vrijdag 7 oktober 2016

♥ TRIP: Garenproeverij bij Rits-In & ontwerp Trouwkaart,..


Een klein maandje terug, op zaterdag, 10 september, reed ik richting Zwolle om naar het `Garenproeverij-Feestje` te gaan bij Rits-In.
De koffie/thee en heerlijke koude limonade stonden al klaar, want wat was het warm die dag, hihi..dat kun je nu bijna niet meer voorstellen, fijn met een dikke sjaal om op de bank. ;)
Ik zocht een plekje met veel licht voor mooie foto`s en lekker voor de windwaaier zodat ik niet zo`n last had van de warmte, moet ik nu ook niet aan denken.
Terwijl ik dit typ krijg ik rillingen over mijn rug..brr..een lekker warm kacheltje voor nu is beter. ;)
We werden ook nog verwend met een lekkere kokuskoek van de bakkerij ietsjes verderop in de straat.

Nienke (van Mooi van draad) deed het welkom`s woord en wat we konden verwachten van deze garenproeverij, daarna stond Ebrina (van ebrinakleurstijladvies) op en vertelde waarom zij meegekomen was.
We mochten tussendoor gerust in de winkel snuffelen en overal aan zitten/voelen en bekijken.
Heerlijk om te doen, je hebt zoveel verschillende bwolletjes en het is zo leuk om daar aan te zitten.

♥ 

Ik deed eerst een rondje door de winkel, om daarna te gaan `proeven`, eigenlijk best een raar woord voor garen en bwolletjes, hihi..maar reuze leuk om te doen en lekker! ;)
De prachtige sjaal is gemhaakt door één van de vrouwen van Rits-In, de handwarmers zijn gemaakt door Liset (van de leuke blog Tante Setje).
Deze hand- oftewel pols-warmers zijn gemhaakt voor `n patroon en deze kun je GRATIS bekijken/overnemen op de blog van Tante Setje, super leuk natuurlijk!
Zelf ben ik dol op polswarmers, helaas manlief iets minder, toch maar stiekem 1 paar maken en dan zo mooi dat manlief`s ze wel mooi moet vinden. ;)

En hup, aan de proeverij..

♥ 

Heerlijke lichte foto`s he? Ik zat op zo`n mooi plekje.

Ik begon met een zacht bwolletje garen, ik moet eerlijk bekennen dat ik van 2 de naam niet meer weet en dat ik dit garen ben gaan proberen omdat ik niks heb met garen die pluist.
Daar wordt ik echt niet blij van, je hebt dan overal pluisjes zitten en br..nee, niet mijn ding.
Dit kon ik hier juist goed proberen om ik dit dus echt zo erg vind, en helaas..hihi..ik vind het echt heel erg al die pluisjes!

Het garen hierboven pluist niet heel erg, maar heeft wel een losse draad, zodat ze snel splijt, de kleur daarentegen vind ik fantastische, ik heb wat met de kleur groen de laatste tijd. 
Het garen hierboven zeker een aanrader (wel duur per bol, 6,95), maar als je, net als ik, niet van pluis-garen houd, zou ik het bwolletje in de winkel laten liggen. 


Hierboven zie je me aan de haak, ook leuk om eens te zien!
Ik gebruikte hier een mooie bwol in een prachtige blauwe kleur met hier en daar een bruin toefje.
Dit bwolletje haakte heerlijk, pluiste iets wat, maar niet overdadig en dus voor een heerlijk haak-project op de bank uitstekende bwol.
Zelf heb ik van dit soort bwol een collsjaal en een stola gehaakt, de collsjaal is HIER te bewonderen, van de stola komt nog een blogpost!
En weetje wat zo leuk is van de collsjaal, deze heb ik (bijna) precies een jaar geleden gepost op mijn weblog, hihi..leuk he?!

♥ 

Jahaa..en dan mijn favorietje!
Het sprankle garen van byClaire, tja dat moest ik gewoon even proberen in een kleur die ik niet zelf zo snel zou kiezen, gras groen.
Dit garen blijft toch mijn favoriet, 100% katoen (of wat hier dicht tegenaan zit), met dit garen kan ik echt goed uit de voeten en daar wordt ik blij van.

Dus, missie geslaagd en de uitslag is dan ook;
Voor mij geen pluisbaar garen en/of bwolletjes, voor mij 100% katoen of wat daar in de buurt van zit.

Daarnaast kregen we ook advies van Ebrina welke kleuren je mooi zouden staan en met welke kleuren je goed zou kunnen werken.
Dat leek me interessant om te weten, want als ik haak, haak ik eigenlijk vrijwel in dezelfde soort kleuren; donkerblauw, taupe en grijs. ;)
Mijn vraag voor Ebrina was dan ook, wat zou mij nog meer goed staan naast (bovenstaande) kleuren?
En daar komt het..legergroen en mosgroen staan mij prachtig, super leuk om dit te horen.

