vrijdag 17 maart 2017

♡ DIY: de Kreafabriek & Crochet Mini Instax,..


Afgelopen maandag was het dan zover, één van de geheime projecten waaraan ik mocht werken kwam online op de blog van de Kreafabriek.
Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van Claudia (van de Kreafabriek) of ik een samenwerking wilde aan gaan met de Kreafabriek, dit leek me erg leuk om te doen en je snapt dan vast wel dat ik `ja` geantwoord hebt?!
Voor deze samenwerking kreeg ik twee bolletjes Schachenmayr garen thuisgestuurd in de kleuren die ik zelf mocht uitkiezen, daarnaast was de vraag of ik het garen wilde testen en of ik er een patroon mee wilde bedenken, dit patroon stond afgelopen maandag online (en plaats ik ook onderaan deze blogpost).

De kleuren die ik uitgekozen heb zijn; lichtgrijs (90) en lichtblauw (51), daarnaast zijn er nog maar liefst zestien andere kleuren.
Voor deze toffe samenwerking wilde ik iets anders maken als anders, ik maak namelijk vaak sjaals en omslagdoeken, nu leek me dat niet zo`n goed idee met dit garen (te dik, voor de tijd van het jaar) en ik had al een poosje op mijn to-do-list een INSTAX staan.
Ik hoor je nu denken, wat is een INSTAX? Een INSTAX is een vierkant cameraatje waarmee je vierkante plaatjes schiet met een witte achtergrond, ze zijn erg hip en o.a. bij de HEMA te koop.
Ik vind ze geweldig leuk, vooral de kleuren van de INSTAX, deze zijn pastel, zo sweet!
Op internet heb ik niet eerder een patroontje voor een INSTAX kunnen vinden, dus ik ben fijn aan de slag gegaan met een eigen patroontje, echt super leuk om te doen!

Kom ik neem je mee en vertel verder wat ik van het garen vond/vind!




♡ 

`Even stilzitten` FLITS! `Ja, je staat erop hoor!`

De INSTAX is zelfs leuk voor volwassene om mee te shinnen en niet alleen voor de kleintjes, want ja, deze INSTAX is wel heel leuk om bijvoorbeeld als kraamcadeautje te geven of aan een prins/prinsjes die heel erg van fotograferen houd, samen foto`s maken, super gezellig toch?!
De INSTAX bestaat uit verschillende losse onderdelen, die je op het laatste vast maakt aan de INSTAX zelf en daardoor dit als resultaat geeft.
Naast dat je twee bollen van Schachenmayr Soft&Easy nodig hebt, heb je vilt nodig in twee kleuren, naald, draad en een schaar en vulling.
Hieronder deze blogpost staat een link, als je daarop klikt kun je een e-mailtje sturen naar mij en stuur ik het PDF-Haakpatroon naar je op.

Hieronder op de foto kun je zien (en bijna voelen) hoe zacht het garen van Schachemeyr is, echt super de super zacht.
Dit haakt daarom heel fijn en is uiterst goed geschikt om items te maken voor lieve kleine kindjes.
Of voor bijvoorbeeld een warme omslagdoek, nu het voorjaar in aantocht is vond ik dat niet zo`n goed idee, maar wie weet als je wat losser haakt, moet het zeker te doen zijn.
Het garen splijt wel snel, waarschijnlijk door de wat dikkere strengen en het is (vind ik) vervelend opgedraaid, daardoor rollen de bolletjes niet heel goed, maar is daardoor wel weer makkelijk te stapelen, kijk elk voordeel heeft zijn nadeel, hihi!
Ik heb erg genoten om met dit garen te werken, zoals ik al schreef, kende ik het garen nog niet, maar het is zeker een aanrader om Schachenmayr Soft&Easy eens uit te proberen. 
Elk bolletjes is 100 gram en er zit maar liefst 235 meter op één bol!
De bolletjes van Schachemeyr Soft&Easy zijn verkrijgbaar in zestien verschillende kleuren, klik HIER! om naar de site van de Kreafabriek te gaan om ze te bewonderen en te shoppen natuurlijk!


Zoals je wellicht op de Social Media Kanalen van de Kreafabriek gezien hebt, was er deze week een zes-daagse aan de gang en werd er vijf dagen lang GRATIS patronen gedeeld door verschillende bekende haaksters, hieronder plaats ik de vijf GRATIS patronen met de namen van de bekende haaksters erbij.
Wie weet vraag je je nu af waarom het `zes-daagse` genoemd wordt en niet `vijf-daagse` door de vijf gedeelde patronen, jahaa..op dag zes, dat was dus gisteren, werd er een give-away georganiseerd en wat dat is en wat je kunt winnen, ga ik niet vertellen, nog even een verassing, ben je heel benieuwd geworden, klik dan HIER! en doe mee met deze gave win-actie?!

Zes-Daagse bij de Kreafabriek:
Dag1: Esther van Zussenzo haakte `Katerkussen Karel`
Dag3: Verie van Vestywo haakte `Instax`
Dag4: Joyce van Mez11 haakte `een lief sjaaltje`

Ik vind alle patronen zo onwijs mooi geworden, we hebben allemaal wat anders gehaakt en het zijn echt patronen geworden waaruit je de ontwerpster zou kunnen raden, super leuk!
Het geschreven stukje bij mijn patroon vind ik zo lief en leuk om te lezen, bedankt Claudia voor de super lieve woorden, ik heb het erg leuk gevonden deze samenwerking en wil je daarvoor hartelijk bedanken!

Het patroon van de INSTAX kun je hieronder toegestuurd krijgen, klik op de button en stuur een e-mailtje naar mij, z.s.m. krijg je bericht terug met het PDF-Haakpatroon.

 >>  HAAKPATROON MINI INSTAX  <<

Ik wens je heel veel succes met het haken van de INSTAX en zou het erg leuk vinden om te zien in welke kleuren jij de INSTAX gemaakt heb, stuur je een foto door?! Op Instagram heb ik een # geopend, zo kun je de andere bewonderen > #crochetminiinstax .

Fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie
Dit bericht is deels gesponsord door de Kreafabriek!

8 opmerkingen:

  1. leuk dat je zo met elkaar kunt samen werken!
    Prachtig verzonnen die camera!
    En mooie kleuren zo bij elkaar!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is hij toch super leuk geworden! En je kleurkeuze is super!
    Wat een mooie blauw tint is dit!

    Geniet lekker van je weekend!

    Liefs Marijke
    (zusjeknus.com)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke voor je lieve woorden! Het is inderdaad een leuke INSTAX geworden in mooie kleuren! :)

      Verwijderen
  3. Ben ik te laat voor het patroontje want de button doet het niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De button doet het wel en nee hoor het patroontje blijft erop staan en iedereen krijgt het patroontje via de e-mail! Klik op de button > er opent zich een nieuw scherm waarin in de adresbalk mijn e-mailadres staat > stuur daar een e-mailtje naar en je krijgt het patroontje z.s.m. naar je toegezonden! Fijne dag, Unknown!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!