stokje, trek aan het draadje die los hangt aan je werk, je werk (magische ring) zal zich nu sluiten.
Sluit met een halve vaste in de 2e losse van het 1e halve stokje, steek je haaknaald door de 2e losse van het 1e halve stokje in de magische ring, sla de draad over je haaknaald, haal de haaknaald terug door de opening en haal gelijk door het lusje op de haaknaald (halve vaste).
Afwerking, trek het lusje op je haaknaald aan, neem de schaar en knip het draadje kort af!
Hoeveel, haak nog 129 bloemhartjes (voor de deken van 140x185cm)

TIP! Bekijk eerst het videoclipje (hieronder) als je niet zeker weet hoe de bovenstaande steken gehaakt kunnen worden voordat je aan de slag gaat!

Hieronder is het videoclipje die bij dit patroon hoort te bewonderen.
Ik leg hierin uit hoe de steken werken en je kunt zien hoe ik de steken uitwerk, zodat je dit eventueel net zo kunt doen.


In totaal heb je voor de bloemhartjes 2 weken de tijd, vrijdag, 16 juni zal er een nieuw patroon online komen waarin we de bloemblaadjes gaan haken aan de bloemhartjes!

Haak op jou tijd en rustig aan, vergeet niet (als je in het zonnetje gaat haken) om een glas water te drinken, anders droog je uit!

Vind je het fijn om het patroon op PDF-bestand te ontvangen, klik dan op onderstaande button, stuur een e-mail naar het e-mailadres in de adresbalk en je ontvangt z.s.m. het patroon.
     Patroondeel 1 Bloemhartje     

Ik wens je heel veel haakplezier en een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

9 opmerkingen:

 1. Perfect! Ik denk dat ik het als zomerproject ga doen! Dus als ik de tijd heb, dan haak ik ze al...
  Je filmpje is erg duidelijk. Alleen vind ik het lezen van een lange tekst, als gevorderde, wat minder makkelijk te lezen.

  Fijn weekend Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk en gezellig, Sofie dat je aanschuift! Ik snap je feedback niet helemaal, de tekst die je in het filmpje ziet is in het Engels, dus je hoeft alleen te luisteren wat ik zeg, verder kun je het patroon vinden op mijn blog en als je wilt op PDF-bestand. Daarnaast is het videoclipje een bijlage voor diegene die de steken niet weten of even willen zien wat ik bedoel in het patroon. Dus, ik denk dat als je een gevorderde haakster bent, je het videoclipje niet nodig hebt, je kan het!! :)

   Verwijderen
 2. Wat geweldig leuk en goed omschreven, filmpje ook helemaal top. Ik ben geen ervaren haakster en heb nu zin om mee te doen. Ik hoop dus dat het berichtje even blijft staan, ga ik komende week even katoen aanschaffen.
  Fijn Pinksterweekend, wij vertrekken zo voor 3 dagen naar Aken.
  Groetjes Coby (cbcosycot IG)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk dat je mee gaat doen, Coby! Uiteraard blijft deze blogpost staan, gaat niet weg hoor. Neem ook een kijkje (is lekker makkelijk) bij de pagina over deze CAL, daar vind je gelijk wat je nodig hebt, e.d.! Heel veel haakplezier en ik ben benieuwd naar jou versie! :)

   Verwijderen
  2. Oja, en een heel fijn weekend! Geniet ervan! :)

   Verwijderen
 3. Het klinkt erg leuk, ik heb je vorige blogpost ook gelezen. Zelf zal ik niet meedoen, ik heb nog zoveel projecten liggen. Maar ik ga het zeker volgen, veel te leuk om te zien wat er voorbij komt! Je maakt mij wel nieuwsgierig naar het garen dat je gaat gebruiken!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je niet mee doet, Marijke, wie weet kun je op een later moment aansluiten en alsnog mee doen?! Het garen is echt geweldig, ik haak er nu al een tijdje mee en het is echt op `t moment mijn favoriet! :) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
  2. Ik heb even naar het garen gekeken. Nou, je hebt wat aangericht hoor, ik ben zwaar verliefd!! :-))

   Verwijderen
  3. Hihi..heerlijk, zo leuk je reactie! :) Erg he?! Geniet ervan!

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!