vrijdag 5 mei 2017

♡ Crochet Wandhanger,..


Een poosje terug kreeg ik met de post het prachtige handwerkboek van Borgo de Pazzi met als titel `Let`s get chunky` die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen op Social Media.
Ik won het boek van Kimberly, van de blog CrochetLoveFrom, klik HIER! om een bezoekje te brengen, zeker de moeite waard.

Terwijl ik heerlijk zat te bladeren, met een kop thee, door het prachtige boek zag ik verschillende projecten waar ik de kriebels van kreeg om ze te gaan haken, zoals deze wandhanger!
Voor in de woonkamer zocht ik nog iets, in de herfst/winter maanden heeft de slinger van byClaire met de sneeuwvlokjes gehangen, maar ik vond het nu wel tijd worden dat daar iets lente-achtigs voor in de plaats kwam.
Zoals je wellicht weet werk ik graag met lichte kleuren, vooral als het gaat om iets in huis en daarbij vind ik de laatste tijd goud, hihi..ja echt, ook erg leuk staan.
En dan bedoel ik goud-garen en geen gouden-accessoires, want dat vind ik dan net iets te ver gaan, denk ik zo, wie weet staat het heel mooi, maar voor nu even niet.

Ik zocht gezellig garen uit in mijn hobby-garen-dozen die echt super vol zitten en waar ik ook zo heerlijk uit kan zoeken, net een winkeltje, alleen dan thuis, heel voordelig!
Het takje die in het boekje genoemd wordt had ik niet zo snel bij de hand, even in de schuur zoeken of er nog wat bruikbaars lag en jawel hoor, een bamboestokje, tja, met een moestuin heb je die vaak op voorraad liggen.





Het patroon van de wandhanger vind je op pagina 12 en 13 uit het boek, daarbij gebruikte ik twee soorten garen, chunky witte wol (gekocht bij de kringloop, weet dus niet van welk merk) en de sprankle van byClaire in de kleur crème.
Ik haakte de wandhanger op een zaterdagmiddag net voordat de visite zou komen voor manliefs-verjaardag, hihi..ik wilde nog even iets `nieuws` in huis en net of iedereen het ziet, haak ik dan snel wat gezelligs voor aan de muur.

De gezellige pompomjes, of eigenlijk de tassels, zijn heel leuk om te maken, niet alleen bij deze wandhanger, maar voor nog veel meer doeleinden.
Ik zag deze week bij Wimke op haar blog, klik HIER! dat ze tassels had gemaakt voor aan de sleutelbos, ook zo`n leuk idee en tja, ook Pinterest helpt je bij de nodige inspiratie.
Vind je het leuk om mij te volgen, klik dan HIER! en laat het weten als je ook een Pinterest-bord hebt, dan kom ik even buurten en inspiratie opdoen bij je.

Hieronder zie je van de tassels een close-up, super leuk zijn ze geworden vind je niet?
Ik ben er echt heel blij mee, zomaar even een klein uurtje creatief bezig zijn met dit als resultaat, geweldig leuk!


Het bamboe-stokje komt dus vanuit de moestuin, ik knipte de vieze kant eraf en de mooie kant gebruikte ik voor dit project.
En nu we het toch over de moestuin hebben, afgelopen donderdag haalde ik de eerste radijsjes uit de tuin, zo leuk en lekker, ik plaatste een feed op IG, klik HIER! en bewonder de radijsjes!

Ook liet ik deze week weten via IG dat het `geheime project` voor de zomer in gang gezet is, ik liet een foto zien met de bolletjes garen die ik gebruik voor dit project.
Ik kan je vast verklappen dat ik nu veel aan het haken, foto`s maken en videoclipjes aan het opnemen ben, super leuk en het wordt echt heel gaaf.
Het geheime project start dv vrijdag, 2 juni hier op het blog, daarvoor zal ik in een blogbericht vermelden wat je nodig hebt en wat er verwacht wordt van je, super leuk wordt het, vooral voor beginnende haaksters!

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

10 opmerkingen:

  1. LEUK je hanger zo heb je weer wat anders aan je muur,
    ha ha voor als de visite komt.
    soms zien ze het niet eens bij jou wel?
    groetjes ESTHER

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, Esther! Volgende keer hang ik er een bordje bij `NIEUW` hihi! ;)

      Verwijderen
  2. Mooie hanger! Ik vind de kleuren ook heel gaaf, mooi dat goud in combinatie met het zachte wit. Heel licht en vrolijk. Vond je visite 'm ook mooi? :-) Ik ben benieuwd naar het grote project! Succes, zo te horen is het heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je lieve reactie, Annabel! Inderdaad een groot project en het wordt echt heel erg leuk! Fijne nieuwe week!

      Verwijderen
  3. Wat een prachtige wandhanger heb je gemaakt! Vind het erg mooi dat je hem een egale kleur hebt gehouden en met het gouden glitter draad toch dat beetje meer heb gegeven!
    TOP!

    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke, ik ben er zelf ook echt blij mee! Zodra het avond-zonnetje erop schijnt, glinster het gouden glitter draadje nog mooier!

      Verwijderen
  4. Idd een heel verrassend effect met goud, ik zou het zelf niet bedacht hebben, maar ik vind het supermooi! Eerst nog wat granny squares en kinderwagentjes haken, dan ga ik ook eens een wandhanger proberen...
    Groetjes van Marjet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat klinkt dat leuk wat je allemaal gaat haken, ik ben benieuwd! Alvast succes met de wandhanger!

      Verwijderen
  5. Oooh wat een leuke DIY! Ik heb deze trend al heel vaak gezien op Instagram en andere interieur winkels.. maar vind ze vrij duur om te kopen.. leuk om nu zelf aan de slag te gaan ;-) Dank voor de tip! https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/grande-narrow/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat ik je heb geïnspireerd, heel veel succes met het haken van je eigen wandhanger!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!