vrijdag 13 januari 2017

♡ Crochet MiriamCatshoek Scarf,..


Vorige week zaterdag sneeuwde het dan ook bij ons in het dorp en omgeving.
Een witte wereld lag te wachten en te shinnen om bewonderd te worden.
Ik kreeg spontaan zin in een heerlijke, frisse winter-wandeling, want hier in NL moeten we genieten van de sneeuw als ze er is.
Ik deed m`n zelfgemhaakte sjaal om, dikke jas, handschoenen en sneeuwlaarzen aan en hup, de sneeuw in, ah..en de sneeuw knerpt zo heerlijk onder mijn voeten.
Maar wat was het koud, heel zacht viel er een laagje naar beneden met (denk ik) ijzel, want ik moest goed oppassen waar ik liep anders lag ik onderuit.

Meestal loop ik m`n favoriete stukje door het bos, nu liep ik dit stukje precies andersom en dan zie je opeens weer iets moois waar je anders zo voorbij loopt, zoals dit prachtige stukje met een echte oprijlaan, hoge hekken..zoals je hieronder kan lezen is dit een oprijlaan geweest van een kasteel.
Wauw, jammer dat het kasteel niet meer bestaat, dit moeten ze echt behouden, zeker nu met de sneeuw lijkt het net een sprookje, zo mooi!

Klik op de knop links hieronder om verder te lezen!


Ik bedacht me dat ik nog geen beeld geplaatst had van m`n nieuwe sjaal die ik gemhaakt heb al een heel poosje geleden, soms komt het er niet van om zoiets te fotograferen.
Nu ik toch de sjaal/omslagdoek om had, dacht ik dit is een mooi plekkiee, ik m`n sjaal af (super koud) en mooi gefotografeerd!

♡ 

De sjaal/omslagdoek is een patroon van Miriam Catshoek, klik HIER! om naar haar Instagram te gaan, ze maakt prachtige plaatjes!
Het patroon kun je bestellen op de blog van Draad en praat van Lisanne, een super gave blog om even een kijkje te nemen.

De meeste hebben deze sjaal/omslagdoek allang af, zelf ben ik niet zo vlot met haken, ik doe het wat rustiger aan en ook dan komt het goed, zoals je kunt zien op de beelden.
Ik gebruikte garen van byClaire nr. 2, in de tijd dat ik begon was deze kleur net uitgekomen, kun je nagaan hoelang geleden, alweer een jaar terug geloof ik?!
Daarnaast gebruikte ik sprankles, ook van byClaire en eigenlijk wil ik er nog een labeltje op, maar dat komt nog, het liefst in het mosgroen, zoals het garen, moet nog eens kijken bij Mez11, zij heeft prachtige labels en er zit er vast één tussen die mooi matcht bij mijn sjaal/omslagdoek.

Het patroon is super makkelijk en haakt zo een eind weg, voor de zwaarte had ik een iets grotere haaknaald moeten gebruiken, ik geloof (weet niet meer zeker) dat ik haaknaald 8 gebruikt heb, terwijl in het patroon (of waar ik gelezen heb) haaknaald 12 aangeraden wordt.
Ik zou dat ook doen, de sjaal/omslagdoek is best zwaar geworden, voor de koude dagen helemaal niet erg, extra warm, want ze laat echt geen kou door en zeker met een frisse winter-wandeling is dat heerlijk!


Ik moest er een plaatje van maken zodat je precies kan zien wat hier eerst zat, een Ridderhof, oeps, even terugdenken, zouden hier ridders gezeten hebben en nu zit ik hier lekker foto`s te maken.
Ik vind het zo jammer dat zoiets afgebroken wordt, maar ze zullen er vast een goede reden voor gehad hebben, ik zal me nog eens verdiepen in de geschiedenis, wel leuk als je een echte Woudenberger bent, toch?!

Deze week kocht ik opnieuw garen voor een Call waaraan ik mee ga doen, ik weet nog niet helemaal of het gaat lukken en hoe lang ik hierover ga doen, maar het begin is er!
De Call waaraan ik mee ga doen is gratis en ziet er op de beelden super leuk en lekker warm uit, weetje al waar ik het over heb?
De Winter Call 2017 van de Kreafabriek, echt een aanrader, het patroon kun je downloaden en eventueel uitprinten zodat je het patroon ook later kunt oppakken, zelf hoop ik deze Call te maken in de kleur grijs, zo bij mijn donkerblauwe jas lijkt me dat heel mooi staan.
Daarbij horen pompoms, ik heb al heel wat pompoms gemaakt met alle mogelijke manieren en krijg het niet voor elkaar, nu bestaat er een pompom-maker, heb jij daar al eens mee gewerkt en weet je of dit DE manier is om handig pompoms te maken?!

Ik ga weer aan de haak, fijne dag!

Lieve-Groetjes,
Verie

8 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's weer! Mooi stelletje heb je aan, je sjaal past zo mooi bij het rokje.
    Ik heb toevallig net fanatiek pompons gemaakt. Het kleinste maatje, voor op de mutsen van de sneeuwpoppen die ik maakte voor de kerstmarkt. De eerste was even uitvogelen (ik had de beschrijving niet meer). Maar toen ik het eenmaal doorhad vond ik het heel makkelijk en leuk om te doen.
    Ziet er leuk uit, de CAL!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, leuk hé dat het rokje matcht met de omslagdoek/sjaal > vind ik altijd leuk om te doen! :) Ik ga eens kijken of dat iets voor mij is om pompoms te maken. Wie weet vind je de call zo leuk en ga je ook aan de slag, ik ben zelf deze week begonnen, dus het loopt steeds 1 week vooruit, handig als ik net iets eerder klaar ben, dan kun je zo doorhaken, zoals deze week! :)
      Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Wat een mooie sjaal! Vind de kleuren heel mooi bij elkaar, zeker in combinatie met de rest van je outfit. En wat een leuk idee om je sjaal bij het oude 'ridderhek' te fotograferen, door de sneeuw geeft dit een heel stoer effect! Ik ben benieuwd naar je volgende project, de cal ziet er leuk uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Annabel voor je super lieve complimenten en reactie! :) Ik ben zelf ook benieuwd hoe de Call eruit gaat zien als ik helemaal klaar ben, zelf ben ik namelijk best van een totaal plaatje en dan gelijk achter elkaar doorhaken, dit is even spannend, maar gaat vast goedkomen! :)

      Verwijderen
  3. prachtige plaatjes gemaakt met je omslagdoek erop!
    Echte winterse sferen!
    ben ook niet zo snelle haakster hoor..maar als ik zie wat jij haakt dan valt het wel mee met jou!
    ieder zijn talent toch?
    Nu je kan weer genieten van de sneeuw hoor!
    Lieve groeten Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Esther! Dat zeg je mooi en dat is zeker waar, ieder zo zijn of haar talent! :) Inderdaad lag er gister opnieuw sneeuw, ik mocht werken dus heb vanuit het raam genoten van de sneeuw, vandaag is het bijna zo goed als weg, wie weet komt er nog een pakje! ;) Bedankt voor je lieve reactie!

      Verwijderen
  4. Mooi gemaakt. Laat je niet opjagen door alle snelle haaksters en breisters. Hij is prachtig! Ik ga ook niet zo snel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het begin vond ik dat wel moeilijk, maar inderdaad er zijn meerdere die niet zo snel haken..bedankt voor je lieve reactie!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!