Ik ben al een poosje bezig met een gave omslagdoek in het legergroen, en nu ga ik maar eens aan de slag met een mooie stola in het mosgroen.
Hihi..eerst mijn andere projecten afmaken waar ik mee bezig ben en dat zijn er veel. ;)

Waar ben jij mee bezig op dit moment?

♥ 

Een poosje terug liet ik je een foto zien dat ik mijn haar had opgestoken en een link naar youtube om daar filmpjes te bekijken hoe je dat mooi en simpel kan doen.
Nu had ik een filmpje voorbij zien komen van een prachtige vlecht in een bijzondere combinatie, dit moest ik ook eens uitproberen met (zoals je hierboven op de foto ziet) als resultaat!
Vind je het leuk om deze vlecht ook te maken, klik dan HIER en ga lekker aan de slag!

Naast mijn kleurenadvies en de uitslag van de proeverij, kregen we nog een volle goodybag mee naar huis, o.a. zaten daar de 2 bwolletjes in die je hierboven ziet.
Het bruine sprankles bwolletje van byClaire heb ik gebruikt in een stola, de roze wacht nog op een project, heb jij een idee?

Vind je het leuk om stijladvies te krijgen van Ebrina? Vrijdagavond, 14 oktober komt ze weer naar Rits-In in Zwolle en jij kunt daar bij aanwezig zijn. 
Geef je op door HIER te klikken en ik ben benieuwd wat er bij jou uit komt.
Laat je het me weten?

~♥~

Jaha..en dan had je van mij nog wat te goed!
Een paar maandjes terug kreeg ik de vraag of ik een trouwkaart wilde ontwerpen, natuurlijk wil ik dat doen, nadat ze ontworpen waren en verstuurd naar de gasten kreeg ik de dag voordat het lieve stel ging trouwen een appje van ze met de tekst;
`We hebben heel veel positieve reacties gehad op de kaart. Nogmaals dank en ga zo door!`.
Super lief, toch?!


Zou je het ook leuk vinden om je eigen, exclusieve trouwkaart ontworpen te zien worden, helemaal in jullie eigen stijl?
Neem dan gerust contact met mij op via vestywo@hotmail.com of neem een kijkje op de site voor meer informatie Studio Vestywo.

Fijne dag vandaag!

Lieve-Groetjes,
Verie


16 opmerkingen:

  1. Oh lijkt me heerlijk zo'n garenproeverij! Kan je precies ontdekken wat wel en niet bij je past. De sparkle blijft toch ook een van mijn favorieten, ook al vind ik het soms lastig om te bedenken wat ik ermee wil maken. De bol zelf is ook al mooi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, zelf ben ik er nu achter dat het juist goed te combineren valt om je creaties net even dat extra-tje te geven. Zoals ik de bruine variant gebruikt heb in een omslagdoek, niet veel, 2 toeren, maar het geeft net dat extra-tje! :) Succes en bedankt voor je leuke reactie.

      Verwijderen
  2. Die garenproevrij lijkt me wel een feestje zeg! Leuk dat we zo even mee kunnen proeven. ha ha en je man hoeft die polswarmers toch niet aan? Gewoon maken & dragen zou ik zeggen. Heerlijk warm. Fijne avond,kaarsje aan en jij vermaakt je vast wel. Gr.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twas ook echt heel erg leuk, Vlijtige Lies! Zou kunnen, maar wij houden graag rekening met elkaar. Bedankt voor je reactie en jij ook een fijne avond!

      Verwijderen
  3. Wat schrijf je toch altijd heerlijk gezellige blogs.
    Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zo'n garenproeverij he? Ik heb er ook een paar meegemaakt en het is een feestje om al die garens te voelen en te proberen. Bedankt voor je lieve berichtje op m'n blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, inderdaad een feestje, Studio 92 design! Geen dank, jij bedankt voor je reactie en nog een fijne avond!

      Verwijderen
  5. Wat ontzettend leuk, zowel de garenproeverij als het ontwerpen van een trouwkaart, heel leuk gedaan!

    Fijn weekend,
    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Tjits! Bedankt voor je reactie en een fijne avond nog!

      Verwijderen
  6. Wat klinkt dat gezellig zeg, zo'n 'wol proverij'! Wat ben je ontzettend creatief: prachtige kaart!
    En inderdaad: het weer is nu stukken kouder, maar ook wel weer knus he!

    Liefs Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Marijke! Lief van je, heerlijk weer om `knusjes` op de bank te zitten met de kaarsjes aan! Bedankt voor je reactie en een fijne dag nog.

      Verwijderen
  7. Wat een knusse blogpost. Ik word er helemaal blij van. Die garenproeverij klinkt ontzettend leuk. Groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!