vrijdag 7 april 2017

♡ Crochet: Vijfkleurige byClaire Sjaal,..


Vandaag een heerlijk dagje vrij en naast dat ik deze blogpost schreef heb ik al veel gehaakt, zo lekker zomaar een dagje extra vrij en even `niks` doen.
Zo nu en dan komt hier het zonnetje even door, daarom bedacht ik me net dat ik ook wel even de moestuin in kan gaan, aangezien er in de maand April weer veel buiten gezaaid mag worden.
Het is zo leuk om je reactie te lezen op mijn blogposten en daarnaast krijg ik veel spontane reacties via andere social media of openbaar, echt heel erg leuk, bedankt!

In deze blogpost laat ik je mijn versie van de vijfkleurige byClaire sjaal zien, het patroon staat alweer een poosje online en ik heb al veel verschillende vijfkleurige sjaals voorbij zien komen.
Wat ik erg leuk vind is dat iedereen de vijfkleurige sjaal maakt naar haar eigen wensen en dat je dan in die kleuren diegene, de persoon, helemaal terug ziet, daarom ben ik benieuwd wat je van deze versie vind en of je ook een stukje van mij erin terug ziet komen, aangezien ik voor deze sjaal eens geen blauw gebruikt hebt.

Kom ik neem je mee en laat je zien hoe `mijn` vijfkleurige sjaal geworden is.




Hierboven kun je zien hoe ik te werk ging, naast dat ik deze foto`s erg leuk vind om te maken dacht ik dat het ook leuk zou zijn voor op IG om steeds een gevorderd werkje te plaatsen.
Het is er niet van gekomen, daarom heb ik er een collage van gemaakt en hier op het blog geplaatst.
Zoals je ziet had ik ook zo nu en dan de kaarsjes aan, want aan deze sjaal kun je goed `s avonds in het schemer haken, een super makkelijk patroon en je haakt zo een eind weg.

De steek wordt ook wel de `parelsteek` genoemd en laat ik nu juist erg van pareltjes houden.
Het is ook echt een prachtige steek en helemaal niet moeilijk, dus wil je deze sjaal ook haken, maar vind je zelf dat je nog niet zo goed kunt haken, schroom niet en lekker aan de slag, je kan het!


De kleur groen gebruikte ik dit keer, en ja, het is een kleur geworden die bij mijn favoriete is gaan horen, naast de verschillende blauw tinten vind ik de kleur Euculytus ook echt heel mooi.
Deze kleur zag ik bij het nieuwe garenmerk `Yarn and Colors` steeds weer en ik wilde er zo graag iets mee gaan haken, maar wat dacht ik dan?!
Totdat ik het gave patroon van de vijkleurige sjaal van byClaire tegenkwam en ik wist direct, nu kan ik de kleur Euculytus bestellen bij Wolplein, naast nog vier andere kleuren die ik onderaan deze blogpost laat zien met de juiste kleurcodes erbij.

Ik was (en ben nog steeds) verliefd op de kleur, een heel warme zachte kleur die ik gecombineerd heb met grijs, een voorjaars-sjaal is het geworden.
Dat is ook wat ik wilde, ik heb namelijk een prachtige donkergroen rokje waar ik de mooie sjaal van MiriamCatshoek op haakte, deze is alleen erg dik en een echte wintersjaal, daar moest iets anders voor in de plaatst komen en dit is ze dan!
Vind je het leuk om de MiriamCatshoekSjaal terug te zien, klik dan HIER! en bewonder!


De kleuren die ik gebruikt hebt zijn van Yarn and Colors, Soft Grey (095), Euculytus (080), Pea Green (092), Shark Grey (096) en Gold Green (93) en ik gebruikte voor de afwerking de rand het nieuwste byClaire garen sprankles in de kleur Ivory (326) en dat maakte de sjaal helemaal af!
Het glittertje is super subtiel en het is echt een pracht-sjaal geworden!
Zoals ze hierboven afgebeeld zijn, heb ik ze in deze volgorde ook gebruikt voor de sjaal.

Het leuke mandje die je ziet op de bovenstaande foto`s kwam ik tegen bij de Dorcas (soort van Kringloopwinkel), ze is van Riviera Maison en ik ben er super blij mee.
Zo nu en dan loop ik nog eens bij een Kringloopwinkel naar binnen.
Vorig jaar maakte ik een lange wandeling over de dijk en daar zagen we hop langs de kant van de dijk, dit heb ik meegenomen en over het mandje thuis gelegd, nog steeds vind ik het erg mooi eruit zien, het groen en wit komen mooi terug in de sjaal.
En je ziet het nieuwste RM Magazine Spring 2017, over dit Magazine hoop ik volgende week woensdag DV een review te plaatsen, ze is zooo leuk!

Vind je het leuk om deze vijfkleurige byClaire sjaal ook te maken, klik dan HIER! voor het patroon en HIER! voor de blog over de vijfkleurige sjaal van byClaire.

Ik wens je een fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

Dit blogbericht is NIET gesponsord!

10 opmerkingen:

  1. Wat een leuke sjaal!
    Mooie kleuren heb je gebruikt.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze vind ik de mooiste die ik heb gezien! Prachtig! En dat groen is heel gaaf!
    Liefs Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie, stijlvolle versie van de 5-kleurensjaal! Die past echt helemaal bij jouw en je Riviera Maison-collectie. De sjaal staat ook op mijn verlanglijstje, ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke! Inderdaad een goede matching met de RM-Collection! :) Jammer, wie weet kom je er nog aan toe, de tijd komt er weer aan om lekker in de tuin te gaan haken en het is zo`n makkelijk patroon dat je het (bijna) met je ogen dicht kan doen. Lekker zonnen en haken tegelijk! :)

      Verwijderen
  4. Heel mooi, je vijfkleuren sjaal.
    Fijne zaterdag, groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is je sjaal prachtig geworden! Hele goede kleurencombi met die tinten groen en grijs, oogt lekker fris! :) Na het zien van dit exemplaar ga ik me er denk ik ook maar aan wagen hihi!

    Fijn weekend!

    Liefs Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen dat je geïnspireerd geworden bent. Gaaf zijn deze kleuren bij elkaar hé?! Succes en plezier met jou versie van de byClaire vijfkleurensjaal!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!