vrijdag 28 oktober 2016

♥ DIY: Lichtjesslinger, voor de donkere dagen,..


Zoals je maybe wel gezien en gelezen hebt staat Vestywo met een DIY in het Magazine PUUR! Winter 2016 van PUUR! Vandaag, uitgeverij Kok.
Nu weet ik dat niet iedereen dit Magazine kan kopen om financiële redenen of wil kopen.
Daarom heb ik bedacht om de DIY op mijn blog te plaatsen, zodat je de Lichtjesslinger, voor de donkere dagen ook kan maken en ik hoop dat er dan wat licht in je huisje mag komen.

Voor dit artikel mocht ik zelf een tekst bedenken en die meesturen, dit heb ik gedaan aan de hand van een Bijbeltekst, terwijl ik bezig was met de uitwerking van de Lichtjesslinger kwam steeds een prachtige Bijbeltekst naar boven, namelijk; 
`Uw Woord is een licht op mijn pad en een lamp voor mijn voet.`
Deze tekst staat in Psalm 119 vers 105 en ik vind de tekst zo toepasselijk want hoe fijn is het als er licht is in deze donkere dagen door bijvoorbeeld deze Lichtjesslinger te maken, maar hoe fijn en heerlijk zou het zijn als het Ware Licht, namelijk Jezus` Licht in je hart gaat schijnen.
Dan kunnen de dagen donker zijn en kun je echt nog wel eenzaam voelen hier op aarde, toch mag je hart dan vol Licht zijn en Jezus dichtbij en dan mag de eenzaamheid wijken en lijkt het wel licht om je heen, ondanks de herfst-achtige storm die buiten tekeer gaat.
Ik wens je het van harte toe, dat je dit Licht mag kennen en erkennen in je hart!

Hieronder is een foto te zien waar ik de lichtjes in een hart-vorm geplaatst heb, daarin heb ik de tekst geschreven en gebruikt als bureaublad-achtergrond, wil je deze ontvangen (via e-mail) stuur me dan een berichtje en ik stuur de bureaublad-achtergrond naar je toe (GRATIS).

♥ 

De foto`s mocht ik zelf maken en versturen naar de redactie van PUUR! Vandaag.
Daarvoor heb ik een shoot gepland en ben ik aan de slag gegaan, eerst met de lichtjes uit, later met de lichtjes aan, vond ik toch wat toepasselijker voor dit thema.
Oeps, dat heb ik je nog niet verteld, hoe kom ik bij deze DIY, waarom heb ik voor deze DIY gekozen vraag je maybe wel af?!
Ik kreeg de vraag of ik aan de hand van een thema een DIY wilde maken, het algemene thema voor PUUR! Winter 2016 is Mix en Match, mijn persoonlijke thema is Licht!
Ik kreeg de keuze of ik iets met kaarslicht of lamplicht wilde gaan doen, eerst heb ik gedacht aan adventskaarsen, doordat ik er zelf nog niet helemaal uit ben of dit echt Bijbels is, ben ik voor lamplicht gegaan en met dit als resultaat.
Deze DIY stond al een poosje op mijn DIY-lijstje en kon ik dus goed gebruiken om uit-te-proberen en wat is ze leuk en zo simpel, ook erg leuk om samen met je kindjes te maken op een woensdagmiddag bijvoorbeeld of op een kinderfeestje, hihi..ik geef even wat tips, mag wel toch?!

We gaan aan de slag, stroop je mouwen op en pak alles erbij.

Wat heb je nodig:
kerstlampjes 20 stuks aan slinger (o.a. HEMA)
20 kartonnen bekertjes (o.a. HEMA)
Verschillende stofjes
Bolletjesband
Wit A4 papier
Wasknijpers 
Potlood
Schaar
Lijm
Stanleymesje

    ♥ 
   ♥

Stap 1:
Neem een bekertje en teken dit met een potlood over op het velletje wit papier, door het bekertje van de ene naar de andere kant te rollen. Zorg dat je een kleine marge neemt aan de onder- en zijkant om straks mee te werken. Knip de mal uit en knip eventueel bij om goed passend te maken.

Stap 2:
Zoek een stofje uit, leg de mal erop aan de `foute` kant van de stof en trek met een potlood over. Knip uit. Herhaal voor alle stofjes.

    ♥ 
   ♥

Stap 3:
Pak een bekertje en trek een streepje lijm op de onder- en bovenkant. Neem dan één van de stukjes stof, leg het over het bekertje heen en vouw het langzaam rondom. Goed aandrukken. Lijm het reepje stof aan het uiteinde weer aan het begin van de stof vast. Zet dan het bekertje op de kop en vouw de randen van de stof over de onderkant van het bekertje. Plaats eventueel één of meerdere wasknijpers ter versteviging en laat goed drogen.

Stap 4:
Smeer lijm langs de onderrand van het bekertje en vouw het bolletjesband eromheen.

    ♥ 
    ♥

Stap 5:
Als alles goed droog is, haal je de knijpers van de bekertjes en ze op de kop neer. Neem het potlood en op elk bekertje een kruisje in het midden. Snij met  het stanleymesje het kruisje zachtjes in. Niet te groot maken!

Stap 6:
Druk de lampjes rustig door de kruisjes tot ze vastzitten.

     ♥ 
    ♥

Je Lichtjesslinger is klaar!
Tijd om er een mooi plekje voor op te zoeken om haar op te hangen zodat het licht kan schijnen in de donkere dagen.

Tip: 
Een extra ideetje eigenlijk, tussen de bekertjes met lichtjes zou het leuk staan als je er mooie Bijbelteksten (of andere teksten) die iets vertellen over Licht laat hangen aan een mooi lintje!

Ben je van plan om deze lichtjesslinger ook te gaan maken en plaats je deze met een foto op social media? Zou je dan de #lichtjesslingervestywo willen gebruiken?
Dan kan ik ze goed terug vinden en ik ben zo benieuwd naar jou handmade lichtjesslinger!

Fijne dag voor jou!

Lieve-Groetjes,
Verie


12 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je publicatie in het magazine. De slinger ziet er erg leuk en sfeervol uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, mooe fotoshoot! Ik heb al gekeken bij Riemer in Groningen, maar zag het blad nog niet liggen. Morgen kom ik er weer, misschien is het blad er inmiddels.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat je naar de boekhandel bent geweest voor het Magazine, hopelijk ligt het er vandaag wel. Maybe kun je het vragen of ze het bestellen voor je (weet niet of dat kan hoor)?! Jij ook fijn weekend, Marijke en bedankt voor je reactie! :)

   Verwijderen
 3. Superleuke lampjes en mooie foto's! Wat tof dat je werk in 'Puur! Vandaag' staat! Liefs, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Heleen, wat een lieve reactie, zeker heel tof! :)

   Verwijderen
 4. Super mooi je DIY!
  Dat je zo een lampje mag zijn voor je naaste !
  Leuk dat je in het blad Puur mocht staan!
  Denk dat ik ze ook ga maken voor in mijn workshopruimte!
  goede zondag liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Esther en leuk om te horen dat je de lichtjesslinger ook gaat maken! Succes en bedankt voor je reactie! Fijne zondag!

   Verwijderen
 5. Heel goed gedaan, lijkt mij wel heel leuk om met kinderen te maken.
  Kunnen ze hun eigen lampjes maken boven hun bed.
  Dank je wel voor het delen.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee, Gea en veel succes met de DIY! :) Fijne dag!

   Verwijderen
 6. Zo mooi en leuk gemaakt, thanks voor de DIY ;-)
  Groetjes Sofie, en je foto's zijn heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat!